Zoque.Forum
»
[ASP] döngü + INSERT INTO veya ADO
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
[ASP] döngü + INSERT INTO veya ADO
Merhaba,
Öncelikle kısaca anlatayım 100 tane verinin geldiği bir form düşünelim bayağı bir büyük. Tek tek rs("hucre") = falanca_form gibi girmek çok zaman alacak o nedenle ufak bir fonksiyon yazmayı düşündüm ama başarısız oldum. insert into ile ve ado ile de nasıl yapabilirim? --------------------------------------------------- INSERT INTO ile yapılan başarısız denemem --------------------------------------------------- <% Set Baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("falanca.mdb")) vir = "," for each i in request.form SQL = "INSERT INTO tablo" SQL = SQL & "( & i & chr(10) & vir & )" SQL = SQL & "values ('"& i &"' & vir &)" set rs = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") rs.open SQL, baglanti, 1, 3 next %> --------------------------------------------------- ADO ile nasıl olabilir? --------------------------------------------------- <% Set Baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("falanca.mdb")) SQL = "SELECT * FROM tablo" set rs = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") rs.open SQL, baglanti, 1, 3 next rs.addnew rs("hucre") = form rs.update %> --------------------------------------------------- Kısaca formdan gelen bu 100 bilgiyi 3-5 satırda nasıl alabilirim, eğer alamasam böyle bir sürü form var. rs("hucre") = falanca_form ile ben ölmüşüm ![]() Bu mesajı okuma zahmetine katlanan herkese teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: [ASP] döngü + INSERT INTO veya ADO
oncelikle kaydedilecek form elemanlarının name'lerinin başına bir belirteç koyun, ben dbaddfield gibi birşey olduğunu varsayiyorum; (mesela, veritabanında "ad" diye bir alanınız varsa, form elemanı olarak "dbaddfieldad" name'ini vermelisiniz.)
Kod:
<% ayrac = "dbaddfield" Set Baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("falanca.mdb")) SQL = "SELECT * FROM tablo" set rs = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") rs.open SQL, baglanti, 1, 3 rs.addnew for each i in request.form if left(i, len(ayrac)) = ayrac then rs(right(i, len(i)-len(ayrac))) = request.form(i) end if next rs.update %>
|
Zoque'a hoşgeldiniz!