»
Acil OKUYUN
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul,Turkiye
|
selam ben cgı maıllıst kullanıyorum..ve elımdekı maılere kendı makınamdan maıl atmak ıcın makınama ne kurmalıyım.. makınemde xıtamı yuklu wın98 .pws yuklu ve benım lıstımdekı lıst txtye kaydedıyor maılerı bunları ASP yada PHP ıcın databaseye nasıl cekerım yanı otomatık olarak mumkunmu ?? mumkunse nasıl.. acil olarak yardımlarınızı beklıyorum
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Txt2Db
Elinizde ascii txt olarak bulunan datalar eğer düzenli biçimde oluşturulmuşlarsa mutlaka veritabanına girilebilirler. Örneğin Postgre ve MySQL cvs(Comma seperated value) formatlı textleri başka bir programa ihtiyaç duymaksızın import edebiliyorlar.
Eğer sizin datalarınız bu formatta değilse bir aracı programa ihtiyaç duyarsınız. Diyelim ki maillist veritabanında ad, soyad ve email bulunacak. Elinizde ki text dosyası işe şuna benzer birşey: onur/oztaskiran/webmaster@allstarhotels.com cihangir/canbaz/zoque@zoque.com ufuk/kocolu/ufuq@allstarhotels.com Düzgün biçimde yazılış bu dosyayı bir döngüye sokarak isim-soyad-email olarak ayırır, ve her bir kişiyi yeni bir kayıt olarak ekleriz: <? /*---------- -----------*/ $fp = fopen("data.txt", 'r'); $content = fread($fp, sizeof($fp)); $buff = split("\n", $content); $i; for ($i = 0; $i = strlen($content); $i++) { $temp = $buff[$i]; $buffer = split("/", $temp); $ad = $temp[0]; $soyad = $temp[1]; $email = $temp[2]; $SQL = "insert into maillist values ('$ad', '$soyad','$email')"; mysql_query($SQL); } /*----------- ------------*/ ?> Bu döngü sonucunda datalarınız ad, soyad, email biçiminde ki tablonuza eklenmiş olur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul,Turkiye
|
Kusura kalmayın
Oncelıkle zoque ve dıger forum uyelerınden ozur dılıyorum hatamın farkına vardım..
benım maıl lıstımde tek mailler var yanı baska brısey yok zoque@zoque.com sanal@superonline.com webmaster@kemkum.cjb.net seklınde benım bır numaralı verı tabanı secımım db ye kayıt etmek MySQL ıkıncı planımda bunun ıcınde kodları vermenız mumkunmu?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Maillist
<?
/*------------ MySQL Tablosu: create table maillist ( mail_id tinyint(3) not null unsigned auto_increment, email varchar(72) not null, primary key (mail_id), unique mail_id (mail_id) ); -------------*/ /*---------- -----------*/ $fp = fopen("data.txt", 'r'); $content = fread($fp, sizeof($fp)); $buff = split("\n", $content); $i; for ($i = 0; $i = strlen($content); $i++) { $email = $temp[$i]; $SQL = "insert into maillist values ('$email')"; mysql_query($SQL); } /*----------- ------------*/ fclose($fp); ?>
|
Zoque'a hoşgeldiniz!