|
|
#1 (permalink) |
|
|
resimli haber ekleme, upload, database'e path yazdırma sorunu
merhaba resimli bir haber ekleme scripti yazmak istiyorum. şu anda şöyle bir sorunum var: haber ekleme bölümünde başlık, resim ekle, haber içeriği alanları bulunacak. database (access) imize id, baslik,haber,resim_path alanlarını açıyorum uploadımı "upload" klasörüne de yapabiliyorum bunda da sorun yok. ancak haber eklerken (yani databasdeki path yoluna) resimin ismiyle beraber upload edildiği yeri nasıl göstereceğim. nasıl bir kodla mümkün olabilir bu. ör: haberi ekle dediğim zaman, aynı zamanda hem başlık, hem haber, hem upload yapılacak hem de upload yapılan path de databese girilmiş olacak. ya da önerileriniz nelerdir, nasıl yapayım? teşekkürler |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: resimli haber ekleme, upload, database'e path yazdırma sorunu
Kusura bakma biraz geciktik heh
![]() Ya maalesef sorunu tam anlamadım ben. Yani Upload edilen klasör eğer belli ise bunu veritabanına neden yazamıyorsun? Eğer sorun dosyanın ismini öğrenmek ise Persits Upload'da dosyanın ismi: For Each File in Upload.Files 'Dersek mesela DosyaIsmi = File.ExtractFileName gibi birşey ile alınabiliyor. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Between '<?' and '?>'
|
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba,
ASP de upload için hazır bir component mı kullanıyorsun (örn: persists gibi) yoksa direkt script tabanlı birşey mi (bir upload class ı mesela) kullanıyorsun? Anladığım kadarıyla senin sorunun upload ettiğin dosyanın ismini alamamak. Hangi upload metodunu kullanıyorsan o metodun sana dosya ismini sağlıyor olması lazım. Dosyayı nereye upload edeceğini de muhtemelen bir parametre ile sen belirliyorsun. Bir çok metod mevcut olduğu için hangisine göre örnek versem işine yarar bilmiyorum. Upload scriptini gönderebilirsen belki daha net bir cevap alabilirsin. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!