Zoque.Forum
»
visualghetto * blog
|
| Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen automatisch
01.01.2005 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
chirkinordek
on
02.01.2005
|
|
Re: visualghetto * blog
Gün geçtikçe blog siteler artıyor.. Özellikle kişisel blog siteleri. neden? Çünkü insanlar birbirinden görüpte , etkileniyorlar.. hele hele üstüne yazmayı da seven insanlar , blog sitelerine daha çok rağbet ediyorlar.. dizaynı istediğin zaman bozabileceğin, içeriğini senin belirlediğin için blog sitesi..
bu önsözden sonra ( hep içimde kalmıştı :P ), tasarım güzel ama biraz daha küçültsen , sayfanın tamamını kaplamasa daha mı olur sanki? renkler güzel.. özellikle resimler üzerinde kullandığın efektler tam benim tarzımda diyebilirim. şuanlık başka aklıma bir şey gelmiyor.. güzel olmuş, ellerine sağlık.. ![]() |
|
Gönderen
gameover
on
02.01.2005
|
|
aslında bi blogda tasarıma değil içeriğe bakanlardanım ama madem yorum istiyorsun,
renkler çok birbirine yakın olmuş. özellikle asıl önemli konu, yazıların biraz zıtlaşması taraftarıyım. bir de yandaki siyah şeritler, sanırım site ortalı olacak. yanlardaki boşlukları da katarsak işin içine siyah şeritler çok göze çarpacaktır. ama site sütunu içinde kalan yerler dışında heryer siyah olursa toplayabilir biraz da olsa. imajların yerleştirilmesi felan farklı olmuş, modern stilin dışında... ellerine sağlık. ps: son dokuz denemem kısmına ayrı bi bayıldım ![]() |
|
Gönderen
sahip
on
03.01.2005
|
|
ben beğendim güzel olmuş... hatta o büyük resim bile çok güzel , değiştirmene gerek yok gibi
ancak illa değiştireceksen , ben her açıldıpında farklı resim gelen şekilleri seviyorum , güzel duruyor. ![]() serif font kullandığın için site açılır açılmaz haber ver tanıtacağım , hatta serif font sevenler ve kullananlar bölümü açmayı düşünebilirim. |
|
Gönderen
automatisch
on
03.01.2005
|
|
genel yorumlar iyi gibi..
ben bunun üstüne programlamaya girişiyim.. @gameover : sitenin arkakısım tamamiyle siyah, bu arada full gameover yazmamın nedeni o isimli bi çalışmam ![]() @chirkinordek & audace : büyüklük iyi bişi sonuçta site 800x600'e göre tasarlandı ama ufak olması 1280 ve sonrası için çok ufak kalabilir.. @sahip : teşekkürler bende her seferinde farklı resim düşünüyorumherkese teşekkürler.. |
|
Gönderen
La Haine
on
03.01.2005
|
|
benim de hoşuma gitti ama takıldığım iki şey var..
ilki, fotografı çevreleyen "ps, brush kullanımı.." yarattığı etkinin üzerinde başka bir etkiden kurtulamıyor bu haliyle; o da, yapmak istediği 'ekekt'i tam yapamamış olduğu hissi.. ikincisi ise, artık biraz da ister/istemez kabul ederek baktığımız/algıladığımız "seçimler".. bu hellfire'in özelinde bir tutum değil aslında.. {hellfire'in yaptığı ikinci işe de böyle bir eleştiri getirmemi umarım, anlayışla karşılar} seçimler; örneğin menu'deki .ANASAYFA - .KATEGORİLER .DENEMELER .IRTIBAT 'daki nokta {.} kullanımı tanıdık, eyv.. ama font seçimi ve logo oluşturma mantığı da de; tanıdık.. bir renk ve türevleri {ton skalası} da, öyle ya da böyle bire klişe.. hal böyle olunca, "visualghetto * blog"u kişilikli yapacak bir şey kalmıyor, gerçi var o da; fotografı çevreleyen atraksiyon.. yine belirtmeliyim ki, onlarca kişiliksiz blog içinde üzerine kafa patlatıldığı belli.. kolay gelsin, |
|
Gönderen
ZuZu
on
03.01.2005
|
|
renklerin birbirine çok yakın olması gerçekten sitenin tasarımını ortadan yaralıyor..
belki arkadaşlardan birinin de dediğği renkler zıtlaştırılabilir.. bir de blog yaparken... insan içeriğide önem vermeli.. yoksa sadece görünüm itibaren düşünmek yanlış.. bilgilerini empoze edemedikten sonra... |
|
Gönderen
La Haine
on
03.01.2005
|
|
"renklerin birbirine çok yakın olması gerçekten sitenin tasarımını ortadan yaralıyor.."
bu, yanlış bir genellemeye götürür bizi.. renklerin birbirine yakın olması olarak tanımladığımız şey, bir stil.. bir rengin tonları üzrinden yaratılmış skala için; zaten, baştan, bile bile hata'ymış gibi sözetmek, yanlış olur.. linkdup ya da designchapel de bu stili kullanıyor ama tasarımı "ortadan yaralanmıyor".. stili, ayrıntılandırmadığı için bu hisse kapılıyoruz bence.. {bir önceki yorumumla bağlantılı; özen gösterilmiş ayrıntıya gerek var, diyorum..} görüşmek üzere, |
|
Gönderen
oky
on
03.01.2005
|
|
her bilgisayarın renk ayarı aynı olmadığı için, birbirine yakın renkler tercih edilen tasarımlarda bazen sorun çıkıyor. mesela bu tasarım bende güzel göründü ama internet kafe'den giren biri benim gördüğümün aynısını görmeyebilir. bence renklendirme yaparken bunu da göz önünde bulundurmalıyız. tabi bu noktadan, içeriğin kimlere hitap ettiği gibi konulara da yelken açılabilir. ben sadece bunun göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyorum.
ayrıca brush kullanımı bence iyi değil. ben brush kullandım diye kendini çok belli ediyor. abartılmış veya büyük brush kullanılmış gibi. bir de dikey doğrultu da kullanılmaması göze batıyor bence. bir yandan da aynı brush'ın dikeyde de kullanıldığını aklımda canlandırmaya çalışıyorum. açıkcası o da hoş olmazdı. bence küçük brush'la her iki doğrultuda da kullanılabilirmiş. sahip'in dediğine katılmıyorum. hatta ben de bu fontun kullanılmaması için bir kampanya başlatabilirim. nasıl olsa bunun örneği comic sans için yapılmıştı, ehe : http://www.bancomicsans.com/home.html site bunlar haricinde bence güzel. ![]() |
Zoque'a hoşgeldiniz!