»
mail bileşenleri ile göndermede ve almada mı yoksa mail serverdamı ?
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: sivas
|
mail bileşenleri ile göndermede ve almada mı yoksa mail serverdamı ?
Merhaba bir müşterim hollandadan yayın yapan bir firmadan hosting hizmeti satın almış. müşterimin sitesini o firmanın sunucusunda yayınladım. tahminim win2000 server olması lazım. tek problem var oda siteden mail alamıyorum. e-ticaret sitesi oldugu için sipariş haber maili, iletişim sayfasında gelen mesajlar , ürün tavsiye maili için mail gönderimi yapmıyor. sunucularında tüm e-mail bileşenleri mevcut. jmail,persist, cdo, cdonts vs.. tüm mail bileşenlerini denedim. hatta smtp bilgilerini doğrulatan kullanıcı adı ve şifreli oturum açtırarak bile denedim. ama bir türlü siteden mail alamadım. sitenin adresini vermek isterim ama reklam olarak algılanmasından çekiniyorum. işin kötü tarafı hosting ifrması ile iletişime gecemiyorum. firma yetkilileri hollandalı oldugu için türkçe bilmiyorlar bende flemenkce bilmiyorum ![]() kodlarda bir problem yok. Türkiyede'ki kendi hostumda çalışıyorlar, mail alabiliyorum. mail gönderebiliyorum mesela www.domainismi.nl olsun domain adımız. webmailserver adı "mail.domainismi.nl" olması lazım diye biliyorum. sanki "mail.domainismi.nl" 'de oturum açmıyo gibi geldi bana. normail mail control panelinden mail gönderip alabiliyorum fakat site üzerinden bileşenler yardımı ile mail gönderip alamıyorum. Acaba Smtp mail gonderimi desteklemiyor olabilirmi bu mailserver?. 4 gündür uğraşıyorum fakat henüz net bir çözüm bulmuş değilim. eğer bilginiz varsa veya sizinde başınıza böyle bir şey geldiyse tecrübeleriniz benimle paylaşmınızı rica edicem. teşekkürler. Aşşagıda müşterimim mail adresinden kendi mailime göndermiş oldugum bir emailin başlık bilgileri var.Belki bunlar faydası olur sorunun çözümünde birde mail server adını bu başlık bilgisinden bulabilirmiyiz acaba? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: mail bileşenleri ile göndermede ve almada mı yoksa mail serverdamı ?
mail server adı olarak domainismi.nl veya smtp.domainismi.nl gibi seçenekleri de deneyin. Genelde dediğiniz gibi mail.domainismi.nl kullanılır, ama yazdıklarım gibi değişik de olabilir. Veya farklı da olabilir; http://www.dnsstuff.com/ adresinde ekin.nl'nin DNS Report'una bakarsanız, mail kısmında farklı mail server adresleri göreceksiniz.
Bir de Hollanda'da İngilizce konuşmayan insan yok gibidir, o yüzden hosting firmasına İngilizce mail yazıp destek alabilirsiniz.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: sivas
|
Re: mail bileşenleri ile göndermede ve almada mı yoksa mail serverdamı ?
ilginize teşekkür ederim hayatbilgisayar
sorunu çözdüm. dediğim gibi mailservername'den kaynaklanıyormuş bir çok mailservername denedim. "localhost" ta tutturdum ingilizce olarak mail gondermiştim. sorunu çözdükten bir gün sonra bana mail gonderdiler.4 gün sonra mail gonderdiler. mailservername olarak "localhost"'u deneyin dediler
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!