|
|
|
|
Artstil
Uzun zamandır düzgün bir tasarım yapamadığım Artstil sitesine bir tasarım yapabildim. Sizden Bir yorum alabilirsem sevinirim neresi olmuş neresi olmamış eksikler artılar..?? Kısa bir analiz yaparsanız sevinirim Mesaj Freezer tarafından 19.01.2007 (19:45) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
Gönderen
erdemirs
on
12.01.2007
|
|
|
Re: Artstil
Alıntı:
Yaptıklarımızdan kısmı biraz alelade duruyor, gösterdiğiniz firmanın logosu o kadar çok büyük kullanılıyor ki sitede ilk dikkat çeken yan o, ki kendi logonuzdan dahi büyük (şu an da Tosya Ahşap Sanayi'ni görüyorum). Yaptıklarımızdan, arstil'den haberler, Desteklerimiz gibi bölüm başlıklarını küçük bir yapıda tutmuşken, Tasarım Kesinlikle Sanattır gibi bir sloganı kocaman yazmış olmanızı garipsedim açıkçası, yazının ordaki amacını kesinlikle anlamış değilim, bir banner şeklinde de değil zaten... Ayrıca Çözümlerimizden kısmında logo Tasarımı ve web Tasarımı konularını zaten veriyorken birde üst kısımlarında kocaman puntolar ve renkli bir yapıda kullanmanızda abartı olmuş bence. Belki o banner türü şeyleri sağda kullanmanız daha uygun olacaktır ve belki biraz daha küçük şekilde. Sitenin geriye kalanı konusunda bence kötü bir yan yok, belki Copyright kısmının yazı puntosu biraz küçültülebilir. Ancak siteye bana sorarsanız logo Tasarımı ve web Tasarımı yazan sol tarafa bir banner lazım, işinizi anlatan resimlerin döndüğü ve sloganlara yer verildiği şekliyle, belki animasyon değil statik bir imajda olabilir ama bence orası daha etkin kullanılabilir. Dedim ya bu hali çok daha iyi elbette, ama bahsettiğim bazı şeylerde değiştirilirse bence çok daha iyi olabilir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Saygılar... |
|
|
Gönderen
MGoktas
on
25.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Artstil
Merhaba
En baştan başlayalım; -logo'nun duruşunu beğenmedim, çünkü sanki sitenin adı değil de sitenin desteklediği bir kurumun logosu oraya reklam olsun diye yerleştirilmiş gibi duruyor. Logonun bulunduğu alanın yeniden elden geçirilmesi gerekiyor bence. Boşluk kalmasın diye mail adresinin oraya da alınmış olması, orası için iyi bir şey düşünülememiş ve geçici olarak böyle kalsın havası verilmiş gibi... -Renk konusunda çok birşey söyleyemeyeceğim, sanırım bu şekliyle güzel renkler. Alttaki gri ve üzerindeki renkler güzel duruyor daha çok. -En alt gri şerit ve üzerindeki yazılar oraya zorla sığdırılmış gibi duruyor. Onları 8-9 punto kullanmanızı ve tek sıraya düşürmenizi öneririm. -Asıl önem verdiğim yer ise menüler ve gri bölümün arasında kalan "asıl alan". Giriş sayfası olarak çok yetersiz buldum. Hareket eden flash yazının hareketi çok basit ve oradaki boşluk şık bir boşluk değil. Normalde heryerin renk ya da resimlerle doldurulması yanlısı değilim, ama sadelik biraz basit kaçmış burada... Yaptıklarımızdan ve Çözümlerimiz gibi açıklamaların anasayfada değil de sonradan ulaşılacak yerlerde olmasını tercih ederim yine. Anasayfada daha kısa ve öz anlatımlar olmalı diye düşünüyorum. -Tasarım Kesinlikle Sanattır yazısı, tasarımın kesinlikle sanat olmadığı fikrine yenilmişliğin göstergesi gibi duruyor. Buna hiç gerek yok bence. Bu camı kesinlikle ben kırmadım, der gibi birşey durup dururken... Elinize sağlık. Uzun gibi yazmış olsak da, ufak tefek rötuşlarla güzel ve şık bir görünüme kavuşacak gibi. Selamlar. |
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!