Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » BiDakika.Com

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->BiDakika.Com<!-- google_ad_section_end -->
BiDakika.Com
Gönderen yukku
15.08.2006
Değerlendirme
TasarımN/A
IçerikN/A
KullanışlılıkN/A
NavigasyonN/A
Yüklenme HızıN/A
0 users rated N/A% average

http://www.bidakika.com

BiDakika.Com bir web indeksi. Diğerlerinden farkı siteler için screenshotlar içermesi, illegal bir takım içeriklere sahip olan sayfalara, amatör sitelere ve kişisel sayfalara bağlantı vermemesi sadece Türkiyenin seçkin sitelerine bağlantı vermesi olarak söylenebilir.

Yeni olduğu için çok fazla bağlantı yok şuan. Yeni yeni sistemi oturtmaya çalışıyorum bu yüzden ufak yazılım hataları olabilir.

BiDakika aradğınız herrşeyi bulabileceğiniz bir arama motoru değildir. Biz bilişimciler nette bilgiyi bu tip sitelere ihtiyaç duymadan bulabiliriz ama genel böyle değil. Bu siteyi onları düşnüerek yapmaya çalıştım.

Tasarım, programlama ve içerik anabaşlıkları altında yorumlarınızı her zaman beklerim.
Gönderen gravity on 15.08.2006
Re: BiDakika.Com

Şık bir site... Alttaki kategorilerin yatay olarak açılımları biraz göz zorluyor. Birbirlerinden daha belirgin şekilde ayrılabilir veya sıralama mantığı dikeye yöneltilebilir.

Screenshot fikri gayet iyi bir artı olmuş.

Tasarım güzel, kolay gelsin.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen tibelad on 15.08.2006

Düşünce olarak güzel bir uygulama,
Tasarım olaraksa biraz üzerinde çalışılması gerekiyor. Çok karışık ve göz yoruyor.
Sanırım içerikde eklendikce daha iyi oturacaktır.
Eline sağlık.
Gönderen yukku on 15.08.2006

Ziyaret edip fikir belirten arkadaşlara teşekkür ederim.

"Çok karışık ve göz yoruyor" eleştirisini bi kaç kez aldım. Toplistlerin hepsinde dikey sıralama var. Bidakikada ise sadece anasayfada her kategoriden en çok tıklanan 7 site yatay sıralanıyor. Toplist mantığından biraz uzak bir site bu. En çok tıklananları sıralıyorum ki bu seçkin siteler arasında en çok beğenilenler hemen göze çarpsın ziyaretçilere biraz daha kolaylık olsun diye. Yinede bunu diğerleri gibi 1 sıra indi 2 sıra çıktı şeklinde yapmıyorum. Sıralamaları aşağı doğru yapsaydım diğerleri gibi bu seferde "çok klasik olmuş, diğerlerinden ne farkı var" eleştirisi gelirdi. Değişikliklere alışmak biraz zaman alıyor.
Gönderen metsatöll on 15.08.2006

Alıntı:
yukku tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Sıralamaları aşağı doğru yapsaydım diğerleri gibi bu seferde "çok klasik olmuş, diğerlerinden ne farkı var" eleştirisi gelirdi. Değişikliklere alışmak biraz zaman alıyor.
Ayni fikir de degilim,

Pek tabi yana siralama yapabilirsin ama, 12 farkli kategoriyi altalta dizip her siraya 7 link eklersen takip etmek zorlasir, ve sayfanin tipografisine eksi deger verir. Tabiki en son karari verecek olan sensin nasil olmasi gerektigi konusunda, ama eger bu sekilde tutacaksan en azindan takibi kolaylastirmak icin kategorilere bir sira farkli, diger sira farkli bir background rengi vermen gözün fazla yorulmasina engel olur.
Gönderen enesreyhan on 16.08.2006

blog kategorisi olursa güzel olur bence... Kadın kategorisinin iconu cinsel öğeye yakın olmuş. Daha uygun bir şey yapılabilir bence.
Gönderen yukku on 16.08.2006

blog sitenin genel konseptine uygun değil. hep yaralı olabilecek siteler ekliyorum. bloglar bilimselliği olmayan bi çok zamanda geyik muhabbeti denebielcek yazılarla dolu. kadın ikonu hakkında haklısın hiç o boyuttta düşünmemiştim.
Gönderen tapoem on 16.08.2006

siteden gelen mail'lerde türkçe karakter sorunu oluyor.
Gönderen pureEvil on 16.08.2006

"portal" kategorisinin ikonu aol instant messenger'in ikonuna biraz fazla benzemiyor mu?
Gönderen lynx lynx on 16.08.2006

Alıntı:
yukku tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
blog sitenin genel konseptine uygun değil. hep yaralı olabilecek siteler ekliyorum. bloglar bilimselliği olmayan bi çok zamanda geyik muhabbeti denebielcek yazılarla dolu.
Ben listede blog siteler görüyorum? demek yararlı olanları da varmış...
Comment

Etiketler

bidakikacom

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:28.