Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » Basit domain takip sistemi

Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.09.2007   #11 (permalink)

T.M.R's Avatar

Yer: AntaLya
Re: Basit domain takip sistemi

Anlayamadığım bir-iki şey var, açıklık getirirsen sevinirim bmericc.

- domain Analyzer gibi bir program mı tasarladın? Eğer bu bir programsa windows üzerinde kullanabiliyor muyuz?

- Bir risk oluşturmaktan bahsettin. Ne tür bir risktir bu, biraz açabilir misin?

Bu arada verdiğin bakteriyalrezidans.com örneği gibi, bende domain analyzer ile taramalar yapıp boş domainlere bakıyorum ve bulduğum domainlerden beğendiklerimi bir yere not ediyorum. Birkaç gün sonrasında tekrar baktığımda not ettiğim domainlerin çoğunun alındığını görüyordum. Önceleri bunun tesadüf olabileceğini düşünürdüm hep, ama sonra sonra bende senin verdiğin örnekte bahsettiğin gibi bazı kuşkulara kapıldım artık. Bir şekilde benim takip ettiğim domainleri başka firmalarında takip ettiğini düşünür oldum. Sanırım şimdi bunun böyle olduğuna eminim artık. BBG gibi bir şey bu (: Birileri bizi izliyor..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 27.09.2007   #12 (permalink)

bmericc's Avatar

Yer: Ankara

Sırayla yanıt vermeye çalışayım.

- domain Hunter (A simple domain monitoring application) basit alan adı takip uygulaması. Çalışma prensibi belli aralıklarla verisign whois sunucularında sorgu yapıp sonuçları izleyerek değişiklikleri bildirmek.

- Risk şurda whois sunucuları izlendiği için her gün otomatik yapılan bu sorgularda avci registrar firmalar tarafından izleniyor. PENDINGDELETE durumundaki bir domaini bu sebeple kaptırma durumu söz konusu olabilir. Fakat bu işlemin başka bir alternatif yöntemide yok.

Alıntı:
T.M.R tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Anlayamadığım bir-iki şey var, açıklık getirirsen sevinirim bmericc.

- domain Analyzer gibi bir program mı tasarladın? Eğer bu bir programsa windows üzerinde kullanabiliyor muyuz?

- Bir risk oluşturmaktan bahsettin. Ne tür bir risktir bu, biraz açabilir misin?
bmericc şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.09.2007   #13 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Evet, yapılan whois sorgulamalarının çoğunun izlendiği veya bu bilgilerin satıldığı doğru. Diyelim ki kafadan uydurduğunuz bir kelime var. Boş mu dolu mu diye girip birkaç defa kontrol ettiniz ama kayıt ettirmediniz. Bir sonraki gün tekrar baktığınızda alınmış olabilir. Bu işi yapanlara taster, yani domain tadımcı diyoruz. Bir ara domain tasting konusunda bir yazı yazmıştım sanırım.

Yalnız bu yukarıda açıkladığım durumu kayıt edilmiş ve yeni düşmüş domainlerle karıştırmamak lazım. Öyle tadımcılar var ki yeni düşmüş bütün domainleri kaydedip birkaç gün trafik ölçüyorlar. Nasıl olsa bu iş bedava olduğu için yüzbinlerce domain tadımı yapıyorlar. Yani domain yeni düşmüşse sen arama yapsan da yapmasan da alınma ihtimali yüksek.

Bu ikinci konudan çıkarılacak şöyle bir ders var:
Eğer bir domain yeni boşa düştüyse ve başkası aldıysa, alan kişinin tadımcı olma ihtimali var. Bu durumda
1. Sakın domaini açıp bakmayın. Başkalarına bahsetmeyim. Park sayfasına ziyaretçi gönderecek işlemler yapmayın yoksa trafik alıyor diye o domaini elde tutarlar.
2. Birkaç gün arayla tekrar kontrol edin. Whois sorgulaması yaptığında domainin kayıt tarihi 5 günden fazla olmaması lazım. Eğer 5 günden az bir zaman önce kayıt edilmişse o zaman ger gün kontrol etmeyece devam edeceksin. Baktın ki domain kayıt olalı 6 gün veya daha fazla olmuş, o domaini unut. Tadımcılar 5 gün ile yetinmiyorlar. İkinci veya üçüncü 5 günler gelebilir veya başka tadımcıların eline düşebilir. Kayıt tarihine bakman lazım.

Bmericc,
İyi fikirlerin var ancak domain konusunda program yazıp çok kişiye ulaşman zor. Bu programın web versyonunu yapmanı öneriyorum. Eğer web versyonunu yapmayı başarırsan geliştirmen için fikir vereceğim çünkü nasıl çalışması gerektiğini iyi biliyorum.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 28.09.2007   #14 (permalink)

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir

Programda bir sorun var zannedersem. Erdinç'in bahsetmiş olduğu kendi kendine beliren (çalışam alanıda değil görev çubuğunda) bir işlem oluyor. Oyun oynarken (CM) daha çok başıma geliyor. Virüs demek istemiyorum çünkü NOD32 güncel versiyonu ile taratma yapmıştım.
Old 03.10.2007   #15 (permalink)

bmericc's Avatar

Bu sorun olan ve virüs olabileceğiniden şüphenilen domain Hunter mi? (PHP tabanlı bir web uygulması) yoksa aynı başlık altında paylaşılan diğer windows uygulamaları mı?

Alıntı:
mirturk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Programda bir sorun var zannedersem. Erdinç'in bahsetmiş olduğu kendi kendine beliren (çalışam alanıda değil görev çubuğunda) bir işlem oluyor. Oyun oynarken (CM) daha çok başıma geliyor. Virüs demek istemiyorum çünkü NOD32 güncel versiyonu ile taratma yapmıştım.
bmericc şu an çevrimdışı  
Old 03.10.2007   #16 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

domain Hunter nasıl web uygulaması oluyor? Sonuçta bir program indirip bilgisayarına kuruyorsun.

Dediğim gibi web sitesi kurarsan her türlü yardımcı oluruz. Bu haliyle iş yapmaz. Örneğin domaintools.com web sitesi üzerinden domain takibi hizmeti veriyor. Herhangi bir program falan yüklemiyorsun. Bir kullanıcı hesabı açıp listeyi aktarıyorsun. Fakat domaintools benim istediğim özelliklere sahip değil.

Ben senin sitede hesap açıp liste yükleme ve domain takibi yapabilme şeklinde bir uygulama görmedim. O tuhaf uzantılı dosyaları oradan kaldırıp yerine çalışan bir web sitesi kurmanı öneriyorum.

Öncelikle domaintools sitesindeki "domain monitor" özelliğini deneyip en az onun yaptığı işlemlerin aynısı yapan bir site kurarsan geliştirmek için yardımcı oluruz.

Ben domaintools hesabıma en az 500 domainlik bir liste yükledim. Her değişiklikte email gönderiyor. Üstelik bu ücretsiz bir hizmet. Ama benim istediğim başka özellikler var onları yapmıyor.

Mesaj erdinç tarafından 03.10.2007 (23:29) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 07.10.2007   #17 (permalink)

bmericc's Avatar

Burada web uygulaması dediğimiz uygulamalardan farklı şeyler anladığımız kesin. Mesela phpMyAdmin bana göre bir web tabanlı bir uygulamadır. Sizin yazdıklarınızdan phpMyAdmin tarzı uygulamalarda web uygulaması değil.

domain Hunter apache+PHP+MySQL ve diğer küçük destekleri açık; sunucu yada masaüstü bilgisayarı her yerde çalışabilir.

Bunu bir servis halinde niye getirmediğim konusuna gelirsek. İlk çıkış noktası zaten kulladığım domaintools tarzı servislere güvenmemem ve kontrolün bende olmasını istemem.

Açık kaynak olarak dağıtmamın sebebide birçok açık kaynak uygulamada olduğu gibi (zaman, bilgi, alternatif maliyet vs), tek başına geliştirmeye başladığım uygulamayı bir grup haline gelip daha ileri seviyeye çıkarabilmek.

Ayrıca kaynak kodu açık bir uygulama bu sebeple domaintools gibi bir sistem yazmak isterseniz en azından domainhunter den yararlanabilirsiniz. Zira ben kısa ve orta vadede böyle birşey yapmayı düşünmüyorum.

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
domain Hunter nasıl web uygulaması oluyor? Sonuçta bir program indirip bilgisayarına kuruyorsun.
bmericc şu an çevrimdışı  
Old 21.11.2007   #18 (permalink)

bmericc's Avatar

DomainHunter-v0.1.0 duyuruldu.
Yaklaşık üç aylık bir sürenin ardından domainhunter-v0.1.0 sürümü çıktı. Yeni sürüm birkaç hata düzeltmenin yanı sıra birkaç yenilik de içeriyor.
* Büyük harf ile alan adı girememe sorunu çözüldü,
* Silme fonksiyoru eklendi,
* Domainler hakkında detayli bilgilere ulaşabilmek için seçimlik whois servisi de bu sürüm ile birlikte domainhunter-v0.1.0 içine dahil edildi.
Download Domain Hunter v0.1.0
Domain Hunter Demo
bmericc şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

domainhunter , domain monitor , domain hunter , domain , basit , sistemi , takip

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:38.