Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » SSL mail ile veya post işlemleri ile kredi kart numarası alma ? Nasıl olabilir ?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 13.09.2001   #1 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
SSL mail ile veya post işlemleri ile kredi kart numarası alma ? Nasıl olabilir ?

Sitede uygun bir yoldan kredi kart numaralarını almak istiyoruz alış - verişler için ancak tam bir alışveriş yok bir dergi ve normalde de kart numaralarını telefon ile alıp işlem yapıyorlar dolayısıyla Garanti gibi bir firmaya ihtiyaç yok. Sizce en güvenli şlekilde nasıl yapılabilir. SSL desteğim var.

Bir de Garanti belli bir ücret talep ediyor mu veya varsa Finansbank (bilgi bulamadım da)

Teşekkürler...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.09.2001   #2 (permalink)

biker's Avatar

eger kart olmadan proziyon alabiliyorsaniz, mail order yapiyorsunuz demektir. bunda da sonucta bir banka kullaniliyor. eger cok trafik yoksa acikcasi, webden gonderilen kredi karti numaralari elle tahsil edilebilir.

ama isin oluru, bunu bir banka (yada kredi karti saglayan bir yer AKK mesela) ile yapmaktir. garanti (akbank, ykb'ninde sanal pos tarzi birseyi cikmis) ile calisirken onlar size ozel bazi bilgiler veriyorlar, siz isleminizi yaparken kendi scriptinizden onlarin size verdigi uygulamayi calistirarak, tahsilati gerceklestiriyorsunuz ve size 1 yada 0 olarak deger donuyor. bunun maliyeti garantide 300 USD/yil'di bir ara ama su anki durumu bilmiyorum, diger yerleride arastirmak lazim.

guvenlik ise, normal olarak secure server olacak SSL yada SET olabilir, garanti SET kullaniyor galiba.
biker şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.09.2001   #3 (permalink)

soul's Avatar

evet aslında ben banka istemiyorum hem ücret hem de gelecek siparişlerin azlığından dolayı ancak kredi kartı numaralarını mail ile siteden almam gerekiyor. Sonuç itibarı ile siteden gelen her mail benim hosttan geçiyor ve hostta birileri bu mailları okuyabiliyor (yanılmıyorum di mi?)

Ben de bunun için PGP benzeri bir şifreleme vs. var mı diye merak ediyorum yoksa gereksiz telaş mı yapıyorum yapıp bir form-mail hemen alayım mı ?
Old 17.09.2001   #4 (permalink)

biker's Avatar

isin boyurtunu bilmedigim icin cok yorum yapamiyorum ama, mail pek uygun bir yontem degil bu is icin. eger veritabaninizin guvenligini saglayabilcekseniz orda tutmanizi oneririm. eger guvende tutamayacaksaniz, hic tutmayin cunku hassas bir konu basiniz belaya girebilir.
biker şu an çevrimdışı  
Old 18.09.2001   #5 (permalink)

soul's Avatar

aslında veritabanı güvenliği olarak sorun yok. Ben açık boırakmayacağıma inanıyorum ancak hostta özel klasöründe bulunan veritabanımız giderse ki buna da kimsenin dur diyebileceği yok. Tabii ki şu olabailir temp olarak tutulsa da benim işime yara.

Mesela 2. sipariş te birinci silerim vs. Bu bana mantıklı gelen yöntem. Buaradki giriş çıkışları da SSL üzerinden yaparsak sozrun yok herhalde.
Old 01.10.2001   #6 (permalink)

DarkStar's Avatar

Yer: İstanbul
KOCBANK

KOcbank'ta SET'i destekliyor.
DarkStar şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

olabilir , nasil , alma , numarasi , kart , kredi , islemleri , post , mail , ssl

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:27.