Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » visualghetto * blog

Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz.

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->visualghetto * blog<!-- google_ad_section_end -->
visualghetto * blog
Gönderen automatisch
01.01.2005
Değerlendirme
TasarımN/A
IçerikN/A
KullanışlılıkN/A
NavigasyonN/A
Yüklenme HızıN/A
0 users rated N/A% average

visualghetto * blog

insanın bişiler yazma ihtiyacı olabiliyo her konuda, bende kendi blogumu tasarlamaya karar vermiştim uzun zaman önce.. bişiler karaladım hep ama bunu sevdim bi.. sizin de fikirlerinizi almak istiyorum..

blogda daha çok ziyaret edilesi siteler, tasarımsal haberler, süreçler vs vs gibi şeyler olmasını planlıyorum.. arada hayatla alakalı da şeyler yazmayı planlıyorum(edebi şeyler değil tabii)..

her türlü eleştirilerinizi, açık bir biçimde öğrenmek istiyorum..

ha bide dipnot olarak, üstteki büyük imajin yerine bişiler yapıp(siteyle ve adıyla alakalı) koymak istiyorum.. ama kararsızım ne tür bişiler koymak konusunda..
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg visualghetto2.jpg (88.9 KB, 142 defa görüntülendi)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!

Gönderen chirkinordek on 02.01.2005
Re: visualghetto * blog

Gün geçtikçe blog siteler artıyor.. Özellikle kişisel blog siteleri. neden? Çünkü insanlar birbirinden görüpte , etkileniyorlar.. hele hele üstüne yazmayı da seven insanlar , blog sitelerine daha çok rağbet ediyorlar.. dizaynı istediğin zaman bozabileceğin, içeriğini senin belirlediğin için blog sitesi..

bu önsözden sonra ( hep içimde kalmıştı :P ), tasarım güzel ama biraz daha küçültsen , sayfanın tamamını kaplamasa daha mı olur sanki? renkler güzel.. özellikle resimler üzerinde kullandığın efektler tam benim tarzımda diyebilirim. şuanlık başka aklıma bir şey gelmiyor.. güzel olmuş, ellerine sağlık..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
  #1 (permalink)  
Gönderen gameover on 02.01.2005

aslında bi blogda tasarıma değil içeriğe bakanlardanım ama madem yorum istiyorsun,

renkler çok birbirine yakın olmuş. özellikle asıl önemli konu, yazıların biraz zıtlaşması taraftarıyım.
bir de yandaki siyah şeritler, sanırım site ortalı olacak. yanlardaki boşlukları da katarsak işin içine siyah şeritler çok göze çarpacaktır. ama site sütunu içinde kalan yerler dışında heryer siyah olursa toplayabilir biraz da olsa.

imajların yerleştirilmesi felan farklı olmuş, modern stilin dışında...

ellerine sağlık.

ps: son dokuz denemem kısmına ayrı bi bayıldım
  #2 (permalink)  
Gönderen audace on 02.01.2005

hayırlı olsun. umarım istediğin gibi bir blog olur..

. büyüklük konusunda chirkinordek'e katılıyorum. biraz daha küçültebilirsin..
. renkler ve efektler güzel. özellikle efektler ayrı bir hava katmış..

ellerine sağlık..
  #3 (permalink)  
Gönderen sahip on 03.01.2005

ben beğendim güzel olmuş... hatta o büyük resim bile çok güzel , değiştirmene gerek yok gibi
ancak illa değiştireceksen , ben her açıldıpında farklı resim gelen şekilleri seviyorum , güzel duruyor.

serif font kullandığın için site açılır açılmaz haber ver tanıtacağım , hatta serif font sevenler ve kullananlar bölümü açmayı düşünebilirim.
  #4 (permalink)  
Gönderen automatisch on 03.01.2005

genel yorumlar iyi gibi..

ben bunun üstüne programlamaya girişiyim..

@gameover : sitenin arkakısım tamamiyle siyah, bu arada full gameover yazmamın nedeni o isimli bi çalışmam

@chirkinordek & audace : büyüklük iyi bişi sonuçta site 800x600'e göre tasarlandı ama ufak olması 1280 ve sonrası için çok ufak kalabilir..

@sahip : teşekkürler bende her seferinde farklı resim düşünüyorum

herkese teşekkürler..
  #5 (permalink)  
Gönderen La Haine on 03.01.2005

benim de hoşuma gitti ama takıldığım iki şey var..

ilki,
fotografı çevreleyen "ps, brush kullanımı.."
yarattığı etkinin üzerinde başka bir etkiden kurtulamıyor bu haliyle; o da, yapmak istediği 'ekekt'i tam yapamamış olduğu hissi..

ikincisi ise,
artık biraz da ister/istemez kabul ederek baktığımız/algıladığımız "seçimler".. bu hellfire'in özelinde bir tutum değil aslında.. {hellfire'in yaptığı ikinci işe de böyle bir eleştiri getirmemi umarım, anlayışla karşılar}

seçimler; örneğin menu'deki .ANASAYFA - .KATEGORİLER .DENEMELER .IRTIBAT 'daki nokta {.} kullanımı tanıdık, eyv.. ama font seçimi ve logo oluşturma mantığı da de; tanıdık..

bir renk ve türevleri {ton skalası} da, öyle ya da böyle bire klişe..

hal böyle olunca, "visualghetto * blog"u kişilikli yapacak bir şey kalmıyor, gerçi var o da; fotografı çevreleyen atraksiyon..

yine belirtmeliyim ki, onlarca kişiliksiz blog içinde üzerine kafa patlatıldığı belli..

kolay gelsin,
  #6 (permalink)  
Gönderen ZuZu on 03.01.2005

renklerin birbirine çok yakın olması gerçekten sitenin tasarımını ortadan yaralıyor..
belki arkadaşlardan birinin de dediğği renkler zıtlaştırılabilir..

bir de blog yaparken...
insan içeriğide önem vermeli..
yoksa sadece görünüm itibaren düşünmek yanlış..

bilgilerini empoze edemedikten sonra...
  #7 (permalink)  
Gönderen La Haine on 03.01.2005

"renklerin birbirine çok yakın olması gerçekten sitenin tasarımını ortadan yaralıyor.."

bu, yanlış bir genellemeye götürür bizi..

renklerin birbirine yakın olması olarak tanımladığımız şey, bir stil.. bir rengin tonları üzrinden yaratılmış skala için; zaten, baştan, bile bile hata'ymış gibi sözetmek, yanlış olur..

linkdup ya da designchapel de bu stili kullanıyor ama tasarımı "ortadan yaralanmıyor"..

stili, ayrıntılandırmadığı için bu hisse kapılıyoruz bence.. {bir önceki yorumumla bağlantılı; özen gösterilmiş ayrıntıya gerek var, diyorum..}

görüşmek üzere,
  #8 (permalink)  
Gönderen oky on 03.01.2005

her bilgisayarın renk ayarı aynı olmadığı için, birbirine yakın renkler tercih edilen tasarımlarda bazen sorun çıkıyor. mesela bu tasarım bende güzel göründü ama internet kafe'den giren biri benim gördüğümün aynısını görmeyebilir. bence renklendirme yaparken bunu da göz önünde bulundurmalıyız. tabi bu noktadan, içeriğin kimlere hitap ettiği gibi konulara da yelken açılabilir. ben sadece bunun göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyorum.

ayrıca brush kullanımı bence iyi değil. ben brush kullandım diye kendini çok belli ediyor. abartılmış veya büyük brush kullanılmış gibi. bir de dikey doğrultu da kullanılmaması göze batıyor bence. bir yandan da aynı brush'ın dikeyde de kullanıldığını aklımda canlandırmaya çalışıyorum. açıkcası o da hoş olmazdı. bence küçük brush'la her iki doğrultuda da kullanılabilirmiş.

sahip'in dediğine katılmıyorum. hatta ben de bu fontun kullanılmaması için bir kampanya başlatabilirim. nasıl olsa bunun örneği comic sans için yapılmıştı, ehe : http://www.bancomicsans.com/home.html

site bunlar haricinde bence güzel.

Comment

Etiketler
blog , visualghetto

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:49.