|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
bu scripti nasıl uyarlarım
HEAD tagları arasına yazılan kısım HTML Code:
<script type="text/JavaScript"> // <![CDATA[ var bgcolour="#ffffff"; // background colour var fgcolour="#663399"; // foreground colour var speed=50; // speed of bubbling, lower is faster var shades=10; // number of shades of bubble /**************************** * Bubbling Text Effect * *(c) 2003-6 mf2fm web-design* * http://www.mf2fm.com/rv * * DON'T EDIT BELOW THIS BOX * ****************************/ var bubbcol=new Array(); var bubbler, bubbtxt; var bubbchr=new Array(); window.onload=function() { if (document.getElementById) { for (bubbler=0; bubbler<=shades; bubbler++) { bubbtxt="#"; for (var i=1; i<6; i+=2) { var bg=parseInt(bgcolour.substring(i,i+2),16); bubbtxt+=dechex(Math.floor(bg+(parseInt(fgcolour.substring(i,i+2),16)-bg)*(bubbler/shades))); } bubbcol[bubbler+1]=bubbtxt; } bubbler=document.getElementById("bubble"); bubbtxt=bubbler.firstChild.nodeValue; while (bubbler.childNodes.length) bubbler.removeChild(bubbler.childNodes[0]); for (var i=0; i<bubbtxt.length; i++) { var bubbi=document.createElement("span"); bubbi.setAttribute("id", "bubb"+i); bubbi.appendChild(document.createTextNode(bubbtxt.charAt(i))); bubbler.appendChild(bubbi); } bubbler=setInterval ("bubbling()", speed); }} function dechex(dec) { var hex=dec.toString(16); if (dec<16) return "0"+hex; else return hex; } function bubbling() { for (var i=0; i<bubbtxt.length; i++) { var bubbme=document.getElementById("bubb"+i); if (bubbchr[i]) { bubbme.style.color=bubbcol[bubbchr[i]]; bubbchr[i]=(bubbchr[i]+1)%bubbcol.length; } else if (Math.random()<0.75/bubbchr.length) bubbchr[i]=1; } } // ]]> </script> HTML Code:
<div align="center"><font color="#000066"><strong><span id="bubble"><? Metin Gelecek</span></strong></font></div> Arkadaşlar şimdi bu script ile bir yazıya parıldama efekti veriliyor. Yalnız sorunum şu. İki farklı metine nasıl vereceğim bunu? Yerleri farklı metinlerin çünkü. Yada şöylede sorabilirim. Sayfada istediğim bazı metinlri nasıl yanıp söner hale getirebilirim? Yani arka planıda değişik renge dönebilir veya yazı rengi Mesaj magos tarafından 04.08.2007 (02:33) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: bu scripti nasıl uyarlarım
bence scripti incelememekle kalmamış soruyuda okumassın hocam.
Diyorumki sadece tek yazıda zaten sorun yok çalışıyor. Ama sayfada farklı yazılara bu efekti uygulamak istiyorum ve aynı id yi mantık olarka veremiyoruz. Verince calısmıyor. Benim istediğim aynı sayfada 2 veya daha fazla yazıya nasıl uygulayabilirim. Scriptide verdimki uygulayınca calısmadıgını göreceksinizdir diye |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
kod 'bubble' id li nesnenin içeriğinde değişiklik yapacak şekilde yazıldığına göre yapmanız gereken bu kodu div yada span idsini parametre olarak göndererek belirtilen nesne üzerinde değişiklik yapacak bir hale çevirmek. Yeterli JavaScript bilginiz yoksa bu biraz uğraştırabilir.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
arkadaslar soruyu neden tam okumuyorsunuz anlamıyorum. Yada cevap yazmıs olmak için yazıyorsunuz gibi geliyor.
Bakın ben sorunumu biliyorum. Orayada yazdım. Tekilde sorun yok. Sorunum cogulda. Ve JavaScript bilgim az oldugundan "BU SCRIPTI NASIL UYARLARIM" diye bir baslik actim. Lütfen öneri degilde çözü arıyorum. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
benim cevabım "BU SCRIPTI NASIL UYARLARIM" sorusunaydı zaten, ama sizin söylemek istediğiniz bu scripti benim yerime uyarlarmısınız galiba
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!