|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Between '<?' and '?>'
|
online ziyaretçi takibi
iyi günler, ben PHP de ufak tefek bir üyelik sistemi üzerinde spor olsun die uğraşıyorum. Temel kısmını gerçekleştirdim. ama online olan ziyeretçileri takip etmek istiyorum, aynen http://forum.zoque.net/online.php de olduğu gibi online olan ziyaretçilerin görünmesini istiyorum. bunu nasıl gerçekleyeceğim hakkında pek bir fikrim yok... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: online ziyaretçi takibi
neden fikrin olmasın?
orada isimler yazabildiğine göre bu isimlerin biryerde kayıtlı olması gerekir değil mi? çoğu forumun altında, online kısmında "son 10 dakikanın verileridir" gibi bir ibare yer alır, öyleyse hem zamanı hem kullanıcı adını biryerlereye yazmayılız; bir txt dosyası içine basitçe her gelen üyeyi; 19.05.2006.20.15.17|mukus 19.05.2006.20.12.10|scriptmonster 19.05.2006.20.19.05|yusuf şeklinde yazdırırsak ve online üyelerin görüneceği kısmı "şimdiki zamandan 10 dakika önceye kadar olan zamanları ve kullanıcı adlarını txt den al-göster" gibi yaparsak işimiz bitmiş olur
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Txt dosyası çok geçici bir çözüm olur bence. "Kullanıcı" tabsunda bu tarih verilerini kaydedeceğin bir stun ayırıp her sorguda bir fonksiyonla bu verileri güncelleyip daha net sonuçlar elde edebilirsin. Ayrıca bu şekilde kullanıcı profilini gösterirken örneğin online olup/olmadığınıda belirtme şansın olur. Tarih verilerini girerken @mukus'un verdiğe alternatif olarak date("U") ile 1 Ocak 1970 00:00 tarihinden bu yana geçen saniyeyi alabilirsin ki bu çok daha basit olacaktır.
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Between '<?' and '?>'
|
ben bunu o an açık bulunan sessionları takip edebileceğim bir yöntemle yapabileceğimi düşünmüştüm. o yüzden fikrim yoktu. Ama hiç böyle düşünmemiştim. sanki pek dinamik bir yöntem değilmiş gibi geliyor.
ben kişilerin son girişlerini unixtimestamp olarak saklıyorum, bunu biraz daha dinamikleştirir ve son yaptığı hareketin tarihini tutarsam eğer, hem online olanlarıda bulmuş olurum. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!