Zoque.Forum
»
fotokritik gibi script
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
fotokritik gibi script
fotokritik bildiğim kadarıyla hazır bir script değil.
onun kadar kapsamlı, kolay yönetilebilen, çok ağır olmayan, çok profesyonel, çok güzel, çok harika ücretli bir fotoğraf portalı scripti biliyor musunuz? evet, Google'da da arayabilirdim ama deneyim ettiğiniz varsa daha iyi olur. ücretli dedim beklentilerim gereği, ücretsiz olanları da varsa ne ala ![]() (hatta kendi yazdığınız varsa ve satmayı düşünüyorsanız...) teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Avcılar
|
Re: fotokritik gibi script
http://www.4homepages.de/ - 4images gallery var, gayet güzel aslında ama çok kullanılan birşey olmadığı için kendin geliştirmek zorunda kalabilirsin plugin ihtiyacı duyduğunda
![]() http://gallery.menalto.com/ burada da gallery 2 programı var, gayet kullanışlı oda. üstelik daha geniş kullanım alanı var. çektiğim fotolar var, satmayı düşünüyorum diyorsan ücretli bi program olarak şunu önerebilirim : http://www.ktools.net/photostore/dem...30c2af97036f2a |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
gallery.menalto.com safe mode on ise calismiyor. (kurmadan once hostunuzda safe mode on mu degil mi bakin, gerci sanirim on ise kurulmaz zaten...)
bir suru ozellik, plugin vs. si var, ama kullanmak nasip olmadi.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Merhaba,
Doğrudan FKnin tüm özelliklerine sahip bir fotoğraf galerisi scripti yok.Ancak Coppermine ya da Gallery2 bi takım eklenti ve kod düzenlemeleri ile daha iyi hale bile getirilebilir. Bu yazılımların ikisini de kullanmış birisi olarak şunu belirtebilirim.Coppermine kullanılması daha kolay,kullanıcıya daha dost bir yazılım.Üstelik tema oluşturmak da gallery2 ye göre çok daha kolay. Kendi sitemde sadece estetik kaygılardan dolayı gallery2'ye geçtim ancak açıkca pişmanım.Görsel olarak daha iyi ancak daha karışık bir siteye döndü. Gallery2 nin en büyük avantajı bir çok içerik yönetim sistemi ile entegre olabilmesi.Şu anda bildiğim kadarıyla Gallery2 ve Joomla'yı başarılı ve bu kadar kapsamlı kullanan 2 site var.Birisi www.mordolap.com ve diğeri www.anadolugezgini.com (bu benim sitem oluyor.) Burada diğer özelliklerini devre dışı bıraktığım Coppermine fotoğraf galerisini de görme imkanınız var (eski fotoğraf galerisine bakın). Özetle bir CMS ile entegre edecekseniz de etmeyecekseniz de Coppermine diyorum.Ancak ne zaman Joomla 1.5 Stable yayımlanır ve Gallery2 için Bridge dosyaları güncellenir işte o zaman ikisi dörtdörtlük olurlar. Hemen belirtmem lazım,Coppermine'nın community desteği Gallery2 den kat kat daha iyi.İllaki görsellik demiyorsanız Coppermine tercih edin. Görüşmek üzere... M.Koray www.anadolugezgini.com |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
benim bu yapılardan genel izlenimim:
- bir noktaya odaklanmayıp, konuyla ilgili her türlü özelliği dahil etmeye çalışmak ve yapıyı parametrik tasarlamak da yapıyı hantallaştırmakta. haliyle portal gibi bir projede bu tür hazır yazılımlar, işin teoride düzgün çalıştığını gösterir, ama en basitinden 100 kişi böyle bir siteyi aynı zamanda kullandığında şişmeye başlar. 1000 gibi rakamları düşünemiyorum bile. - opensource yapıların önemli bir problemi de türlü açıkları ve hataların olması. genellikle keyif için yapılan bu yazılımlar, ticarileşmeyi ve hatasız çalışmayı önemsemedikleri için hataların temizlenmesi, açıkların kapatılması bazen ayları geçer. yapıda kullanılan ek library'ler varsa, bunlar da bu hata oranını yükseltir. bu gibi sebepler, profesyonel kalitede bir portal isteyen herkesin ciddi düşünmesi gereken noktalar. projeye özel, optimize edilmiş kodlar her zaman çok daha yüksek bir başarı sağalyacaktır. umarım biraz fikir verebilmişimdir. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!