»
Basit domain takip sistemi
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Basit domain takip sistemi
Uzun süredir kullandığım domain takip sistemini paylaşmak istiyorum. PHP script girilen domainlerdeki değişiklikleri izleyip mail ile bildiriyor. Alpha sürümde sadece com, net uzantıları için ve linux sunucular üzerinde çalışmaktadır. http://www.domainhunter.gen.tr/ Mesaj bmericc tarafından 26.09.2007 (22:50) yeniden düzenlendi.. Açıklama: adres değşikliği |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Basit domain takip sistemi
Öncelikle belirteyim mevcut sürüm windows üzerinde sağlıklı çalışmamaktadır.
Scriptin henüz bir kurulum sistemi yok. Bu sebeple biraz kurulum zor ve karışık gelebilir.
Yukarıdaki adımlar umarım karışık olmamıştır. Anlatımı kısaltmanın tek çözümü kurulum için basit bir kod yazmak. Onunla da en kısa sürede ilgileneceğim. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bu işlemler bana karışık geldi. programın daha kullanılabilir olması için başka bir yol bulmanı öneriyorum. Wordpress veya Joomla kurulmuş olan bir sistemi dönüştürüp buna uyarlama imkanı olursa daha kolay olabilir. Örneğin cpanel'de fantastico üzerinden Wordpress kurmak benim ve sıradan birçok domaincinin yapabileceği düzeyde orta seviyeli işlemler ancak database oluşturmak, tablo yaratmak gibi işlemler fazla karışık.
Akgun, Ben excel kullanıyorum. Elindeki domainlerin sayısı giderek artıyorsa kayıt tutmak için excel iyi bir seçenek. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bu konuya kafa yormuş biri olarak excelden daha pratik iki yöntem önerebilirim.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: konya
|
aslında ben hem host hemde domain takibi için ücretsiz bişey sormuştum..
örnek olarak excelde yaptıgım bi çalışma var ben daha iyisini bulamadım benim gibiler varsa kullansın diye hazırladım... ben kullanıyorum ![]() birde whois var yaptığımız umarım işinize yarar... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bu whois programını çalıştırıp denedim ancak program şüpheli işlemler yapıyor. programı kapatırken hata verdi ve düzgün kapanmadı. Kapattıktan 15 dakika sonra bu sefer program kendi kendine çalışmaya başladı ama sadece sytem tray'de icon'u gözüktü. Yani programın kendisi açılmadı. 10 saniye sonra icon da ortadan kayboldu. Tabii sıradan bir hata olabilir ancak program bana şüpheli geldi.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
DomainHunter'in yeni sürümünü (v0.1.0) hazırlamaya karar verdim. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler ile yeni sürüme eklenebilecek özellikleri[1] not aldım. Üzücü bir nokta ise geri bildirimde bulunanların tamamının yabancılardan oluşuyor olması.
Burada fikrinizi almak istediğim asıl şey ise whois sunucularının registrar firmalar tarafından izleniyor olması sebebiyle domainhunter yada diğer takip sistemleri üzerinden izlediğiniz domainleri isteyen bütün registrarlarda izleyebiliyor olması. (hatta izliyorlar) Bende dahil birçok kişi tarafından test [2], [3] edildi. Bu durum script kullanıcıları için bir risk de oluşturmakta (daha önceki sürümlerde kesin emin olmadığım için yazmamıştım.) Yeni sürümde bunu bir uyarı notu olarak yazmak dışında ne yapabilirim. 1- http://blog.domainlabs.eu/2007/09/16...ek-ozellikler/ 2- http://blog.domainlabs.eu/2007/09/10...main-aldirmak/ 3- http://blog.domainlabs.eu/2007/09/17...-ikinci-perde/ |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
domainhunter , domain monitor , domain hunter , domain , basit , sistemi , takip |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!