|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Turkiye
|
veri tabani yardimi ile
veri tabanindan aldigin bilgileri (haberID ve haberBaslik) sy sekilde kullanabilirsin;
<select name="haber"> <% do while not rs.eof %> <option value="<%=rs("haberId")%>"><%=rs("haberBaslik")%></option> <% rs.movenext loop %> </select> action olarak kullanidigin sayfada da haber ID'lerini su sekilde alabilirsin; intHaberId = Request.form("haber") |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
eger ki..
haber isimlerini aninda almak istiyorsan soyle bir yol da isine yarayabilir;
<option value="<%=rs("haberID")%>,<%=rs("haberBaslik")%>"> <%=rs("haberBaslik")%></option bu sekilde gelen data'yi alinca elinde iki deger olacak . yapman gereken bu degeri bir split ile ayirip (ayirac virgul (,) ) olusan array'in ikinci elemanini (index 1) alman. bu, sana tekrar db'den, id'ye gore isim almak icin extra zaman gerektirecek islemi yapmamani saglayacaktir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
burada yaptigimiz;
normalde <select> ile tek deger gonderirken, biz (,) virgul ayiracini kullanarak (herhangi bir ayirac da kullanabiliriz, bunun sebebi split fonksiyonunu kullanirken faydalanacagimiz ayirac) birden fazla deger gondermesini sagliyoruz. boylelikle elimizde bir "haberId, haberBaslik" gibi bir deger oluyor. bunu da split(request.form("haber"), ",") ile iki ayri degere ayiriyoruz.(split fonksiyonun ciktisi array'dir) soyle yaparsak; dim arrHaber(1) arrHaber = split(request.form("haber"), ",") ve bunu da response.write arrHaber(1) seklinde yazdirirsak elimizde haberin basligi olur. (eger response.write arrHaber(0) yazsaydik o zaman elimizde haberID olurdu) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
split()
www.microsoft.com/scripting adresine gidip vbscript dokumantasyon dosyasini indirip kur.
detayli bilgiye ulasabilirsin
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Çok sağol fakat ben <option> uguladım menuler oluştu ama oradan basınca hiç bir yere gittmiyor neden olabilir.
ben bir rc oluşturdum tabldan veriler çağırdım daha sonra <option> yaptım ve drop down menude baslik denilen bölümler çıktı ama bunlara basınca hiç bir yere girmiyor |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Birde benim şu anlamadığım bölüm herhalde sorumun cevabımı oluyor yani benim sorum başlığı drop downdan seçicen aşağıdada textstream e yazını yazıcan ve bunları bir sayfaya yazıcan drop downdan başlığı request.form ile mi alıyoruz?
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!