Zoque.Forum
»
AJAX ile session ve/veya cookie yönetimi
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
AJAX ile session ve/veya cookie yönetimi
http://rajshekhar.net/blog/archives/...-Tutorial.html
Biraz vakit bulup ajax ile ilgilenmek istedim. Yukarıdaki adreste bulunan tutorial'dan faydalanarak basit bir kullanıcı girişi uygulaması yaptım. Ancak kullanıcı girişini tamamlayan ASP dosyasında oluşturduğum session veya cookie bilgilerini anasayfama taşıyamadığımı farkettim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Bu benim ilk ajax çalışmam da ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: AJAX ile session ve/veya cookie yönetimi
ana sayfaya taşımak derken, tam olarak ne yapmak istiyorsun? zaten ana sayfa içerisinden yeni bir http isteği oluşturmadan sonradan yaptığın session ya da cookie atamasına ulaşman pek mümkün gözükmüyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sevgili Passion,
tam olarak yapmak istediğim şu: anasayfada bulunan bir kullanıcının, sayfada bulunan login formu vasıtası ile kullanıcı adı ve şifresini yazarak sisteme login olması ve bu login işlemi sırasında cookie veya session bilgilerini oluşturabilmek. ajax ile form bilgilerini gönderdiğim ASP dosyasında cookie ve session oluşturmayı denedim ancak kullanıcı girişi başarılı olmasına rağmen (kullanıcı adı ve şifresinin doğrulanıp karşılığında giriş yapıldı diye onay göndermek) oluşturulan session veya cookie ler geçerli olmuyor. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
cookie'ler geçerli olur ama cookie'yi set ettikten sonra reload etmen gerekiyor sayfayı. Session geçerli olmaz herhalde, çünkü ajax ile yaptığın işlemler yeni bir session yaratacaktır.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Haklıymışsınız.
Cookie ler geçerli oluyor. Bu da benim için yeterli zaten. Ancak yukarıdaki adreste bulunan örnek Opera'da çalışmadı. Umarım bunun da bir yolunu bulabilirim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Aynı sorunu ben de yaşıyordum aslında...
![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!