»
Database de tarih saklamak
|
| Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) Perl/CGI, PHP, ASP, JSP, .NET ve diğer programlama dilleri hakkındaki sorularınıza, paylaşmak istediklerinize ve örnek kodlara bu alanda yer verebilirsiniz. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Databasede tarih saklamak için hangi tipi kullanıyorsunu | |||
| Timestamp |
|
3 | 30.00% |
| Datetime |
|
5 | 50.00% |
| Varchar |
|
2 | 20.00% |
| Bişey kullanmıyorum |
|
0 | 0% |
| Katılımcı: 10. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Database de tarih saklamak
Database de tarih saklamak için en uygun format nedir arkadaşlar???? Özellikle database de zamanlar arasında aritmetik olarak karşılaştırma yapmak istediğimiz zamanlar.... Datetime olmuyor çünkü karşılaştırma yapamıyorum... Timestamp olmuyor çünkü database tarih bölümünü değiştirmesem bile enson değişiklik tarihini otomatikman alıyor.. integer olmuyor zaman 14 hane li olarak saklıyorum... float yapılmıyor o zaman e üzeri gibim saçma sapan (Matematiksel olarak mantıklı) değerler geliyor. Sizin bir öneriniz var mı???? (MySQL Database için veya herhangi bir database için)
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Çoook eskiden tarihi stringe dönüştürüp, ters çevirip kullanırdım, iyi olurdu. Ama artık datetime ve timestamp kullanıyorum. Eğer SQL ile ulaşabildiğin bir DB kullanıyorsan DT yada TS işini çözecektir. Yok Dbase, paradox gibi birşeyler kullanıyorsan ve çözüm bulamadıysan, dediğim yolu dene...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
timestamp kullanamıyorum okunma sayısını artığım zaman timestamp olan field de otomatikman kendini güncelliyor. Sadece insert olsa timestamp de benim favorim fakat bu işte yarı yolda bıraktı...
Float sapıtıyor... Big int denememiştim. Bu arada DarkStar Bu DT yada TS ne?? (yoksa Datetime ve timestamp mi?) Datetime karşılaştırma yaptırmıyor... forum için düşünüyordum bu sistemi... post tablosunda time stamp işe yarıyor fakat konu tablosunda şaşırıyor. Hitleri burada tuttuğum için her veri güncellemesinde timestamp zamanı değiştiriyor doğası gereği...
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@stNonStop
DateTime karşılaştırma yapıyor, fakat farklı SQL serverların farklı metodları var. Kullandığın DB ne? Belki yardımcı olabilirim sana.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
MySQL kullanıyorum....
Şuanlık sorunlarımı hallettim ama yardımınına açığım bilmediğim bir çok şeyler vardır. Öğrenmekten mutluluk duyarım... Yapmak istediğim yaptım. Ama timestamp kullandığımda hakkikaten sapıtıyor. Her veri girişinde o anki zamanıda yazıyor. Şu anda kodlar yanımda evden girdiğimde SQL kodlarını gösterirrim herhalde o kadar kodun içinde kayboldum göremediğim bir yer var....
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
timestamp.
daha esnek olduğu için kullanıyorum, tarih formatında sık sık değşiklik yapıyorsan başını ağrıtmıyor en azından.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
walla ben en son olarak projemde big inte dönüş yaptım bu arada bazı hatalar benim date fonksiyonunu yanlış kullanmamdan kaynaklanıyormuş örneğin tarhini yanlış yazması filan int değerde 20020202072525 gibi olması gereken tarihi arkadaş (benim yüzümden
) 2002020272525 olarak alıyormuş tabiki böyle bir durumda tarih sapıtıyor ![]() Ama hala timestamp kullandığım zaman neden otamatikan kendini yenilendiğini bulamadım...
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!