»
Form kullanarak emaile dosya attach etmek.
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#3 (permalink) |
|
tamam konuyu dogru bölüme tasidim
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Basit bir form ile bu mümkündür ama formu çalıştıracak kodları yazmak basit olmayacaktır.
![]() Üzgünüm daha önce böylebir kod yazmamışım, onun için zorlu ve zahmetli bir yol anlatacağım ama ne demişler en kolay yol bilinen yoldur Bende bu yolu biliyorum ...Şimdi öncelikle server'ın fso 'yu desteklemesi gerekiyor ki kullanıcının girdiği bilgileri veritabanımıza yazarken image dosyasını da serverımıza alalım. Sonra maili veritabanımızdaki bilgileri alarak resmi de attach ederek rahatlıkla gönderebilriz. Bu uzun yol. Ama çalışır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Attachment
Bilmiyorum, hangi platform ve teknoloji'yi kullanacaksınız.
www.phpbuilder.com/columns/ da mime encoded mail başlıklı bir yazı vardı. Onun sonunda gerekli örnekler var. Daha kolay olacaksa gönderilen dosyayı sunucuya yukler, rastgele bir isim verir, gelen maildede o dosyanın path'ini gösterirsiniz. Sonra periodik olarak gereksiz dosyaları silersiniz. Böylesi daha kolay MIME zor geliyorsa.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul,türkiye
|
www.cgi-resources.com adresinde bu konuyla ilgili güzel cgi scriptler mevcut.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
eğer attachment ı görecek olan bilgisayar kullanmayı bilen biri ise bu işi kolay yoldan uu_encode ile yapabilirsin, uzun zamandır kullanmıyorum bunu hatta yazılışında altçizgi bile olmayabilir. UU Encode bir dosyayı yada dosya grubunu uu formatında sıkıştırıp yazı şeklinde karşı tarafa mail ile yollar, alan kişi bu yazıyı kopyalar ve text dosyasına yapıştırır, ve uzantısnı .uu ya değiştirir. Winzip ile .uu dosyaları açılabilir. Tabi işlemleri basitleştirmek için bir script yazılabilir. www.hotscripts.com da veya www.sourceforge.net te aratırsan "uu encode" diye bulursun sanırım birşeyler.
Mesaj mow tarafından 01.11.2003 (11:55) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!