Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » logo tasarım çalışmaları

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->logo tasarım çalışmaları<!-- google_ad_section_end -->
logo tasarım çalışmaları
Gönderen cgencer
07.09.2005
Değerlendirme
TasarımN/A
IçerikN/A
KullanışlılıkN/A
NavigasyonN/A
Yüklenme HızıN/A
0 users rated N/A% average

3 farklı şirket için logolar istendi benden;
- antika pazarı adında bir tv programı; antika'yı az yansıtacak, müzayede fikrinden uzak durulacak, tv banner'larında rahat kullanılabilir olacak tarzda
- umar film/tv yapımcılık şirketi; klasik film şeridi, kamera gibi ögelerden hiçbiri istenmiyor.
- ness isminde bir bikini firması; fikirsel olarak üçü arasında en iyi oturduğunu düşündüğüm çalışma

birtakım eskizlerden sonra ekteki çalışmalar ortaya çıktı. fikirleriniz neler ve şu anda raici nedir logo tasarımında merak ettim.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif ap.gif (36.4 KB, 167 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: gif umar.gif (13.6 KB, 150 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: gif ness.gif (30.3 KB, 161 defa görüntülendi)
Gönderen omerbalyali on 07.09.2005
Re: logo tasarım çalışmaları

-Ness, espirili olmuş ama ben beğenmedim şahsen.

-Umar için aklıma daha iyileri gelebiliyor. Çok klasikte olsa film şeridini kullanman ve siyah gibi düyünmen daha iyi olur bence.

-Antika Pazarı güzel olmuş ama alttaki renkler uyumlu olmamış gibi.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen e-XPLoDeR on 07.09.2005

Ness biraz sade. Daha görsel olabilir.

Umar oldukça hoş. Herhangi bir göze çarpan kötü nokta yok.

Antika pazarı da şimdilik iyi görünüyor
Gönderen deaftone on 07.09.2005

- bence en iyisi antika pazarı olmuş. renk olarak en üst sol ve onun altındaki güzel

- umar daha iyi olabilir. u harfi su dolu havuz gibi gözüküyor.

- ness de gayet hoş.
Gönderen cok_yasa_kamil on 07.09.2005

ness: gayet güzel
umar: Deaf TonE arkadaşımızın dediği gibi, su dolu havuza benziyor. onu pek tutmadım. dairesel çalışmalar denenebilir.
antika pazarı: siyah beyaz olan fazlaca sade ve basit kalır, renklerden seç-beğen-al yapılabilir güzel.

rayiç olarak benim fikrim 200 $ (grafiker, tasarımcı değilim, fikir sadece)
Gönderen cruelstroke on 07.09.2005

renk seçimleri çok başarısız olmuş bence, yardım alınabilir. birde daha önceden görülmüşlük hissi uyandırıyor sanki. daha özgün, denenmemiş fikirler hoş olurdu

kolay gelsin..
Gönderen ZuLuuuuuu on 07.09.2005

Ness: Esprili ve güzel olmuş bence.

Umar: Başta bana daha çok bir su firması izlenimi verdi ama yazı tipi güzel. Bence bir klasik film şeridi bir de kamera koy

Antika Pazarı: Logoya bakınca nedense bende hiçbir izlenim bırakmadı çok fazla "atraksiyon" var gibi geldi (bu aynı zamanda okunabilirliği de düşürmüş bence). i harfinin noktası ateşe benzemiş bu da bir gaz firması izlenimi verdi bana. Bir de dediğim gibi güzel bir yazı tipi bulup genelini öyle yazmak ve daha az atraksiyon kullanmak daha güzel birşey ortaya çıkarabilir. Bu arada küçük halleri fena gözükmüyor.
Gönderen Dd_LynCh on 08.09.2005

Cem, ben seni programcı bilirdim. Senden yanlış şeyler istemişler ve ortaya da çok kötü sonuçlar çıkmış haliyle. Şu şöyle olsaydı, bu böyle olsaydı demeyeceğim, bence oturup hepsini baştan çalışmalısın. Özellikle Ness tam bir felaket olmuş. Bu Ness'ler belediyelerin plajlarda 1 milyona sattığı mayolardan olacaksa sorun yok tabii... Fazla bütçe ayıramazlar logo tasarımına haliyle.
Gönderen cgencer on 08.09.2005

dd_lynch; cevap verme gereğini hissediyorum... marmara'da (uzunca) grafik eğitimi aldım; programcı değilim, eskiden assembler'da coder idim, o yüzden scripting dillerine de hakimim. beğenine birşey demeyeceğim, zevkler ve renkler genelde tartışılmaz. ama işi tasarımsal ve tipografik yöndern tartışmak istersen buyur, açığım... ama tartışmaya başlamadan önce istersen portfolyoma da bak da, beni yanlış tanıma. )

bazı arkadaşların umar logo'sundaki rahatsızlığına katılıyorum; video ekranı fikrini tam veremedim orada, havuz olayına daha yatkın oldu. ness konusunda n ve e harflerinin s'ler ile uyumsuzluğu bir tek beni rahatsız etti; ama s'lerin bikini oluşturma fikri bence çok güçlü ve arkasında dururum. antika pazarı logosunda da antika objesi falan kullanmadan ve abartıya da kaçmadan o hissi vermem istendi, kullanılan karakterler de hiçbir fonttan alınma değil, komple elde (freehand tabii) hazırlandı.

tabii ki hakkını verseler daha iyilerini yapardım, keyifle de. önüme 2-3 günde bitireceksin bunalrı diyince müşteri ve verdiğim fiyatı da %50 kırınca zaten motivasyonum da kaçmıştı. kaldı ki ücretin totalini de verecek olsa logo tasarımı açısında piyasanın ederinin altındaydı.
Gönderen nom on 08.09.2005

Logolara bence özenilmemiş ve cgencer'in kendisinin de söylediği gibi motivasyon kaçmış belli oluyor fazlasıyla.

Bu tarz kısıtlı bütçe ve zaman içinde çıkan ticari işler için tasarımcıya yüklenmeyi doğru bulmuyorum ve aynı zamanda bu işlerin tasarımcı mutfağına uygun olmadığını düşünüyorum. Bu tarz teklifler aliyorum her zaman ve haliyle kabul ediyorum ben de ama yoruma açmaktan kaçınıyorum çünkü özgün çalışmalar olmuyor, müşterinin penceresinden onun zevkleri doğrultusunda çıkan, sonuç olarak hatalı, eksik ve kanımca kötü işler çıkıyor.
Örn olarak; tema için bülten hazırlıyorum, bu şekilde sunum yaptım ama meşe yaprağı istedikleri için bu hali aldı. Bence tam bir facia ama bunu beğendiler ve bunu istiyorlar
Comment

Etiketler

calismalari , tasarim , logo

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:30.