Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » İki farklı alan adı için tek bir forum(PHPBB) Kullanımı Nasıl Olur ?

Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.03.2007   #1 (permalink)
MustafaIleri

Yer: İstanbul
Görsel: 2
İki farklı alan adı için tek bir forum(PHPBB) Kullanımı Nasıl Olur ?

Merhaba arkadaşlar.Sorunum şu.
Forumu kendi makinemiazde tutuyoruz.Dışarıdan erğişim için forum.deneme.com için lokalde olmayan uzak kullanıcılar bu şekilde sisteme bağlanabiliyor.Lokalde çalışanlar ise forum.deneme.local diye sisteme bağlansınlar istiyorum.Çünkü lokalde çalışan bir kullanıcı forum.deneme.com ismi için direk olarak benim modemime yönleniyor ve forum görüntülenemiyor.
Şimdi forum ayarlarında alan adı kısmına forum.deneme.local yazarsam yereldekiler çalışabiliyor fakat forum.deneme.com yazarsam yereldekiler çalışamıyor.Ne yapmamı önerirsiniz acil çözüm önerilerinizi bekliyorum.Herkese iyi çalışmalar...
MustafaIleri şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.03.2007   #2 (permalink)
teknoemin

Yer: Adana
Re: İki farklı alan adı için tek bir forum(PHPBB) Kullanımı Nasıl Olur ?

Alıntı:
MustafaIleri tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba arkadaşlar.Sorunum şu.
Forumu kendi makinemiazde tutuyoruz.Dışarıdan erğişim için forum.deneme.com için lokalde olmayan uzak kullanıcılar bu şekilde sisteme bağlanabiliyor.Lokalde çalışanlar ise forum.deneme.local diye sisteme bağlansınlar istiyorum.Çünkü lokalde çalışan bir kullanıcı forum.deneme.com ismi için direk olarak benim modemime yönleniyor ve forum görüntülenemiyor.
Şimdi forum ayarlarında alan adı kısmına forum.deneme.local yazarsam yereldekiler çalışabiliyor fakat forum.deneme.com yazarsam yereldekiler çalışamıyor.Ne yapmamı önerirsiniz acil çözüm önerilerinizi bekliyorum.Herkese iyi çalışmalar...
Forumu root dizine atıp sabit ip yada no-ip kullansan ?
teknoemin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 01.04.2007   #3 (permalink)
tesera

tesera's Avatar

Görsel: 28

domain alies konusunu araştırın..

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 01.04.2007   #4 (permalink)
burakozgur

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
tesera tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
domain alies konusunu araştırın..
Evet katılıyorum. domain aliasla cok kolay bir şekilde halledilebilir. Kontrol panelini kullanıyorsanız domain alias alanına isterseniz 50 domain yazın gene aynı siteyi acar. Kullanmıyorsanız DNS ayarlarınızdan manuel olarak yapmanız gerekecektir.
Old 03.04.2007   #5 (permalink)
seyhun

Yer: istanbul

kontrol paneli olarak Cpanel veya Plesk kullanıyorsan çok basit olarak domain alias bölümünden yapabilirsin yanlış hatırlamıyorsam
seyhun şu an çevrimdışı  
Old 03.04.2007   #6 (permalink)
MustafaIleri

Görsel: 2

Teşekkür ederim arkadaşlar sorunm çözüldü.Çok sağolun...
MustafaIleri şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
olur , nasil , kullanimi , forumphpbb , alan , farkli

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:41.