»
bilgisayar haber sitesi
|
| Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen pchaber.net
08.02.2004 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
Enokesk
on
08.02.2004
|
|
Re: bilgisayar haber sitesi
sayfanın şak diye açilması bu tarz siteler için özellikle cok onemli bence ki pchaber'de var.
... mavi arkaplan cok goz yoruyor. ... onunla baglantili mavi logoda cok bastan sağma duruyor. onlara altarnatif bişiler düşünebilirsen cok daha güzel olacagini düşünüyorum.. kolay gelsin |
|
|
|
Gönderen
pchaber.net
on
08.02.2004
|
|
Özellikle hızlı çalışmasına özen gösterdim zaten. Ama diğer sorunlara gelince çoğu kişi arka planımı sevmiyor ama ben seviyorum ve onu değiştirmem kötü olsa bile benim tercihim bu. logo kötü kabul ediyorum daha yenilemedim daha önceden kış tasarımını güzel yapmıştım ama bunu yapmaya çok fazla vaktim olmadı o yüzden böyle bir tasarım yaptım. Daha doğrusu güzel bir grafik programı arıyorum. Bunu fireworks mx ile yaptım. Şimdi fireworks mx 2004 arıyorum onu bulunca değiştireceğim. Herşey için teşekkürler. Herkesi tekrar davet ediyorum ve yorumlarınızı beklediğimi tekrardan söylüyorum...
|
|
|
|
Gönderen
gameover
on
08.02.2004
|
|
|
Alıntı:
tasarımsal olarak söyleyebileceğim pek birşey yok. logo ve renk konusunda enodesk'e katılıyorum. sitenin kaynak kodlarına da şöylesine bir göz geçirdim de <HTML>'den önce başlayan <style>, hatta 3 kera açılan <HTML> gibi bir sürü düzensiz ve gereksiz kod var. bunları ayıklarsan sayfanın açılış hızında bir nebze olsun artışı sağlayabilirsin. iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
Gönderen
heady
on
08.02.2004
|
|
Mavi patlamış ve siteyi basitleştiriyor bence. Açıkçası ben bu renkte bir siteyi ilk gördüğüm anda kapatıyorum. İçeriği isterse çok önemli olsun... gözlerim daha değerli. Bu benim yaklaşımım tabi ki
ne yazık ki siteni bir daha göremeyeceğim ... |
|
|
|
Gönderen
pchaber.net
on
08.02.2004
|
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
Gönderen
gameover
on
08.02.2004
|
|
Benim sitem de (http://visualexperiments.net) ASP tabanlı fakat kodlarının gerçekten çok düzeli olduğunu düşünüyorum. aynı şekilde (https://ferruh.mavituna.com) da öyle. kodlarındaki düzensizlik benim açıkcası hiç de umrumda değil ama ileride daha karmaşık sitelerde bu sana zorluk çıkartacaktır elbet.
neyse farkettiysen toplam 3 tür yorum yapıldı siten hakkında (logo, renk, kodlar) ve bunlardan ikisini tersledin. o zaman söyleyeceğim "sana ödüllü site tasarımlarında, güzel içerikli sitelerinde başarılar. bizim yorumlarımıza ihtiyacın yok gibi fazla o yüzden konuşmamıza da gerek yok sanırım" iyi çalışmalar. |
|
|
|
Gönderen
pchaber.net
on
08.02.2004
|
|
|
Gameover ben kimseyi terslemedim farkındaysan. Ben sadece durumu özetledim herkeste bu sorun çıkmayabilir senin kodların farklı benimki farklı. Kodu terslemedim tamam olabilir dedim ama kod bu kadar büyük bir sorun değil ileride bakacağımı söyledim. Ayrıca kendi düşüncelerini başkalarına maledip başkalarının yorumlarını engelleme!
Alıntı:
HERKESİN YORUMLARINI BEKLİYORUM... |
|
|
|
|
Gönderen
doubt
on
08.02.2004
|
|
|
Alıntı:
Yine merakımdan Ntvmsnbc, Cnet... destekleyenler bölümünde yer alıyor. Ne gibi bir destek veriyorlar acaba? Bunun dışında yazılar çok iç içe biraz daha rahat okunabilir olmalı bu gibi siteler. Üst menüdeki mouse over ile ortaya çıkan sarı rengi sitenin genel arayüzünde kullansaydın mavi bu kadar soğuk durmayabilirdi. Bence site maviyi dengeleyecek bir sıcak bir renk istiyor. Veya daha soft bir mavi kullanarak yumuşak bir görünüm işi kotarır gibi. |
|
|
|
|
Gönderen
gameover
on
08.02.2004
|
|
olayı kişiselleştirmemeye çalışıyorum ama oraya doğru kayıyor. bu mesajımda da kişisel olarak bişey yazmamaya çalışacağım ama illa gerelirse merak etme sana özel mesajla ulaşırım, sen de öyle yaparsan sevinirim. zira burda insanların bizim kişisel çatışmalarımızı okumak isteyeceklerini sanmıyorum.
neyse evet içerik olarak okumadım sitende hiç birşeyi. neden çünkü söylenildiği gibi renkler itici geldi ve okumak da istemedim. benim kastettiğim tersleme de senin "bu rengi seviyorum ve bunu kullanıcam" yanıtından dolayıdır. içeriğe yorum yapamıyorum çünkü içeriği okutmak için tasarımın kendini okutması lazım diye düşünüyorum. "tamam canım sen de taktın renge" diyebilirsin ama durum bu. benim sitemde logo görememe konusunda da bülent'e katılıyorum. logonun logo sayılmasının ölçütü nedir? illa yanında bir şekil mi olmalıdır yoksa yazı tipi de pekala kendine logo dedirtebilir mi? siten için berbat demiyorum, sadece gözüme batan eksikleri söyledim, senin buna karşı tutumunu da gözönüne alarak quote olarak aldığın cümleyi söyledim. hala da o cümlenin arkasında duruyorum çünkü her ne kadar ben iyi niyetle bir eleştiri de bulunduysam da sen bunu yanlış anladın ve karşı saldırıya geçtin. eleştiriyi anlamak çok önemli, yapıcı/yıpıcı eleştiri diye bişey olduğunu sanmıyorum ben. yorum almak istediğin bi kitleden birisi sana siten hakkında "olmamış daha çok çalışman gerek, mesela şurası böyle, burası böyle olsaydı" diyorsa bu eleştiriyi her ne şekilde olursa olsun senin olumlu olarak algılaman gerekli. çünkü kendini geliştirmen buna bağlı, karşındaki sana bunu deneyimlerine veya bildiklerine dayanarak söylüyor. "olmamış git 10 fırın ekmek ye gel" diyip atıyorsa bunu da olumlu olarak algılamalısın zira -sana bi gıcıklığı yoksa- bunu yapıcı olarak söylüyordur (tabi dalga geçerek söyleyenler başka bi kategoride). Eğer yorumlarımı(zı) dinlemeyeceksen de buraya siteleri afişe etmenin bi anlamı yok. umarım niyetimi anlayabilmişsindir. kişisel bi mesajın olacaksa e@deneysel.net adresinden mail atabilirsin, burada yeterince gereksizyere konuştuğumuzu düşünüyorum. insanları daha fazla rahatsız etmenin bir anlamı yok. dediğim gibi bazı sitelere yorum yapmak için bi göz gezdirmek yeterli olabilir ama bazılarında incelemek gerekir ve ne yazıkki ben inceleme gereği görmedim sitende. belki maviden, belki önyargımdan, belki de burdaki mesajlardan. |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!