Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » SQL-Aya göre sıralama

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 24.03.2006   #1 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1
SQL-Aya göre sıralama

merhabalar arkadaşlar. bir sorun değil de bilgi paylaşmak istedim.
yazdığım blog sitemde menüye arşiv altında yazıların aylara göre Ocak 2006 - Şubat 2006... gibi alt alta sıralanmasını istedim. Sağdan soldan baktım bulamadım. Çeşitli SQL sorguları var fakat benim istediğim uygun çözümle karşılaşmadım. Elimde betaparticle blog'una ait ücretsiz blog sistemi vardı. açtım kodlarını şunları kendime uyarladım ( bu kodlar elimizdeki veritabanında bloglar adlı tablomuzun tarih sütunu olduğu varsayımında yazılmıştır (ASP kodu )):
PHP Code:
<% Set Arsiv Conn.Execute("SELECT DISTINCT Month(tarih) as AYarsiv,_
 Year(tarih) as YILarsiv FROM bloglar ORDER BY Year(tarih) DESC, Month(tarih) DESC"
) %>
<%Do While 
Not Arsiv.Eof %>
<
a href="arsiv.ASP?ayi=<%=Arsiv("ayarsiv")%>&yili="<%=Arsiv("yilarsiv")%>">
<%=MonthName(Arsiv("
ayarsiv"))%>&nbsp;<%=Arsiv("yilar siv")%></a>

<% Arsiv.MoveNext : Loop %>
<% Arsiv.Close 
 Set Arsiv = Nothing %> 
daha sonra da arsiv.ASP sayfamıza gelen ayi ve yili querystring'lerimizi de SQL sorgumuza şöyle yazdık:
PHP Code:
ayi Request.QueryString("ayi")
yili Request.QueryString("yili")

if 
isnumeric(ayithen 'ayi bilgisi sayısal mı?
ayi=Request.QueryString("ayi")
else
ayi= "3"
end if

if isnumeric(yili) then '
yılı bilgisi sayısal mı?
yili=Request.QueryString("yili")
else
yili"2006"
end if 

Set Arsivle Conn.Execute("select * from bloglar where month(tarih)='"&ayi&"'_
AND year(tarih)='"
&yili&"' order by tarih desc" 
bu şekilde aylara göre verilerimizi sıralatabiliyoruz. ancak şunu unutmamak lazım, tarih sütunundaki veri tipiniz tarih/saat olmalı. yoksa buradakiler çalışmayabilir.
(not: çok fazla ASP ve SQL bilgim yoktur. sadece öğrendiğim bir şeyi ben gibi arayan vatandaş olursa diye paylaşmak istedim)

Mesaj cok_yasa_kamil tarafından 25.03.2006 (14:18) yeniden düzenlendi.. Açıklama: kod yenilemesi
cok_yasa_kamil şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.03.2006   #2 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: SQL-Aya göre sıralama

querystring ile gelen değişkeni SQL koduna direk yazmak sakıncalı olabilir. öncelikle alıp bi kontrolden geçirirsen güzel olur
selected şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.03.2006   #3 (permalink)

Yer: DENİZLİ

selected bu kontrol dediğin şey nedir acep anlatabilir misin?
burakco şu an çevrimdışı  
Old 25.03.2006   #4 (permalink)

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye

group by ile yapabilirsin,

SELECT MONTH(tarih) AS [idMonth], YEAR(tarih) AS [idYear], COUNT(*) AS [numCount] FROM zoque a GROUP BY YEAR(tarih), MONTH(tarih) ORDER BY [idYear] DESC, [idMonth] DESC

gibi
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 25.03.2006   #5 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

@selected;
sen öyle dedin biz de öyle yazdık
ok, anladım. ama yine de sorayım, kontrolden maksat, trim veya isnumeric gibi sayı kontrolü mü?
o zaman şöyle yazalım;
PHP Code:
ayi Request.QueryString("ayi")
yili Request.QueryString("yili")

if 
isnumeric(ayithen 'ayi bilgisi sayısal mı?
ayi=Request.QueryString("ayi")
else
ayi= "3"
end if

if isnumeric(yili) then '
yılı bilgisi sayısal mı?
yili=Request.QueryString("yili")
else
yili"2006"
end if 
yeni SQL sorgusu da şöyle:
PHP Code:
"select * from bloglar where  month(tarih)=_
'"
&ayi&"' AND year(tarih)='"&yili&"' order by tarih desc" 
önemli bir güvenlik açığı için teşekkürler....
( zaten 2003 yılında şuradaki konuda bu mesele ele alınmış)
Old 26.03.2006   #6 (permalink)

Yer: İstanbul

Alıntı:
byRAM tarafından gönderilen mesaj:
@selected;
sen öyle dedin biz de öyle yazdık
beni başka birisiyle karıştırdınız heralde neyse başka forumlardaki konular ile birleştirmeyelim dimi
ben SQL injection den bahsetmiştim zaten byramda söylediğimin güvenlik olduğunu anlamış.
selected şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

siralama , gore , sqlaya

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:51.