»
Forum Verileri için hazır Script
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Forum Verileri için hazır Script
Selam. Sİtemde değişik bir uygulama hazırlamak istiyorum ( tabi bana göre değişik sizleri bilemem) Önce biraz tarif edeyim. Mesela kişinin kimlik bilgileri istedikleri ve birkaç tane daha extra bilginin girilebildiği bir form kısmı ilk başta çıkacak. Ardından bu bilgiler girildiğinde gönder butonuna basıtğımda ise yeni sayfada bu bilgiler tablolara yerleşmiş olacak. Benim code bilgim hiç yok malesef. Öğrenmek istiyorum fakat o kadar zaman bulamıyorum. Kimse böyle bir scripti rica üzerine yazmaz sanırım. O yüzden bu tarz bir scriptin olduğu bedava site varmı ? Ben maxiasp ye falan baktım ancak istediğimi bulamadım. Bu bölümle uğraşan sizlerin illaki farklı bir site vardır diye düşünüyorum. İlgilenirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Ondan basit ne var.
Bunu böylece HTML oneri.htm diye kaydet.
<HTML> <head> <title>Bilgilerimizi Girelim...</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=1254"> </head> <body bgcolor="#FFFFFF"> <table width="34%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center"> <tr align="left" valign="top"> <td height="143"> <form method="post" action="kaydet.ASP" name="fname"> <p><font size="2" face="Tahoma">Ad...............:</font> <input type="text" name="ad" size="20" maxlength="20"> </p> <p><font size="2" face="Tahoma">Soyad..........:</font> <input type="text" name="soyad" size="20" maxlength="20"> </p> <p><font size="2" face="Tahoma">web Sitesi...:</font> <input type="text" name="website" size="20" maxlength="20"> </p> <p><font size="2" face="Tahoma">Email Adresi.:</font> <input type="text" name="email" size="20" maxlength="20"> </p> <p><font size="2" face="Tahoma">Görüşleriniz..:</font> <textarea name="oneri" rows="2" cols="30"></textarea> </p> <p> <input type="submit" name="gonder" value="Gönder"> <input type="reset" name="temizle" value="Temizle"> </p> </form> </td> </tr> </table> </body> </HTML> _________________________________________________ ASP Kodlari... bunuda onerkaydet.ASP diye kaydet. <HTML> <head> <title>Teşekkürler...</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=1254"> </head> <body bgcolor="#FFFFFF"> <div align="center"> <p> <% dim conn,dsnpath,SQL set conn=server.createobject("adodb.connection") dsnpath = "DRIVER={Microsoft ACCESS DRIVER (*.mdb)}; " dsnpath = dsnpath & "DBQ=" & server.MapPath("../cgi-bin/dbgiris.mdb") conn.open dsnpath SQL="INSERT INTO oneriler(" SQL=SQL + "ad," SQL=SQL + "soyad," SQL=SQL + "website" SQL=SQL + "email" SQL=SQL + "oneri" SQL=SQL + ") values(" SQL=SQL + "'" + request("ad") + "'" + ");" SQL=SQL + "'" + request("soyad") + "'" + ");" SQL=SQL + "'" + request("website") + "'" + ");" SQL=SQL + "'" + request("email") + "'" + ");" SQL=SQL + "'" + request("oneri") + "'" + ");" conn.execute(SQL) if error then msg="HATA OLUŞTU !!!" ' aha bi hata oluştu hemen aşasınada hata mesajını yazdırıyoruz. msg=msg & error else msg="Bilgileriniz Başarıyla Girildi.." ' burdada ekrana yazdırıyoruz okeyliyoz yane ' Response.Redirect("aspmaster.ASP") end if Response.Write(msg) conn.close Set conn=nothing %> </p> <p><a href="JavaScript:history.back(1)">Geri dönmek için tıklayın !</a></p> </div> </body> </HTML>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
db
bu arada unutmadan
dsnpath = dsnpath & "DBQ=" & server.MapPath("../cgi-bin/dbgiris.mdb") dbgiris.mdb diye access'ten mdb olustur. Birtane tablo adı oneriler olacak sonra ad soyad website oneri diye tabloya alan ekliyosun hepsi bu kadar. HTML deki bilgileri kendi kafana görede yapabilirsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!