»
[offtopic için özür] Excelde bir soru
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
[offtopic için özür] Excelde bir soru
selam öncelikle offtopic için kusura bakmayın daha önceden oluşturumuş bir excel dosyam var ve burada bir kolonda birçok hücre aynı ve ben hepsini tek tek temizleyemiyorum sort ettikten sonra bile yaklaşık 5000(5bin) hücre olunca zor oluyor. VBscript ile buna birçözüm bulunur ama ben VBS bilmiyorum. yardımcı olacak arkadaşlar isterlerse özelden mail de atabilirler. şimdiden teşekkürler,
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
şu makroyu copy-pasteleyip çalıştırırsan o sütunda aradığın değerler silinir. eğer ötelenmesini istersen
ActiveCell.Clear değerini ActiveCell.Delete yapman gerekir. çalıştırmadan önce değerlerin bulunuduğu sütunun birinci hücresini aktif hale getir. Sub Tarama() On Error GoTo 30 ColSin = InputBox("Sütun Sınır Değerini Giriniz", "Tarama") If ColSin = "" Then GoTo 30 Aranan = InputBox("Aranan Değeri Giriniz", "Tarama") If Aranan = "" Then GoTo 30 ColSin = Val(ColSin) ActiveCell.Offset(0, 0).Activate For colIndex = 1 To ColSin If ActiveCell.Value = Aranan Then ActiveCell.Clear ActiveCell.Offset(1, 0).Activate Next colIndex 30 End Sub |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!