|
|
#3 (permalink) |
|
Re: ilişkili dizilerde n. elemanı çağırmak PHP
Beceremedim.
Aslında MySQL'de bir tablodan aldığım kullanıcı değerini diğer bir tablodaki kimden değerlerini sayarak ikili dizi oluşturup sort yapmak istiyorum PHP Code:
$uye[1] = array('nick'=>$nick,'mesajsayisi'=>$mesajsayi); $uye[2] = ..... Not: Sort mesaj sayısına göre yapılacak olup dizide yeri değişen mesaj sayısı ile nick de taşınacak Umarım anlatabilmişimdir.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
inanamıyorum ya... şaka gibi...
Sabahtan beri uğraşıyorum 2 dakikada çıkarttı. Nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Çok teşekkürler. O nasıl bir sorgu öyle dağıldım :P Saygılarımla, Tekrar tekrar teşekkür ederim. ![]() Herşey tamam ama $row = mysql_query("SELECT uyeler.nick AS nick, count(defter.id) as sayi FROM defter, uyeler where defter.isim=uyeler.nick GROUP BY uyeler.nick ORDER BY sayi DESC LIMIT $baslangic,$limit"); while($result = mysql_fetch_array($row) ) { $sira++; $sirano = $sira+$baslangic; $uye=$result['nick']; $mesajsayisi=$result['sayi']; $queryd= mysql_query("select * from uyeler where nick='$uye'"); $uyeler_no =@mysql_result($queryd, 0, 'id'); $uyeler_kuladi =@mysql_result($queryd, 0, 'nick'); ........ eğer bir üye için defter mesaj bulamıyorsa uye adıyla 0 değerini yazmak yerine boş döndürüyor. Boş döndürmeyip onları da listelemesi için ne yapmalı
Disconnected Mesaj ilksen tarafından 25.06.2008 (02:13) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Ah evet haklısınız benim hatam
![]() Kod:
SELECT uyeler.nick AS nick, count(defter.id) as sayi FROM uyeler LEFT JOIN defter ON defter.isim=uyeler.nick GROUP BY uyeler.nick ORDER BY sayi DESC |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Kod etiketiyle vermiş olduğunuz tam sorgu istediğim sonucu verdi.
Bir önceki mesajımda yazdığım teşekkürlerimi tekrarlıyorum. Çok teşekkürler... ![]() Dün gün boyunca bu işlemi yaptırtmaya uğraşmıştım. Bugün seyredeceğim nasıl olduğunu
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!