|
|
|
|
Yer: Kocaeli
|
De La Guerra Dans Okulu Web Sitesi
Arkadaşlar De La Guerra Dans Okulu için hazırladığımız web sayfası ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
Gönderen
cooli
on
04.01.2007
|
|
Re: De La Guerra Dans Okulu Web Sitesi
Sitedeki hataların , eksilerin , yanlışların belirtilmesi ve yorumlanması gayet normal ve yapıcı ; zaten bunun için siteyi buraya ekleyip tanıtıma sunuyoruz. Ancak bir dans okulu için yaptığınız site karate okuluna yakıştırılıyorsa otomatikmen savunmaya geçebiliyorsunuz maalesef.
|
|
Gönderen
sahip
on
04.01.2007
|
|
peki
sitenin yapısını, web standartlarına uygun olup olmadığını geçelim. ( renkler ve zevkler kısmına girmemeye dikkat edeceğim ) en üsten başlarsak - niye 2 tane okul ismi ve görsel kullanılmış. bunun yerine tek ve daha güzel daha çarpıcı bir logo üst görsel ve isim yazılımı üzerinde durulmasında yarar görüyorum. - menü: menü yapısı yazı ile ve üzerine gelince altında çizgi çıkıyor, peki tüm o altında ki görsellere ne gerek var? bu menü sanki daha görsel bir şeylere sahip gibi duruyor ama değil. - sol sütun en alttaki hızlı iletişim ikonları genel siteye uygun görünmüyor. bence... sol sütundan ana bölüme geçersek - flash resim gerekli mi? emin değilim - resmin altındaki 2 kolona haber , duyuru vesaire bölümü , yazılar aynı uzunlukta olmadığı için orantısız görünüyor. madem tablo ile yapıyorsunuz, onları çerçeveli veya çerçevesiz aynı hizaya sokmanız görünüm olarak daha hoş olacaktır. böylece devam butonlarıda gözü rahatsız etmeyebilir. --- en alt bölümdeki "powered by " kısmı hoş değil. ya türkçe olsun ( sol tarafı türkçe ya... ) ya da sadece " de la..." yazın. tıklayınca bir yere gitmiyorsa 8 ki sadece sayfa başına gidiyor ) link vermeyiniz. kolay gelsin. |
|
Gönderen
erdemirs
on
07.01.2007
|
|
Selamlar,
Konuya yeni dahil oldum ve tüm yazılanları okudum aşşağı yukarı, öncelikle sitenin görselliğinin malesef çokta güzel olmadığını söyleyebilirim. Özellikle en üst solda yer alan dans eden adam ve kadın illustrasyonu ve kurumun ismi bence bayağı felaket, logonun ne olduğunu anlamak çok zor ve anlamaya çalışmak inanın sıkıntı veriyor karmaşıklığından. De La Guerra yazısının iki kere üst kısımda tekrar ediyor olmasının herhangi bir anlamı olduğuna inanmıyorum, daha çok karşı tarafa logo yeterince baskın olmamış şunu da gözümüze sokmaya çalışmışlar izlenimi veriyor. Kısacası üst kısım konusunda malesef güzel birşeylerden bahsetmek namümkün. flash konusunda aynı resmin orda duruyor olması ve üzerinde sabit soft bir hareketin tekrar etmesi de gerçekten sıkıntı verici. Belki dans figürlerinin döndüğü, bir kaç sloganla dans eyleminin ne kadar büyüleci olduğunun anlatılması çok daha etkili olabilir, ama bu benim belkim elbet kullanılması zorunlu olan değil. Menü gerçekten çok basit, 3 siteden 1'inde bu tür bir menü görmeniz mümkün, alt alta dizilmiş textlerden oluşan menü, onmouseover durumunda text-decoration: underline; bence gayet basit ve bu durumdayken de sitenin özgün olduğunun söylenmesi ilginç. Sitenin malesef ilerleyen kısımlarında da can alıcı birşey göremedim bildiğimiz sitelerden çokta farklı değil bence. Sanıyorum kırmızı ateşli bir renk olduğundan seçilmiş, bence güzel bir düşünce fakat sitede boğucu bir hal almış denebilir. Kıssadan hisse bence olmamış, he kesin müşteriniz beğenmiştir, evet müşteriniz div kullanılmasını, standartlara uyulmasını sallamayacaktır, ama siz getirip burda sunum yaptınız mı alacağınız cevaplara malesef hazırlıklı olmalısınız, çünkü burda biz yanlışı eleştiriyoruz, müşterinizin ne istediğine göre yanıt verilmesi zor olsa gerek. Ayrıca diğer dans sitelerine göre başarılı olması sitenin normal şartlar altında başarılı olmasını gerektirmez, kötünün iyisi kavramı iyi anlamına gelmez bence... Saygılar... |
Zoque'a hoşgeldiniz!