»
Acil yardim
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Acil yardim
Siteme bir form koymak istedim. Formu hazirladim ve cgi destegi olan netfirms.com a yerlestirdim ama bir turlu form handler yazamadim buldugum scriplerde pek ise yaramadi bu isi nasil cozerim 2 gundur ugrasiyorum.(Perl ogrenmeye yeni basladim) ????
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Birde şunu dene
Selamlar
Birde bunu dene istersen. Kendi serverine göre bazı yerleri değiştirmen gerekiyor. Sevgiler #!/usr/bin/perl print "Content-type:text/HTML\n\n"; $mailprog = '/usr/sbin/sendmail'; # Buraya kendi mail adresinizi yazın $gonderilen = 'mail@mail.com'; # form bilgileri okunuyor read(STDIN, $tampon, $ENV{'CONTENT_LENGTH'}); @ciftler = split(/&/, $tampon); # form bilgileri okunabilir hale getiriliyor $formbilgileri = $tampon; $formbilgileri =~ s/=/: /g; $formbilgileri =~ s/&/\n/g; $formbilgileri =~ s/\+/ /g; $formbilgileri =~ s/%([\da-f]{1,2})/pack(C,hex($1))/eig; # mail gönderiliyor open (mail, "|$mailprog $gonderilen") or &hata("$mailprog bulunamadı.\n"); print mail "Subject: form Bilgileri\n\n"; print mail "web sayfanızdaki formla gönderilen bilgiler aşağıdaki şekildedir:\n\n"; print mail "$formbilgileri\n\n"; print mail "Gönderenin:\n\n"; print mail "IP adresi: $ENV{'REMOTE_ADDR'}\n"; print mail "Kullandığı browser: $ENV{'HTTP_USER_AGENT'}\n"; close(mail); # Teşekkür sayfası açılıyor. print "<HTML><head><title>Teşekkürler</title></head>\n"; print "<body><h2>Teşekkürler</h2>\n"; print "form ile gönderdiğiniz bilgiler:<p>$formbilgileri<p>\n"; print "</body></HTML>\n"; # hata alt programı sub hata { ($hatamesaji) = @_; print "<HTML><head><title>Hata!</title></head>\n"; print "<body><h2>Hata</h2>$hatamesaji<p></body></HTML>\n"; exit; } # Bittii ![]()
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!