Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » bu scripti nasıl uyarlarım

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 04.08.2007   #1 (permalink)

Yer: izmir
bu scripti nasıl uyarlarım

HEAD tagları arasına yazılan kısım

HTML Code:
<script type="text/JavaScript">
// <![CDATA[
var bgcolour="#ffffff"; // background colour
var fgcolour="#663399"; // foreground colour
var speed=50; // speed of bubbling, lower is faster
var shades=10; // number of shades of bubble

/****************************
*    Bubbling Text Effect   *
*(c) 2003-6 mf2fm web-design*
*  http://www.mf2fm.com/rv  *
* DON'T EDIT BELOW THIS BOX *
****************************/
var bubbcol=new Array();
var bubbler, bubbtxt;
var bubbchr=new Array();
window.onload=function() { if (document.getElementById) {
  for (bubbler=0; bubbler<=shades; bubbler++) {
    bubbtxt="#";
    for (var i=1; i<6; i+=2) {
      var bg=parseInt(bgcolour.substring(i,i+2),16);
      bubbtxt+=dechex(Math.floor(bg+(parseInt(fgcolour.substring(i,i+2),16)-bg)*(bubbler/shades)));
    }
    bubbcol[bubbler+1]=bubbtxt;
  }
  bubbler=document.getElementById("bubble");
  bubbtxt=bubbler.firstChild.nodeValue;
  while (bubbler.childNodes.length) bubbler.removeChild(bubbler.childNodes[0]);
  for (var i=0; i<bubbtxt.length; i++) {
    var bubbi=document.createElement("span");
    bubbi.setAttribute("id", "bubb"+i);
    bubbi.appendChild(document.createTextNode(bubbtxt.charAt(i)));
    bubbler.appendChild(bubbi);
  }
  bubbler=setInterval ("bubbling()", speed);
}}

function dechex(dec) {
  var hex=dec.toString(16);
  if (dec<16) return "0"+hex;
  else return hex;
}

function bubbling() {
  for (var i=0; i<bubbtxt.length; i++) {
    var bubbme=document.getElementById("bubb"+i);
    if (bubbchr[i]) {
      bubbme.style.color=bubbcol[bubbchr[i]];
      bubbchr[i]=(bubbchr[i]+1)%bubbcol.length;
    }
    else if (Math.random()<0.75/bubbchr.length) bubbchr[i]=1;
  }
}
// ]]>
</script>
BODY den sonra yazılacak kısım

HTML Code:
<div align="center"><font color="#000066"><strong><span id="bubble"><? Metin Gelecek</span></strong></font></div>

Arkadaşlar şimdi bu script ile bir yazıya parıldama efekti veriliyor. Yalnız sorunum şu. İki farklı metine nasıl vereceğim bunu? Yerleri farklı metinlerin çünkü.

Yada şöylede sorabilirim. Sayfada istediğim bazı metinlri nasıl yanıp söner hale getirebilirim? Yani arka planıda değişik renge dönebilir veya yazı rengi

Mesaj magos tarafından 04.08.2007 (02:33) yeniden düzenlendi..
magos şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.08.2007   #2 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: bu scripti nasıl uyarlarım

verdiğin script'i tam olarak denemedim ancak yazdığın kod'a göre

<span id="bubble">Metin Gelecek</span>

şu iki span taginin arasına gelecek yazı zaten parlayacaktır gibi gözüküyor.
chaostician şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.08.2007   #3 (permalink)

bence scripti incelememekle kalmamış soruyuda okumassın hocam.

Diyorumki sadece tek yazıda zaten sorun yok çalışıyor. Ama sayfada farklı yazılara bu efekti uygulamak istiyorum ve aynı id yi mantık olarka veremiyoruz. Verince calısmıyor. Benim istediğim aynı sayfada 2 veya daha fazla yazıya nasıl uygulayabilirim.

Scriptide verdimki uygulayınca calısmadıgını göreceksinizdir diye
magos şu an çevrimdışı  
Old 04.08.2007   #4 (permalink)

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

kod 'bubble' id li nesnenin içeriğinde değişiklik yapacak şekilde yazıldığına göre yapmanız gereken bu kodu div yada span idsini parametre olarak göndererek belirtilen nesne üzerinde değişiklik yapacak bir hale çevirmek. Yeterli JavaScript bilginiz yoksa bu biraz uğraştırabilir.
Old 04.08.2007   #5 (permalink)

arkadaslar soruyu neden tam okumuyorsunuz anlamıyorum. Yada cevap yazmıs olmak için yazıyorsunuz gibi geliyor.

Bakın ben sorunumu biliyorum. Orayada yazdım. Tekilde sorun yok. Sorunum cogulda. Ve JavaScript bilgim az oldugundan "BU SCRIPTI NASIL UYARLARIM" diye bir baslik actim.

Lütfen öneri degilde çözü arıyorum.

Kolay gelsin
magos şu an çevrimdışı  
Old 05.08.2007   #6 (permalink)

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

benim cevabım "BU SCRIPTI NASIL UYARLARIM" sorusunaydı zaten, ama sizin söylemek istediğiniz bu scripti benim yerime uyarlarmısınız galiba
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

scripti , nasil , uyarlarim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:29.