Zoque.Forum
»
cdergi & cumhuriyet ön çalışma
|
| Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen gonozom
19.05.2006 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
Dhilgul
on
19.05.2006
|
|
Re: cdergi & cumhuriyet ön çalışma
Cumhuriyet'in menüsünde bi problem var (IE kullaniyorum). script, onmouseoverlarda bi üstteki öğenin üstüne gelinmiş sanıyor sanırım.
Bir de Cumhuriyet'in logosu biraz sönük olmuş gibi. Gri yazılan ".com.tr" bölümü kırmızı olsa ya da logo tumden başka bir renkte yazılsa daha hoş olur sanıyorum. Gri biraz soğuk ve sönük kalmış bence. Bunların dışında sitenin tasarımı gayet güzel. Ellerine sağlık.. Güle güle kullanıcaz inşallah. ![]() |
|
Mesaj Dhilgul tarafından 20.05.2006 (08:26) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
MartyN_
on
20.05.2006
|
|
olmamış gonozom'cum daha çok çalışman gerek
programlamaya lafım yok ama tasarımlar çok kötü, hem tasarımcılık senin işin değil herkes kendi işini yapsın ![]() mesela, cumhuriyet logosu aşırı büyük renk uyumu yazıların okunabilirliğini sağlamamış, boğucu olmasa da çekici bir hava yok sitede. (bu anlatılmaz yaşanır) sonra site neden ortalı değil? (tam sola yaslı da değil) bir de tavsiye kabul edersen; logodaki açık kırmızı rengin bir site tasarımı için pek uygun bir renk olmadığı aşikar, ama o renk minimum kullanılarak daha iyi bir hava yakalanabilir. öyle bir dert bizimde başımızda vardı doğan haber ajansının sitesinde aynı rengin kullanılmasını istediler, yaptığımız projede oldukça az kullanmaya çalıştık çünkü gerçekten itici bir renk. cdergi'ye gelirsek; yukarıda o kadar geniş bir flash kullanılırda bu kadar mı kötü kullanılır. orası öyle bi değerlendirilirdi ki tüm sitenin havası değişirdi ![]() fontlar gerçekten facia, hele flashın sağındaki fontlar.. sayı ve tarih yazan kısımdaki fontlar 7 punto falan sanırım ya da SWF yi export ederken o dinamik textboxlarda bazı hatalar yapılmış kırık kırık kenarları ve okunmuyor. üye girişindeki textboxlar bana 3-4 yıl öncesinde aspindir.com dan indirdiğim hazır amatör ASP scriptlerindeki textboxları hatırlattı, stylelarla biraz oynayın derim çok amatör gözüküyor. logonun altındaki "cumhuriyet gazetesi haftalık elektronik dergi yayın organı" yazısı okunmuyor, bozukluk var. haftanın günlerinden birine tıklayınca gelen orta kısmın solunda alt alta duran iconlar kesinlikle çok kullanışsız, her birinin ne olduğunu anlamak için üzerinde fareyi bekletmek gerek, bunu birçok kişi anlamaz bile. yeni yapılan böyle bir sitede kullanışlılık ve işlevselik tasarımdan daha önemli olmalı diye düşünüyorum. unutmadan kırmızıdaki yatay beyaz çizgiler zaten soluk olan arayüzün daha da soluk durmasına yol açmış. ayrıca bir 3.renk yakalamanızı tavsiye ederim. soldaki açılıp kapanma olayı ve sağdaki checkboxlar harika olmuş. hoş başka bir gazete olsa bunları bile yazmazdım ama hele hele cumhuriyet gazetesi için gerçekten olmamış ![]() sonuç olarak yakışmamış cumhuriyet gazetesine sabah.com.tr nin orjinalliğini bile yakalayamamış.edit: i.e de Cumhuriyet'in sol menüsü sapıtıyor ![]() |
|
Gönderen
gonozom
on
20.05.2006
|
|
|
Alıntı:
logoya gelince biraz aceleye geldi, üzerinde eğey uğraşmam lazım sanırım.. |
|