|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Jmail yardım
selam, ben ASP'de yeniyim ve W3Jmail ile bişeyler yapmaya uğraşmak için kolları sıvadım. ancak bir türlü jmail 'i kuramadım bana bir embesilin anlayacağı dilde kurulumu ve local olarak mail gönderip okumamı sağlaycağımı anlatabilir misiniz? saygılar daha önce bu soru sorulduysa bulamadığım için özür dilerim |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
bu arada
Error Type:
jmail.POP3 (0x8000FFFF) This function is not included in this version of jmail. /pop3.ASP, line 24 Browser Type: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Page: GET /pop3.ASP Time: 03 Ağustos 2002 Cumartesi, 18:17:22 More information: pop mesaj okumaya çalıştığımda bu hatayı alıyorum versiyonum en son versiyon !!! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
"This function is not included in this version of jmail. "
bu versiyonda, bu özellik (pop3) mevcut degil diyor. hangi versiyonunu kurdun, bir tane developer versiyonu olması gerek.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
biraz geç olsada farkettim çektiğim componentte pop özelliği yok pop özelliği olan 75$/150$ mış
![]() neyse bunu ben asıl jmail ile ne yapacağımı söyleyim amacım basit bir moderatorlu bir maillist yapmak. yani bir pop heabına gönderilen mesajları okuyup periyodik modlar tarafından üyelere göndermek. ama bi türlü nasıl birşey yapacağımı bulamadım mailleri dbye kaydedip düzenleyerek göndericem.ama maillerde bir sürü olmadık otomatik eklenen eklentiler var yahoo,Hotmail yazıları onları ASP ile nasıl yok edecem.. nolur yardım edin!! Mesaj nasuh tarafından 04.08.2002 (02:44) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
bunun için kendi local mail serverina gerek yok ki?
ASP sitelerinin çoğunda Jmail yüklü oluyor, direkt onlar üzerinden yap. local mail server kurmanin nedeni ne?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bu konuda aptallık ettim biliyorum local kurup deneyecektim ama serverda test ettikten sonra gerek kalmadı.
bahsettiğim maillist hakkında bana fikir vermeniz mümkün mü? bazı soru işaretleri var kafamda mesela threaded view nasıl yapıcam Re: şeklinde gönderilen mailleri, ayrıca HTML mailleri kontrol edicem? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
her email için bir mesaj ID oluyor. Örneğin,
Message-ID: <000001c23b9f$d1ed1690$4363989e@DHGQCD0J> gibi. İlk gönderilen mailin başında Re: olmadığını biliyoruz. Cevap olarak gönderilenler arasında In-Reply-To = orjinal mesaj durumundakileri <a href="oku.ASP.... class=thread>başlık</a> şeklinde yaparsın. burda thread class'ının left margini 5px olabilir mesela. böyle olur.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
tükçe problemi ile karşılaşmadım hiç. ama soul'un bir replace kod parçası vardı.
bu bölümde soul'un adıyla replace olarak aratırsan, sonuçlar arasında çıkması lazım. onu deneyebilirsin. mail.com'dan gelen maillerin body'lerini nasıl okuyamıyor? Bir hata falan veriyor mu? "On resume next" satırı varsa onu kaldır da bir dene. hata neymiş yazar belki.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
ben bu işin içinden çıkamadım aşağıda yapmak istediğim işi yapacak kodu yazıyorum
<% Dim ConnString,Conn ConnString = "driver=MySQL;server=localhost;uid=***;pwd=***;dat abase=goztepelist" '## MySQL Set Conn = server.CreateObject("ADODB.Connection") Conn.Open ConnString Set pop3 = server.CreateObject( "JMail.POP3" ) pop3.Connect "****", "****", "pop1.ixir.com" if pop3.count > 0 then toplam = pop3.count For i = 1 To toplam Set msg = pop3.Messages.item(i) Set UyeData = Conn.Execute("SELECT * FROM gz_listeuyeleri WHERE eposta='" & msg.From & "'") If Not UyeData.Eof Then UyeNo = UyeData("no") Body = msg.Body Set Rec = Conn.Execute("INSERT INTO gz_liste (gno,baslik,text,tarih) VALUES ('" & UyeData("no") & "','" & msg.Subject & "','" & msg.Body & "','" & msg.Date & "')") ' pop3.DeleteSingleMessage(i) End If Next End If pop3.Disconnect Conn.Close %> bu kod ile mailleri okuyup db'ye yazıyorum buraya kadar problem yok. problem verileri işleyemiyor olmam herhalde.Bazı maillerde tr karakterler abuk sabuk oluyor. Lütfen bu kodu adam etmemde yardımcı olun Mesaj nasuh tarafından 04.08.2002 (19:01) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!