»
url deki degeri okumak ve sorguda kullanmak
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: konya
|
url deki degeri okumak ve sorguda kullanmak
arkadaşlar yapamadım kafam karıştı biriniz yardım ederse çok sevinirim bir SWF dosyam var turkiye haritası üzerindeki illere tıklayınca index.ASP?sayfam=temsilci&il=Istanbul seklinde link açıyor benim istedigim aynı sayfada listelenen üyelerin yukarıdaki url de yer alan il=Istanbul degerini okumak ve sorguya katmak şuan sorguda tipi temsilci olanları listeliyor burada tipi temsilci ve ili (urlden gelen veri) seklinde yapamadım '- Üye Listesi: --------------------------------------------------------------------------------------------- Set uyeliste = server.CreateObject( "ADODB.Recordset" ) uyeliste.ActiveConnection = bag uyeliste.CursorType= adOpenStatic uyeliste.Open " Select * From Uyeler where (tip='temsilci')" &_ " ORDER BY sehir" |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: url deki degeri okumak ve sorguda kullanmak
Alıntı:
uyeliste.Open " Select * From Uyeler where sehir=' " & Request.QueryString("sehir" ) & " ' and tip=' " & Request.QueryString("temsilci" ) & " ' ORDER BY sehir ASC" Mesaj arsende tarafından 17.05.2007 (16:27) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: url deki degeri okumak ve sorguda kullanmak
Unutmadan madem ki yenisin güvenlik konusunu göz ardı etme, basit bir kod yazıyorum, gelen değişkenlerde olası zararlı kodları temizlemelisin.
Function temizle(temizlik) temizlik=Replace(temizlik, ">" , "" ) temizlik=Replace(temizlik, "<" , "" ) temizlik=Replace(temizlik, "%" , "" ) temizlik=Replace(temizlik, "*" , "" ) temizlik=Replace(temizlik, "'" , "" ) temizle=trim(temizlik) End Function Bu şekilde kullanılır temizle(Request.QueryString("sehir" )) yani sorgu uyeliste.Open " Select * From Uyeler where sehir=' " & temizle(Request.QueryString("sehir" )) & " ' and tip=' " & temizle(Request.QueryString("temsilci" )) & " ' ORDER BY sehir ASC" |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!