|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
SubQuery'de SUM Mantığı?
SELECT ((isemri.kmhor - (SELECT TOP 1 MAX(kmhor) AS Expr1 FROM isemri AS tblkm1 WHERE (idveh = isemri.idveh) AND (kmhor < isemri.kmhor))) / DATEDIFF(dd, (SELECT TOP 1 MAX(datf) AS Expr1 FROM isemri AS tblkm1 WHERE (idveh = isemri.idveh) AND (datf <> isemri.datf)), isemri.datf) * 365) AS GenelOrtalama FROM isemri INNER JOIN fatura ON isemri.idor = fatura.idor AND isemri.datf = fatura.datf AND fatura.etaa = 0 WHERE (isemri.kmhor <> '') AND (isemri.kmhor IS NOT NULL) AND (1 < (SELECT COUNT(idveh) AS Expr1 FROM isemri AS tbl1 WHERE (idveh = isemri.idveh))) AND (isemri.datf = (SELECT TOP 1 MAX(datf) AS Expr1 FROM isemri AS tblkm2 WHERE (isemri.idveh = idveh) AND (datf IS NOT NULL))) AND ((SELECT TOP 1 MAX(kmhor) AS Expr1 FROM isemri AS tblkm1 WHERE (idveh = isemri.idveh) AND (kmhor < isemri.kmhor)) IS NOT NULL) AND (DATEDIFF(dd, (SELECT TOP 1 MAX(datf) AS Expr1 FROM isemri AS tblkm1 WHERE (idveh = isemri.idveh) AND (datf <> isemri.datf)), isemri.datf) <> 0) AND ((SELECT MODELYIL FROM AracModelYil WHERE DIGIT = SUBSTRING(isemri.idveh, 10, 1)) = 2000) AND (isemri.idveh LIKE 'W0L0HAF68%' OR isemri.idveh LIKE 'WOL0HAF68%') GROUP BY isemri.idveh, isemri.kmhor, isemri.datf ORDER BY isemri.datf DESC Bold olan kısımın Toplamını tek row da göstermem lağzım sizce Subquery Çıktısında SUM nasıl alabiliriz. Google da araştırdım fakat bi sonuca varmadım.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: SubQuery'de SUM Mantığı?
Hangi veritabanını kullanıyorsunuz?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
bunu şimdi sen kendin mi yazdın yoksa yardımcı bir program mı kullandın?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
kendim yazdım neden böyle bişey sorma gereği duydunki yazılamazmı böyle bir SQL Cümlesi Query Analyzer açarsın aslanlar gibi yazarsın tek sorunum SUM() işte SubQueryde SUM aldırmam lazım
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
dur heyecanlanma
çok uzun o nedenle merak ettim, kendin yazmamış olsaydın kendin yaz belki istediğin sonuçlara daha kısa bir query ile ulaşırsın diyecektim o kadar.subquery de bildiğin üzere bir query olduğu için blurise da nasıl kullanılacağını yazmış, neyi toplamak istediğini veya neyle neyi toplamak istediğini anlayamadım bold kısmı toplamak istiyorsan mantık olarak seçtiğin şeyleri önce topla sonra birdaha topla.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Yaw Döngü içersinde toplarım problem değilde bu gördüğün sorguyu 522 kere gerçekleştiriyor bir sayfada buda hız + zaman kaybı olucak SQL içinde SUM yapmam lazım belkide SQL cümlesinde değişiklik yapıcam artık bilmiorm :S Neyse teşekkürler Heycan falanda yapmadım biraz başım ağrıyodu ondandır
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!