»
Son eklenen kayıt ve foruma cevap sayısı nasıl gösterilir?
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
Son eklenen kayıt ve foruma cevap sayısı nasıl gösterilir?
Merhabalar, ASP ile ilgili 2 sorum olacaktı: Birinci sorum; küçük bir forum yazıyorum, buradaki bir başlık altına yeni cevap yazıldığında başlığın yanına (3 yeni cevap) tarzından bir yazı eklemek istiyorum. İkinci sorum ise; o konudaki cevap sayısını nasıl toplayıp aynı şekilde başlığın yanına yazdırabilirim? (5 cevap) **konu ve cevap iki ayrı tablo İlgilenebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | ||
|
Yer: Adana
|
Re: Son eklenen kayıt ve foruma cevap sayısı nasıl gösterilir?
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
merhaba emin,
Belirttiğin şekilde -1 kaydı verdi ancak şu şekilde kayıt toplamını gösterdim Kod:
<%
Set cevapsx = server.CreateObject("ADODB.Recordset")
cevapsx.open "select * from cevap where gid = '"&rs("id")&"' ",bag,1,3
cevapadet = cevapsx.recordcount
%>
<%=cevapadet %>
Mesaj divemaster tarafından 13.04.2007 (04:15) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Adana
|
inanın o konu hakkında hiç kafa yormadım ama şu tarz bir kod umarım fikir verir.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Öncelikle forum sitesi hazırlıyorsunuz performans önemli olmalı (!)
Recordset değilde execute metodunu kullanmanız tavsiye ederim. ayrıca sorgular .. Örn: cevap sayısını almak için "select * from cevap" yerine "select COUNT(tbl_cevap_id) " gibi .. Sorgularda * kullanmak mantıklı değil, bir forum sitesinde çok uzun yazılar ekleniyor, sadece lazım olan field ların isimlerini girelim. "select id,uye,soru from cevap" vb...... şeklinde.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
evet haklısınız ama forum sitesi değil eklemeyi düşündüğüm, bir siteye 150'yi geçmeyecek kişinin soru sorup cevap yazmasını sağlamak için bir topluluk oluşturmak. Basit birşey ama yine de count ve sadece gerekli tabloların alınması doğrusu dediğiniz gibi...
Emin, verdiğin kodda sadece bir gün öncesinin yazılanlarını gösterip göstermeme gibi bir durum çıkıyor sanıyrum. Hani bu forumda olan bir durum benim söz ettiğim yani browser'ı kapadığın ya da sayfayı yenilediğinde yeni bir mesaj olup olmaması. Teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlara... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|