»
sonuçları grup olarak sıralama
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Çanakkale
|
sonuçları grup olarak sıralama
PHP ile yapmıs olduğum bir ziyaretçi defteri mevcut. fakat tüm sonuçların listelenmesi göze hoş gelmiyor. veri tabanında k,i yorumları 10 arlı şekilde ekrana getirmek ve alt kısımdaki ileri geri butonları ile diğer yorumları veya önceki yorumlara geçiş yapmak istiyorum. yardımlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: BURSA
|
Re: sonuçları grup olarak sıralama
$basla=0;
$bit=10; select * from tablo_adi order by Id limit $basla,$bit $bit değerini +10, -10 şeklinde değiştirerek ileri - geri butonlarıyla kayıtları 10 ar 10 ar listeleyebilirsin. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Çanakkale
|
Alıntı:
butonlar ile $başla ve $bit değişkenleri aynı sayfaya yönlendirip bir sonraki onlu gruba geçirecek kodu bulamıyorum ya da bu mantığı kuramadım kafamda. butonları hangi kodları yazacağımı söyleyebilir misin? |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: BURSA
|
en basit mantıkla şöyle olabilir.
if($basla=='') $basla=0; $bit=10; if($b=='ileri'){ $basla=$basla+10; }else if($b=='geri'){ $basla=$basla-10; } select * from tablo_adi order by Id limit $basla,$bit <a href="?b=ileri&basla=<?=$basla;?>">ileri</a> - <a href="?b=geri&basla=<?=$basla;?>">geri</a> |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!