|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
tablolar ilişkisiz olduğuna göre ortak arama yapamazsın
![]() fakat şunu yapabilirsin ayrı ayrı arayıp sonucları birleştirebilirsin. tek bir aramadan farkı yok yani sadece aynı sayfada iki ayrı arama yap ve sonucları birleştirip göster. sonucta SQL bilmen gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
for döngüsünden kastım şunun gibi birşey
dim db_query(2) db_query(0) = "set rs0 =server.createobject("""adodb.recordset""") : rs0.open """select*from icerik where sayfa_adi like `%""&query&""%` or icerik like `%""&query&""%` or sayfa_adi like `%""&query2&""%` or icerik like `%""&query2&""%`"" , baglanti, 1, 3" db_query(1) = "set rs1 =server.createobject(""adodb.recordset"") : rs1.open ""select*from duyurular where baslik like `%""&query&""%` or icerik like `%""&query&""%` or baslik like `%""&query2&""%` or icerik like `%""&query2&""%` "", baglanti, 1, 3" for i = 0 to 1 db_query(i) next gibi böyle yapınca hangi kayıttan ne zaman kayıt çıktığını ne zaman çıkmadığını, kayıt çıkmazsa ne yapacağını vs. düzenleyemedim ayrıca kayıtları da ekrana basamadım sadece rs0'ın kayıtlarını ekrana basabildim. rs1'i nasıl basacağımı biliyor musunuz bu arada ilginize teşekkür ederim iyi çalışmalar Mesaj calisto tarafından 01.11.2002 (18:24) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
böyle olur
SELECT tablo1_alan1, tablo1_alan2, tablo1_alan3, tablo2_alan1, tablo2_alan2 FROM Tablo1
FULL OUTER JOIN Tablo2 ON Tablo1.alan1 = Tablo2.alan1; bu SQL ne yapar? her 2 tablodaki alanları birleştirir. gereksiz alanların değerlerini NULL yapar. ama iki tablonun kayıt sayısılarının toplamı kadar kayıt döndürür. (Not:Tablo1.alan1 = Tablo2.alan1 bu alanların türlerinin aynı olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım. Alakalı olmaları gibi bir ihtiyaç da yok)
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!