Zoque.Forum
»
Gelişmiş Haber Scripti
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Gelişmiş Haber Scripti
Merhaba,
Yerel bir gazete için ücretsiz bir haber scripti arıyorum; ama internetten bulduklarım açıkcası basit scriptler. Scriptte köşe yazarları girişi de arıyorum. Böyle bir scriptti bilen ya da kullanan var mı? PHP ya da ASP farketmez. Gelişmişten kastım güvenlik, SEO, kolay ayarlanabilir bir arayüz falan.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Gelişmiş Haber Scripti
http://www.aspindir.com/goster/3590
http://haber.mydesign.gen.tr/ ASP ile yapılmış çok güzel bir haber scripti... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Teşekkür ederim, önerin üzerine bu sistemi kullanıyoruz. Saol tekrardan.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Fusionnews.net var. Tamamen ücretsiz. PHP ile çalışıyor ancak database gerektirmiyor. O nedenle kurulumu çok kolay. Benim ana sayfam HTML idi o nedenle farklı kaydet deyip index.PHP olarak kaydetmem gerekti çalışması için. Diğer sayfaları HTML olarak bıraktım. Bunun daha iyi bir yolu var mı bilmiyorum. O şekilde gayet düzgün çalıştı.
Ben birkaç gün önce üzerinde çalışmakta olduğum site için kurup denedim. Ana sayfaya duyurular bölümü koyuyorum ancak duyuruları yazacak kişi için işlemlerin çok kolay olması gerekiyordu. Neyseki kullanıcı girişi ile fusionnews.net kullanarak acemiler için bile haber postalamak çok kolay. Bir deneme yaptık. Her şey çok güzel çalıştı. İçeriği gönderecek kişi için işlemler forum mesajı yazmak kadar kolay oluyor. Zaten ona benzeyen bir arayüzü var. Kurulumu çok kolay. Üç tür kullanıcı tanımlayabiliyorsun: reporter, editor, admin. Birincisi sadece kendi yazılarını yönetebiliyor. İkincisi bütün yazıları yönetebiliyor. Üçüncüsü hem yazıları hem bütün ayarları yönetebiliyor. Bu tanımladığı kişiler için kullanıcı adı ve şifre belirliyorsun. Onlar için özel bir kullanıcı girişi sayfası var. Arka plandaki bütün sayfalar hazır. Ana sayfada özet verip asıl haberi ayrı bir sayfada vermek mümkün. Hem verdiğin özeti hem de asıl sayfayı her bakımdan değiştirebiliyorsun. Fusionnews.net'un aktif bir forumu ve gerektiğinde yardımcı olacak kullanıcı kitlesi var. Ayrıca sürekli geliştirilen open source bir proje. Bunu buluncaya kadar ben de orda burda epey arama yaptım. Özellikle database gerektirmeyen bir script arıyordum. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!