|
|
#1 (permalink) |
|
SQL-Aya göre sıralama
merhabalar arkadaşlar. bir sorun değil de bilgi paylaşmak istedim. yazdığım blog sitemde menüye arşiv altında yazıların aylara göre Ocak 2006 - Şubat 2006... gibi alt alta sıralanmasını istedim. Sağdan soldan baktım bulamadım. Çeşitli SQL sorguları var fakat benim istediğim uygun çözümle karşılaşmadım. Elimde betaparticle blog'una ait ücretsiz blog sistemi vardı. açtım kodlarını şunları kendime uyarladım ( bu kodlar elimizdeki veritabanında bloglar adlı tablomuzun tarih sütunu olduğu varsayımında yazılmıştır (ASP kodu )):PHP Code:
PHP Code:
(not: çok fazla ASP ve SQL bilgim yoktur. sadece öğrendiğim bir şeyi ben gibi arayan vatandaş olursa diye paylaşmak istedim)
kişisel site kişisel şeyler... Mesaj cok_yasa_kamil tarafından 25.03.2006 (14:18) yeniden düzenlendi.. Açıklama: kod yenilemesi |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: SQL-Aya göre sıralama
group by ile yapabilirsin,
SELECT MONTH(tarih) AS [idMonth], YEAR(tarih) AS [idYear], COUNT(*) AS [numCount] FROM zoque a GROUP BY YEAR(tarih), MONTH(tarih) ORDER BY [idYear] DESC, [idMonth] DESC gibi
|
|
|
#5 (permalink) |
|
@selected;
sen öyle dedin biz de öyle yazdık ![]() ok, anladım. ama yine de sorayım, kontrolden maksat, trim veya isnumeric gibi sayı kontrolü mü? o zaman şöyle yazalım; PHP Code:
PHP Code:
( zaten 2003 yılında şuradaki konuda bu mesele ele alınmış)
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
neyse başka forumlardaki konular ile birleştirmeyelim dimi ![]() ben SQL injection den bahsetmiştim zaten byramda söylediğimin güvenlik olduğunu anlamış. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!