|
|
#1 (permalink) |
|
methon form get problemi [php]
Kod:
<-- x.htm --> <form METHOD=GET ACTION="quiz.PHP"> Turkiye'nin baskenti? <INPUT NAME="Cevap1" TYPE="Radio" VALUE="Istanbul">Istanbul <INPUT NAME="Cevap1" TYPE="Radio" VALUE="Ankara">Ankara <INPUT NAME="Cevap1" TYPE="Radio" VALUE="Izmir"> Izmir <INPUT TYPE=SUBMIT> </form> Kod:
<-- quiz.PHP --> <?PHP if (Cevap1 == "Ankara" ) echo "Dogru Cevap"; if (Cevap1 != "Ankara" ) echo "Yanlis Cevap"; ?> sistemde PHP 5 yüklü ve ben asagida anlattigim problemin sebebini anlayamadim. *formdan istanbulu seciyorum submit --> sonuc Yanlis Cevap (burasi dogru) *formdan izmiri seciyorum, submit ettikten sonra gelen sayfada yazan --> Yanlis cevap (buda dogru) *ama ankarayi sectigim zaman yine gelen cevap Yanlis cevap seklinde... bu kodlamanin bir hatasimi var? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: methon form get problemi [php]
PHP 5'in ne yenilikler getirdiğini tam bilmiyorum ama PHP 4.3.10 ile aşağıdaki kodu çalıştırınca düzgün işliyor. belki bir yardımı olur.
Kod:
<?PHP
$Cevap1 = $_GET["Cevap1"];
if ($Cevap1 == "Ankara" ) echo "Dogru Cevap";
if ($Cevap1 != "Ankara" ) echo "Yanlis Cevap";
?>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
tesekkür ederim nom. ama passionun verdigi kodu cok kolay okuyarak anladim.
passion senin verdigin kod, dogru calisti, PHP yi yeni yeni ögrenmeye calisiyorum, formda inputa verdigin isimi get komutuyla alarak, degisken haline getiriyor ve deniyorum sistemi gayet iyi anladim, hatta iki ve üc sorulu quiz dahi hazirladim....simdi bu forma fonksiyon yazmakla ugrasacagim. sorulardan biri cevapsiz ise lütfen tüm sorulari cevaplayiniz gibi, bu arada, cok zevkli bu PHP kodlama |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
darkcrow, aynı değişkene ait durumları aynı if bloğunda kontrol etmek daha mantıklı olacaktır. dolayısıyla nom'un yazdığı gibi kontrol etmek daha yararlı olur. takıldığın yerde yine sorabilirsin.
kolay gelsin.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() PHP Code:
ayrıca if.. else kontrollerinden sonra (buna for, while, foreach vs. de dahil) tek komut yazacaksanız { .. } kullanmanıza gerek yoktur. kolay gelsin.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!