Zoque.Forum
»
ajax formda firefox problemi
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: denizli / bakü
|
ajax formda firefox problemi
arkadaşlar elimde ajax ve ASP ile oluşturulmuş bir form var opera ve internet Explorer ile sorunsuz çalışıyor fakat firefoxta butona bastıgımda hıcbır ıslem yapmıyor naptıysam sorunu cozemedım ayrıca ufak bır problemım daha var verıtabanına kayıt yaparken türkçe karakterleri kaydetmiyor sacma sapan karakterler cıkıyor kodları asagıda verıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım
form.ASP PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Re: ajax formda firefox problemi
Merhaba. Türkçe karakter sorunun için şu fonksiyon işini görecektir. Ama kodlarını inceleyip hatayı bulacak kadar vaktim yok malesef
Kod:
function temizle(entery){
entery=entery.replace(/\n/g,":br:")
entery=entery.replace(/Ç/g,"Ç")
entery=entery.replace(/ı/g,"ı")
entery=entery.replace(/ç/g,"ç")
entery=entery.replace(/İ/g,"İ")
entery=entery.replace(/Ş/g,"Ş")
entery=entery.replace(/ş/g,"ş")
entery=entery.replace(/ö/g,"ö")
entery=entery.replace(/Ö/g,"Ö")
entery=entery.replace(/ü/g,"ü")
entery=entery.replace(/Ğ/g,"Ğ")
entery=entery.replace(/Ü/g,"Ü")
entery=entery.replace(/ğ/g,"ğ")
entery=escape(entery)
return entery;
}
![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
bu fonksiyonu cikti alirken kullanicam dimi ayrica kullanim sekli nasil diger problem icinde bi bilgisi olan varsa 3 gundur bununla ugrasiyorum takildim kaldim yardimlariniz icin tesekkurler
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: BURSA
|
Firefox için;
formun action unu JavaScript:; olarak gir ve ajax functionunu submit butonunda çağır... <form action="JavaScript:;" ..... <input type="button" onclick="get(document.getElementById('myform'));" .... kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
bunuda denedim yine olmadı aşağıdaki gibi değişiklik yaptım
<form action="JavaScript:;"> <input type="button" name="button" value="kaydet" onclick="get(document.getElementById('myform'));" name="myform" id="myform""> yine ie ve operada hiçbir sorun yokken firefoxta çalışmıyor tıklıyorum hiçbir değişme hiçbir işlem yapmıyor yani buton tetiklenmiyor nasıl yapabilirim acaba |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
sorunu sanırsam buldum verilen örnekten sonra HTML içindeki form kodlarında post ederken sorun oluşuyo başka örnekleri inceledim bir tane çalışan buldum ie ff ve operada sorunsuz çalışıyor fakat kendimdekine uyarlayamadım ff de yine hiçbir şekilde çalışmadı ama o örnek kendi kodlarıyla çalışıyor kodları veriyim
<form id="form" onsubmit="return AoL(this.id,'sonuc','ajax.ASP')"> şeklinde benimkinde ise <form action="JavaScript:get(document.getElementById('my form')); name="myform" id="myform""> .... <input type="button" name="button" value="kaydet" onclick="JavaScript:get(this.parentNode);"> nasıl yapıcam çözemedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: BURSA
|
<form action="JavaScript:;">
<input type="button" name="button" value="kaydet" onclick="get(document.getElementById('myform'));" name="myform" id="myform"" > bu şekilde zaten yanlış kullanmışsın...butona ikitane name vermişsin.. ismin form da olması gerekiyor... name="button" ( doğru ) + bu submit butonda kalsın... diğer Id ve name i sil... onları form tagına ekle name="myform" ( hatalı ) + form tagında olması gerekiyor butonda değil id="myform" ( hatalı ) + form tagında olması gerekiyor butonda değil <form action="JavaScript:;" name="myform" id="myform"> (doğrusu) <input type="button" name="button" value="kaydet" onclick="get(document.getElementById('myform'));"> sanırım bu şekilde de çalışır... <input type="button" name="button" value="kaydet" onclick="get(document.getElementById(this.form));" > bu şekilde de dene olmassa farklı bi yöntem düşünürüz. kolay gelsin. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!