»
Full Css & HTML Tasarım
|
| Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen Sercotec
08.12.2004 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
heady
on
08.12.2004
|
|
Re: Full Css & HTML Tasarım
Güzel olmuş... eline sağlık.
Senin tasarımlarında dikkatimi çeken bir nokta var menülerin buton animasyonları ile ilgili; animasyon tersten oluyormuş gibi hissediyorum nedense. Mesela burada menünün üzerine gelindiğinde zemin çıkıyor ama detayli bir zemin... bunun yerine ben tam tersi bir tepkiyi tercih ederdim. Mouseover yapıldığında gelen zemin menünün normal halinde olsa sanki daha iyi olurmuş gibi geliyor. Aynı düşüncem "recent design projects" bölümü için de geçerli... ve farklı bir mouseover şeklinde. Yani bu yapının tersi şeklinde değil... (çok mu karışık yazdım bilemiyorum?) |
|
Gönderen
heady
on
08.12.2004
|
|
![]() Bu arada gözüme çarpan bir detay... sağdaki menü zeminine gölge vermişsin ama header'ın önüne çıkmış...ama fikir olarak sanki header'ın altından çıkıyormuş gibi algılıyorum. Sanki orada gölge olmasa ya da header'da da uygun bir gölge olsa daha iyi olurmuş gibi geldi... |
|
Gönderen
Sercotec
on
08.12.2004
|
|
|
Alıntı:
Önerini dikkate alıp gerekli değişikliği yaptım ![]() |
|
|
Gönderen
cgencer
on
08.12.2004
|
|
güzel, rahat bir tasarım... eline sağlık... rahatsız eden değil, ama olsa fdaha güzel olabilecek naçizhane fikirlerim:
- soda müşterilerin dedikleri için alan çok dar ve okunulurluğu azaltıyor bu darlık. bir satıra max 3 kelime sığıyor nerdeyse. ama okunulurluluk için satırların biraz daha uzun olması sağlıklı olur. bu yüzden aynı fontun biraz daha küçük bir puntosu o alanda daha iyi duracaktır. zaten bu boy farklılığı da genel olarak yazıda oluşan monotonluğu azaltır. - recent projects ve sağdaki turuncu navigasyondaki farklı navigasyon stili bana garip geldi. iki farklı türden çalışmalar... tek türün iki farklı alt grubu şeklinde olsa (yani iki türü birbirine bağlayan bir öge yok) iyi duracaktır sanırım. - yine aynı şekilde iki ayrı piktogram/amblem var; biri logodaki, biri de spotun üzerindeki kaplumbağa/kuğu çağrıışımlı yerli ıstampası... ikisinin de maksadınıı çözemedim. gözüme hoş gözüktü diye bir şekil kullanmak, yaptım oldu tavrının devamıdır. ama sitenin genelindeki hava ise öyle değil. bu yüzden o iki amblem/piktogram üzerine düşünmeni öneririm. logodaki figür olmasa (ki mısır hiyeroglifi yanılmıyorsam, işi ne burada) logon çok daha güçlenir. şu anda ise illüstratif. tabii sayfa altındaki yerli kuşu da benzeri bir izlenim bırakıyor. ![]() - madem logo'da öyle bir figür kullanıyorsun, sayfanın dörtgen yapısına da biraz cesurca müdahale et? - degradelerin ve bunlardaki renkler, bana doğrudan macromedia sayfası izlenimi verdi. ![]() - kullandığın imaj çok güzel... de... daha cesur olsan bunun kullanımında? sonuçta hepimiz o çayırların, kırların özlenimini duyuyoruz, ama onu sayfaya sıkıştırmaktansa sayfayı ona göre yapılandırmak bile çok net bir stil olacaktır (bkz. makefresh'in önceki sitesi) sonuçta bunalr -dediğim gibi- benim fikirlerim. yorum istedin, buna sığınarak eleştirdim. umarım yararlı olacak 1-2 şey çıkartırsın. ![]() |
|
Gönderen
enemy
on
09.12.2004
|
|
Bense menulerin sade olmasi gerektiginden yanayim. Carpici bir sadelik var ama, menuler nedense bu ahengi bozuyormus gibi geldi.
Birde, butunlugu bozan bir diger oge ise, logon. Sanki, sallama bir logoymus gibi ![]() Yari profesyonel ziyaretci gorusleridir. ![]() |
|
Gönderen
Bounce
on
09.12.2004
|
|
hakikaten çok güzel, template kalitesinde bir tasarım olmuş
senin çalışmalarına bakmak ilginç bir tatmin veriyor bana, gerçekten. bütün çalışmaların bir yönden birbirine benziyor. (yanlış anlama) sanki imza gibi. devamını bekliyorum başarılar! |
|
Gönderen
gravity
on
10.12.2004
|
|
Çok güzel bir site olmuş, soldaki menü rollover'ları kesinlikle sitenin sade güzelliğini bozuyor. Üstteki yeşil vadi görüntüsü sitenin renk uyumuna destek olmakla beraber, üzerindeki "get to the future" sloganı ile bir bağlantı taşımıyor. Resme bu sloganı destekleyecek bir ekleme yapmak gerekiyor ama renk dengesini bozmadan...
Sercotec logosundaki gri "o" harfi logonun genel çizgisinden uzak olduğu için logonun bütünlüğünü bozmuş. logo üzerinde biraz oynanabilir. Bu kadar eleştiri yapmış olabilirim ama sitenin genelini çok beğendim. Eline sağlık. |
Zoque'a hoşgeldiniz!