Zoque.Forum
»
kafamda bir fikir var / bunun script'ini yazacak birini arıyorum
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
|
Yanlış anlamayın ama...
Ya aslında böyl bir çalışma benim kafamda en az 3 - 4 aydır var ama bir türlü gerçekleştiremedim.Ama o zamanlar PHP ile ilgili hiç bir bilgim yoktu.Şimdi az da olsa var. Birşeyler yapıyorum ama ne kadar doğru onu anlayamıyorum.Bunun için yardıma ihtiyaç var.
Bu fikri tam siteye dökmek istersen aftermath göstergeçini ileri sürdü ve ben o var diye ileri sürmek istemedim.(Forumdan bir kaç arkadaşla bu konuyu tartışmıştık) Ama onun yaptığını geliştirip bir şeyler yapayım dedim kendi kendime.İnşallah ta olcak. Göstergeç scriptinin orjinalini buldum şu an kodlarını inceliyorum. Ha birde bu masaustu işine baya meraklıyım hatta www.masaustu.arsivi.com www.masaustu.ulkesi.com www.masaustu.galerisi.com diye üç tane de subdomain aldım yönlendir.com ' dan Bu yüzden ya siz bana yardımcı olun yada ben size katılıyım. Benden şimdilik bu kadar kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın... |
|
|
|
#12 (permalink) |
|
|
Burda
http://www.menalto.com/projects/gallery/index.php
Bu adreste olması lazım Tam olarak download adresi de burası http://sourceforge.net/project/showf...lease_id=42460 Hadi kolay gelsin bakalım... (Sunny nickini bir film izledikten sonra mı yapmıştın yok sa?) |
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
Buldum galiba !!!
Beyler tam istediğimiz gibi bir script buldum galiba hemen inceleyin...
http://phpgraphy.sourceforge.net/ Örnek olarak http://ronography.com/?dir=Art Download http://download.sourceforge.net/phpg...y-0.9.4.tar.gz |
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
göstergeçte kullanılan script gallery malum en anltta linki var. grafikler ile ilgili pek çok işlemi kendisi yapıyor. thumbnail yaratma; resample, rotate etme gibi. ayrica dosya formatlarını birbirine dönüştürebiliyor vs. tüm bunlar için netpbm diye bir library kullanıyor. işi çok kolaylaştırıyor ama berbat bişey kendisi. 150 kb civarı bir desktop image'ini gallery'e eklediğimizde 300 kb ile 600 kb arası olduğunu söylemem lazım. alternatifi bulunmalı tez vakitte.
sanırım sunny'nin bulduğu script senin projene en uygun script cemrecim. ancak resimlerin büyük hallerini popup ile görüntülemeyi sağlayacak bir eklenti yazılması iyi olacaktır bence. bitince haber verin; bildirgeçte haber yapalım...
|
|
|
#15 (permalink) | ||
|
Yer: ankara
|
Re: Yanlış anlamayın ama...
Alıntı:
Alıntı:
aslında programın palm için sayfa çıkarmasını da sağlayabiliriz. fikirde ciddiyim, nasılolsa script oluşturacak, thumbnail'leri daha değişik dizeriz, olur biter. tek sorun palm'da JavaScript yok. yani yorum eklemek için daha değişik bir sistem olması gerekecek. pop-up'tan jumpmenu yapamayız, her resmin altında yorum ekle diye bir link olabilir. herneyse, bu tamam diyelim, resimlerin büyük hali en fazla 160x160 olabilecek. daha fazlası için resmin 160x160 parçalara bölünüp tabloya yerleştirilmesi gerekiyor. bunu boşverebiliriz, zaten kimse palm'dan o kadar büyük resimlere ihtiyaç duymaz, değil mi? kısaca özetle: palm versiyonu için sayfaya 3x2=6 tane sığmak üzere 45x45 thumbnail'ler olsun, onların altında kaç yorum olduğu yazsın, tıklandığında büyük sayfaya gitsin (büyük dediğim de 140x140 gibi) büyük resmin altında sağda minik bir 'ekle' yazısı olsun, bu pop-up'ta çıkacak sayfaya giden bir link olsun. ekle.PHP?resim=1 gibi bir link'e yönlensin mesela. bahsettiğim büyük resimler de 5 veya 10'luk setler halinde bir sayfada alt alta durabilir. script'i yazdıktan sonra pek sorun olmaz sanırım. işte kafamdaki palm versiyonu: hem böyle birşey yaparsak AvantGo ile projenin offline olarak palm'dan izlenebilmesini sağlayabiliriz. AvantGo kısaca palm'ı bilgisayara bağladığınızda internetten istediğiniz içeriği download edip daha sonra görmek üzere palm'a aktarıyor. bizim sayfadaki ekle formu da palm'da offline doldurulunca AvantGo onu saklıyor ve palm bilgisayara bağlanınca formu postalıyor. avantgo çoğu açıdan dahice bulduğum bir program. cemre ps: yaztıktan sonra aklıma geldi: eğer eklemeleri onaylamayacaksak bir üyelik sistemi de 'adopt' etmemiz gerekiyor. e-mail'e şifre yollayan gibi. yoksa birsürü şey silmek zorunda kalabiliriz... apache, başına bayağı iş aldın bitince mükemmel olacak ama emin ol ![]() |
||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
bence cemre insan her zaman umduguyla degil bulduguyla da yetinmesini bilmesi gerek. bir scripti basindan yazmak yerine hazir olani alip istekler dogrultusunda düzenlemek en iyisidir. sende bir takim cabalar göstermelisin. ben bunu istiyorum, bu da olsa iyi olurdu yerine neler yapabilirsim desen... sunny nin gönderdigi linkleri inceledim. oldukca kullanisli bir script , bir takim özellikler eklenebilir. palm versiyonu senin bilecegin bir olay ama ben acikcasi lüks buluyorum. senin internete ne ile baglandigin önemli degil, sitene girecek olan kullanici ne kullaniyor ona bakmalisin.
|
|
|
|
#17 (permalink) | |||
|
|
Alıntı:
ben ne mi yapabilirim? fikir üretmek... onu da yeterince yapıyorum zaten @apache: script'i oluşturmadan önce örnek bir sayfa yapmama ihtiyaç var mı? script'in oluşturacağı gibi. yani yardımcı olur mu sana? Alıntı:
birtek gallery script'i bu proje için tam uyan birşey değil. ama süper özellikleri varmış. yani düşünmediğim kadar çok! biraz değiştirirsek olur sanırım. resmin altına text olarak yorum eklemek yerine bunları drop-down'a koyup thumbnail'in altına yerleştirebiliriz. apache için fazla zor olmaz sanırım. ya da ben PHP'den anlayabilirsem becerebilirim ![]() Alıntı:
cemre |
|||
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
|
Re: Şablon lazım bi şekilde
Alıntı:
sana özel mesaj gibi bişiy kısaca ![]() tamam, sen nasıl hala anlayamadın bilmiyorum ama şablon gibi bişiyi hazırlarım. kolay zaten, yani bir album script'i, thumbnail'lerin altına database'den veriler okutup dropdown'a koycaz, hadi boşver seni pek yormiim yaparız hemen ![]() bide yakışıklı bi isim bulalım. fikrin var mı? cemre |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!