Zoque.Forum
»
SESSION yada IP ADRESİ
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
SESSION yada IP ADRESİ
şuanda üzerinde çalıştığım bir proje için insan kaynakları formu yapıyorum, normalde (kağıt üstünde) bile epey büyük bir form (yaklaşık olarak 200 adet doldurulmayı bekleyen alanı var
)veritabanını access ile hazırlıyorum, tek bir tablo yaptım "ik" isimli ve tüm alanları buna yazdım, sonuç tam bir hüsran... boş veritabanı ~20 MB civarında yer kaplıyor, üzerine tam dolu 1 kayıt girince ise ~35 MB oldu, tabii bunun yüzlerce kayıt tuttuğunu düşünmek bile istemiyorum... şimdi tabloları bölmeyi düşünüyorum, mesela "kisisel", "egitim", "istecrubesi", "referans" vb. gibi ve bu tabloları ASP ile birbirine bağlayıp, yönetim panelinde sorgulama yapıcam... iş bunların ziyaretçi tarafında kayıt aşamasında kaynaklanıyor, iki farklı yöntem düşünüyorum: 1. çözüm; tüm IK formunu hazırlayıp, "gönder" dediğinde ise gelen bilgileri bölüp ilgili alanlara yazdırmak en kolay yol. ama şöyle bir durum var, mesela referanslar, iş tecrubesi yada yabancı diller gibi bölümlere sabit olarak (atıyorum) 5 kutucuk koymak gerekli, ama adamın 5den fazla iş tecrubesi varsa yazamıcak buna... 2. çözüm; formu aşamalı olarak kaydetmeyi düşünüyorum, ilk önce kişisel bilgileri gelecek, doldurduktan sonra "devam et" dicek ve eğitim bilgileri gelecek, burda istediği kadar bilgiyi girebilecek, sonra yine devam et.... ve en sonda bitir olacak... şimdi bu 2. çözüm aslında mantıklı bir yol ama formlar arasında geçişler yaparken veritabanına yazılan bilgileri birbirleriyle bir ID vb. bilgi ile eşleştirmem gerekli... bunun için SESSION yada bildiğimiz IP ADRESİ düşündüm. fakat bazı teknik kitaplarda session kullanmamak iyidir diyor. Alıntı:
iid | ipadres 1 | 123.234.567 2 | 256.256.256 3 | 456.79.899 daha sonra ise, id | ipid | isim | mail 1 2 a a 2 3 b b gibi bir tablo yapıcam... merak ettiğim konu bana ait olan 123.234.456.11 gibi bir IP adresini, ben modemimi resetleyip IP adresimi değiştirdiğimde, eski IP adresini başka biri kullanabilrmi? yani sistemler bu IP adreslerini nasıl tanımlıyorlar?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: SESSION yada IP ADRESİ
evet kullanılabilir,kullanılır,kullanılacaktırda...tabi i ki static IP kullanmıyorsan..Session ID de pencereyi kapatıp tekrar siteye bastan girmesiyle degişiyor yanılmıyorsam..bence en mantıklısı cookie at,bu cookie yi MD5 yada base64 gibi şifreleme yöntemleriyle şifrele..
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
IP adresi bu tip işlemler için doğru bir seçim olmaz ve kullanılmaz. Session' ın geliştirilme amacı bu zaten. Dolayısıyla session kullan.
Bu arada bir kayıt 20mb - 35mb biraz kopuk geldi bana veri tipleri kolon sayıs vs. kontro ledilmelidir. Kaç yüz sayfalık bir form bu? Alıntı:
Bu arada db' yi "onar", "compact" yaparsan dbnin boyutlarının küçüleceğinden eminim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Şu mantıkla yapmanı tavsiye ederimki ben 60 alanlık bir Formda kullandım
hidden input lar kullanabilirsin her Devam dediğinde yeni alanlarla birlikte Post edersin. Örnek <!--Function.ASP--> <% Function HiddenWrite(QueryName,QueryValue) Response.Write("<input type=hidden name=" & QueryName & " value=" & QueryValue & "") End Function %> <!--Function.ASP Son--> !------------- <!--Request.ASP--> <% 'Request alacağın bütün alanlar (200 tane alan) isim = Request("isim") soyisim = Request("soyisim") %> <!--Request.ASP Son--> !-------------- <!-- Form1.ASP--> <!--#include File="Request.ASP"--> <!--#include File="Function.ASP"--> <form action="Form2.ASP" method="post"> <input type="text" name="isim" value=""> <input type="submit" name="Devam" value="Devam"> </form> <!-- Form1.ASP Son --> <!-- Form2.ASP--> <!--#include File="Request.ASP"--> <!--#include File="Function.ASP"--> <form action="Form3.ASP" method="post"> <% Call HiddenWrite("isim",isim) %> <input type="text" name="soyisim" value=""> <input type="submit" name="Devam" value="Devam"> </form> <!-- Form2.ASP Son --> <!-- Form3.ASP--> <!--#include File="Request.ASP"--> <!--#include File="Function.ASP"--> <form action="Form4.ASP" method="post"> <% Call HiddenWrite("isim",isim) Call HiddenWrite("soyisim",soyisim) %> <input type="text" name="telefon" value=""> <input type="submit" name="Devam" value="Devam"> </form> <!-- Form3.ASP Son --> ... bu şekilde toplaya toplaya gidersin son sayfada yazdıkrmak istediklerinide şöyle özetleyebilirim. 'Yukarıdaki 3 alan için Farklı tablolara aynı anda yazdırmak ve ID ile bağlamak <% Set Rs = server.CreateObject("Adodb.RecordSet") Sql1 = "Select * From Form1" Rs.Open Sql1,Conn,1,3 Rs.Addnew Rs("isim") = Request("isim") Rs.Update FormId = Rs("Id") Set Rs = Nothing '///////////// Set Rs = server.CreateObject("Adodb.RecordSet") Sql2 = "Select * From Form2" Rs.Open Sql1,Conn,1,3 Rs.Addnew Rs("soyisim") = Request("soyisim") Rs("FormId") = FormId Rs.Update Set Rs = Nothing '///////////// Set Rs = server.CreateObject("Adodb.RecordSet") Sql2 = "Select * From Form3" Rs.Open Sql1,Conn,1,3 Rs.Addnew Rs("telefon") = Request("telefon") Rs("FormId") = FormId Rs.Update Set Rs = Nothing Response.Write("Formu doldurduğunuz için teşekkür ederiz.") %>
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
@ErincKuzu, dediğin şey mantıklı, bende buna benzer bişeyler düşündüm ama formların altında "devam" dedikten sonra diğer forma gitmeden önce veritabanına yazdırmayı düşünmüştüm, sanırm toplayıp bütün olarak yazdırmak daha mantıklı olacak.
@LetSDie, cookie olayı ilk olarak aklıma gelen yöntemdi, ama cookie engelleyen yazılımlar yüzünden biraz tereddüte düştüm açıkcası.. ayrıca cookiyi şifrelemeye gerek yok gibi, çünkü içine sadece adamın kayıt ID numarasını yada bitane takip numarasını yazdırcam tek satır bişey. cevaplar için teşekkür ederim.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
bir başka sorum (aslında yine formla ilgili), form içindeki INPUT alanları JavaScript ile çoğaltmak. örnek verecek olursak, İŞ TECRUBESİ bölümüne sbit olarak 5 input koydum fakat ziyaretçinin 6. alanı girmesi gerekiyor, işte ozaman "ekle" diye bir link yada buton yardımıyla yenibr input ekleyecek forma.
bunu nasıl yapabilirim?
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bunu JS' de createelement() ile yapabilirsin, ek olarak innerHTML' de bir çözümdür tabii ki. Diğer tarafta da dinamik şekilde kaça kadarsa alabilirsin ya da bir hiddenda kaç tane tuttuğunu tutar JS ile günceller ve gerekince formdan okurken hiddena göre döndürebilirsin.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ayrıca;
ile sütunlarla uğraşmaya gerek kalmaz. Tek bir sütün içerisine formdaki tüm alanlara girilen bilgileri atabilirsin. Bu kodu daha da geliştirebilir ve düzgün bir çıktı alabilecek seviyeye getirebilirsin.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
net te bulduğum bir örnek fazla değiştirmeden kullanmıştım. sayfada- koddan anlayacağın üzre-, "myDiv" id li bir div, ve "theValueid" li bir hidden input olmalı..
Kod:
function addElement(){
var ni = document.getElementById('myDiv');
var numi = document.getElementById('theValue');
var num = (document.getElementById('theValue').value -1)+ 2;
numi.value = num;
var newdiv = document.createElement('div');
var divIdName = 'my'+num+'div';
newdiv.setAttribute('id',divIdName);
newdiv.innerHTML = "<input type='text' name='dosya"+num+"' id='dosya"+num+"'> <a href='#' onclick='removeElement(\""+divIdName+"\")'>Kaldır</a>";
ni.appendChild(newdiv);
}
function removeElement(divNum){
var d = document.getElementById('myDiv');
var olddiv = document.getElementById(divNum);
d.removeChild(olddiv);
}
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program |