Zoque.Forum
»
counter ekleme
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
counter ekleme
Dostlar ASP PHP konusuna yeni başladım. Yani fazla bilgim yok. Netten counter ASP leri felan indirdim ama bunu tasarımını yaptığım htm sayfama nasıl eklicem onu çözemedim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ASP için,
benim kullandığım yöntemi söyleyeyim, counter ve ziyaretçi sayısını global.asa dosyasının içinde application olarak atıyorum, ve sayfalarımda da gerekli olduğu yerlerde application("counter") şeklinde çağırıyorum. eğer ihtiyacın olursa global.asa kodlarını yazabilirim...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
valla iyi olur
dostum eğer kodları yazarsan iyi olur zati pek bişi anladığım sölenemez bana karışık geldi bu ASP ve PHP işi hatta senin sölediğinden de bişi nlamadım nasıl çağırıcaz global.asa nın içine neyi atıcaz global.asa nerde
neyse bi arkadaşım var bugün gelecek yanıma o biraz biliyor PHP belki oda yardımcı olur. Göndereceğin kodlarla bişiler yapabiliriz umarım. Yani benim çözemediğim bu elimde olan counter efendim forum vs.. ASP dosyaları var işte onları sayfamda nası çalıştıracağım yada mnte edeceğim... Sanırım benim bu işi açıklayan siteelrde biraz daha gezmem gerekecek ![]() İlgine sağol dostum bekliyorum kodları...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
bu kodları global.asa diye kaydet ve root'a koy...
Kod:
<script language=vbscript runat=server> SUB Application_OnStart 'server restart olduğunda değerlerin yeniden okunabilmesi için 'txt dosyasından counter değerini okutuyoruz.... Application("online") = 0 set dosya_nesnesi=server.createobject ("scripting.FileSystemObject") set dosya_degiskeni=dosya_nesnesi.opentextfile(server.mappath("counter.txt"),1,0) counter_app=dosya_degiskeni.readLine dosya_degiskeni.Close set dosya_nesnesi=Nothing set dosya_nesnesi=Nothing Application("counter") = counter_app END SUB SUB Application_OnEnd END SUB SUB Session_OnStart Session.Timeout = 5 Session("Start") = Now 'her session açıldığında online ve counter değerlerini bir arttırıyoruz... 've counter sayısını bir (=counter.txt) dosyaya yazıyoruz... Application.lock Application("online") = Application("online") + 1 Application("counter") = Application("counter") + 1 Application.unlock set dosya_nesnesi=server.createobject ("scripting.FileSystemObject") set dosya_degiskeni=dosya_nesnesi.createtextfile(server.mappath("counter.txt"),2) dosya_degiskeni.writeLine(Application("counter")) dosya_degiskeni.Close set dosya_nesnesi=Nothing set dosya_nesnesi=Nothing Session("startTime")=now END SUB SUB Session_OnEnd 'session sona erdiğinde online sayısını bir azaltıyoruz... Application.lock Application("online") = Application("online") - 1 Application.unlock END SUB </script> <%=application("counter")%> şeklinde ASP kodlarını çağırırsan gerekli herşeyi yapmış olursun. herşey bu kadarcık ![]() ps:/ dikkat etmen gereken counter.txt ye yazma izni vermektir. ps:/ global.asa her session açıldığında otomatik çalışan bir dosyadır. ek olarak çağrılmasına gerek yoktur.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
görmek
Pekala yaptığım işleri nete atmadan PC mden görebilirmiyim.
Bu arada dediğin işleri yaptım. Şu an nete atacağım klasörde global.asa, index.htm, counter.txt ve 1.gif,2gif .....0.gif var başka bişi olcakmı?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
istersen en başından alayım
![]() ASP sayfalarını görebilmen için PWS (=Personel web server) gereklidir. bu windows 98 cd'lerinde add-ons klasöründe mevcuttur. verdiğim counter tamamen text bazlı çalışan bir counterdir. gerekli ASP kodlarını sayfalarında girerek grafik bazlı hale getirebilirsin. verdiğim kodlar için .gif'lere gerek yoktur. bu counteri görüntülemen için .HTML-.htm değil .ASP uzantılı dosyalara sahip olman yada yazman gerekir. sayfaları görüntüleme çift tıklamayla değil Explorer adres barından http://bilgisayaradi/klasörün/dosyaadi.asp şeklinde çağrılmalısın... net'e atacağın klasörde global.asa ve index.ASP olması yeterlidir. (=bu çalışma için).
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
global.asa nın yeri
<Selam>
bu sayaç işini, kendi bilgisayarımda PWS nin rootundaki global.asa ile yaptım fakat web üzerinde denemedim. Aklıma takılan şey, --server üzerinde her sitenin kendine ait bir global.asa dosyası mı , --yoksa server ın root dizininde tek bir global.asa mı var. </saygilar>
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
serverda ilk aranacak dosyaların başında global.asa dosyası gelir. tarayıcı istek gönderdiğinde o klasör içerisinde global.asa aranır. yoksa bir üst klasöre bakar. buluncaya kadar roota ulaşana kadar devam eder. bulnunamazsa standartlar çalışır. her klasörün gloabal.asa sı olabilir...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Re: counter ekleme
globas.asa, işlev olarak application_onstart, yani uygulamanın ilk açıldığı, session_onstart ise oturumun ilk açıldığı anda çalışan fonksiyonlara sahip bir dosyadır. dolayısıyla, session_onstart olayı çalıştığında, kişi henüz üyelik girişi yapmamıştır. (yapmışsa bile, bu ancak cookie kontrolü sayesinde, o da "beni hatırla" tarzı bir çalışma yapılmışsa alınabilir.)
bu konudaki en sağlıklı çalışma şu şekilde olabilir. (kişilerin aktivitelerini loglamadığınız düşünerek yazıyorum.) kişiler login olduğunda, yada cookie kontrolü yaptığınızda, veritabanında oluşturmuş olduğunuz bir alana, işlemin kişinin id'sini ve tarihi atarsınız. timeout sürenizi 10 dakika alırsak, bu veritabanındaki tarihlerin son 10 dakika içinde güncellenmiş olanlar, online olan kullanıcılarınızdır. bir adım daha ileri götürecek olursak, login olmuş her üyeniz bir sayfa çağırdığında bu tarihi güncelleyerek daha kesin bir bilgi elde edebilirsiniz. bir adım sonrası da, her sayfa çağırıldığında login olmuş üyeleriniz için yeni bir kayıt eklediğiniz takdirde, bu üyenizin hangi sayfada, ne kadar durduğunu, hangi linkleri takip edip nelere yoğunlaştığını dahi bulabilirsiniz. ilgili linkler: http://forum.zoque.net/sunucu-tabanl...ghlight=online http://forum.zoque.net/sunucu-tabanl...+kullan%FDc%FD /. 6 sene önceki konuyu canlandırmak ta ayrıca bir ilginç olmuş ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!