Zoque.Forum
»
Cookie atıp kullanıcı hatırlama
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
Cookie atıp kullanıcı hatırlama
arkadaşlar şöyle bir sorunum var,
kullanıcı login olduğu yerde, checkbox'ı seçerse cookie'de expire değerini 1yıl ekliyorum, seçmezse bişi yazmıyorum browser kapanınca uçup gidiyor. ama nedense, geri geldiğinde cookieyi bulamadığı için tanımıyor kullanıcıyı.. bana çok basit sadece bir buton , cookie ve checkboxtan oluşan bir hatırlama/ hatırlamama örneği yazarmısınız..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Türkiye
|
küçük bir örnek
selam,
kullanıcının login olduğu ekran cookie.ASP, cookie'nin gönderildiği ekranda gitti.ASP olsun. cookie.ASP -------------------------------------------------------------------------- <form action="gitti.ASP" method="POST"> İsim: <input type="text" name="isim" value="<%=Request.Cookies("shogun")("kimdir")%>"> <br> Beni Tanı: <input type="checkbox" name="onutani" value="evet"> <br> <br> <input type="submit" name="gonder" value="gonder"> </form> --------------------------------------------------------------------------- gitti.ASP'de -------------------------------------------------------------------------- <% if Request.form("onutani")="evet" then isim=Request.form("isim") Response.Cookies("shogun")("kimdir")= isim Response.Cookies("shogun").Expires = date+365 end if %> ------------------------------------------------------------------------------ bu şekilde çalışıyor. işine yarar umarım. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
shogun çok saolasın..
ama benim sorunum neymiş biliyormusun çok ilginç belki ama.. pws'de localhost olarak denediğimde cookie'yi almıyor.. ama ip numaramdan girdiğimde cookielerim düzgün çalışıyor.. bende habire localhost diye girdiğim için bir türlü yapamamıştım kafayı sıyırmak üzereyken sorunu çözdüm. çok saol ama bu basitlikte anlamak çok daha kolay oldu..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!