Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi

Comment

LinkBack Review Tools
Old 02.01.2007  
Maxipower

Yer: Gelibolu
Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi

İlk olarak şunu söylemek istiyorum ki bu kişisel bir site değil; yani yayın amacı benle ilgili bilgiler vermek değil. Ancak bu site freelance bir işte değil. Dolayısı ile ben buraya yazıyorum; eğer kategori yanlış ise yöneticiler gerekli yere taşısınlar lütfen.

...
MaxiASP.Net
Maxipower şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen Maxipower on 07.01.2007
Re: Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi

Arkadaşlar,
Hepinizin tüm yorumları için çok teşekkür ederim. Hepinizin yorumları projemin gelişmesi bana yardımcı olacaktır.
Hemen en büyük eleştiri olan tasarım konusunda cevap vermek istiyorum.
Tasarım 5 kişilik bir ekipten çıktı ancak bu arkadaşların hepsi katkıda bulundular, bir ofis içerisinde mükemmel bir tasarım oluşturmak için çalışmadılar. Dolayısı ile böyle bir tasarım çıktı, zaman içinde özellikle buradaki eleştiriler ile daha da güzel olacağına inanıyorum.

Benim ilk fikrim daha çok tckimlik no kontrolü ile oy verilmesini sağlamaktı ancak içişleri bakanlığı web servisini kapatınca bu fikir yattı.

Genç parti eksik evet, sitesinde ne yazıkki doğru düzgün bilgiler yoktu çünkü; ancak yakın zamanda yerini alacak.

Ben bütün partilere mail attım, ne yazıkki büyük çoğunluğu yollamadı. CHP hariç hiç bir partinin sitesinde büyük çözünürlüklü bir logo yok, AKP'nin sitesinde logosu bile yok. Yine de zamanla sitenin daha da çok duyulması ile partiler logolarını yollayacaklardır.

reklam için ayrılan banner alanında şu an sadece Google reklamları var. site test yayınında olduğu ve oylama başlamadığı için aktif reklama geçilmedi.

logo için ise daha profesyonel bir logo hazırlanıyor. Bu ne yazıkki geçici bir logo olarak yer alıyor.

Bir de flash menünün aktivasyonunu kaldırmanın bir yolu var mı? Yoksa tek yöntem flash menüyü mü terk etmek? Birde ilk mesajımda CSS ile ilgili bir soru var cevaplayabilirseniz sevinirim.

Tasarım konusundaki pozitif yönlendirici eleştirilerinizi beklemekteyim. Acaba nasıl daha iyi olur sorusunu ben devamlı cevap arıyorum. Fikirleriniz ile beni aydınlatırsanız sevinirim.
Gönderen Maxipower on 11.01.2007

Merhabalar,
Eğer burada fikirlerini dile getiren arkadaşlar eğer siteye tekrar girerlerse bazı değişiklikler olduğunu göreceklerdir.

- logo değişti
- Ana sayfada ve haberler sayfasında birkaç rötüş yapıldı
- Alt bölümde değişiklik yapıldı

Tekrar inceleyip fikirlerini iletebilirlerse sevinirim.
Gönderen arsende on 11.01.2007

Alıntı:
Maxipower tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bir de flash menünün aktivasyonunu kaldırmanın bir yolu var mı? Yoksa tek yöntem flash menüyü mü terk etmek? Birde ilk mesajımda CSS ile ilgili bir soru var cevaplayabilirseniz sevinirim.

Microsoft, webmaster'lara gene sorun çıkartıyor.
Gönderen erdemirs on 12.01.2007
Değerlendirme
Tasarım
100%100%100%
5
Içerik
100%100%100%
5
Kullanışlılık
100%100%100%
5
Navigasyon
100%100%100%
5
Yüklenme Hızı
100%100%100%
5
Ortalama 100%

Alıntı:
Maxipower tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhabalar,
Eğer burada fikirlerini dile getiren arkadaşlar eğer siteye tekrar girerlerse bazı değişiklikler olduğunu göreceklerdir.

- logo değişti
- Ana sayfada ve haberler sayfasında birkaç rötüş yapıldı
- Alt bölümde değişiklik yapıldı

Tekrar inceleyip fikirlerini iletebilirlerse sevinirim.

Bahadircim selamlar,

Abi logonun eski hali bile çok daha iyi idi, ne oldugu falan anlasiliyordu en azindan
Orda bir el olgunu ve kutuya oy attigini anlamam inan cok zor oldu ve zaten yansima falan kullanilmis olmasi çok kötülestirmis logoyu ..

Saygilar..
Gönderen themaster on 14.01.2007

Elinize sağlık. Düşünce güzel.

logo çok anlaşılmaz olmuş :S
Gönderen tuncau on 14.01.2007

Fikir çok güzel olmasına rağmen fazla emek verilmemiş görüntüsü çiziyor. Tabii ki kodlaması önemli bir aşama ama Sıkça Sorulan Sorular kısmı bile baştan sağma yapılmış. Böyle bir konuda daha önemli olan içeriktir diye düşünüyorum. İçerikse böyle iddialı bir başlık için hayli zayıf.

Üzerine biraz daha düşünülüp, biraz daha emek verilmezse, "güncel bir konu seçelim, iyi bir alanadı alalım, aramalarda da çıkalım, Google reklamı da koyalım işimize bakalım" görüntüsü verecektir.

Partilerden yanıt beklediğini söylemişsin, zaten siyasi partilerimizin internet gibi iletişim araçları ile pek içli dışlı oldukları söylenemez bir de sayfanın şu anki durumunu iyileştirmezsen (logo, genel tasarım vs) pek fazla ciddiye alınacağını düşünmüyorum.

Kolay gelsin,
İyi çalışmalar
Gönderen Maxipower on 14.01.2007

Merhabalar,

Arkadaşlar tüm fikirleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.
Biz çalışmaya devam ediyoruz, inşallah en kısa zamanda daha iyi olacak.Ancak açıklamak istediğim bir nokta var,
benim amacım partilerin adını yazayım ve googledan para kazanayım değil.
Şu an oylama kapalı olduğu için bu sitenin asıl gücü olan yapısı pek görülemiyor.
Örneğin bu siteye üyelik tckimlik noya bağlı idi ama içişleri bakanlığı sistemi kapattı.
Bunun dışında görülen türkiye haritası dinamik bir harita yani bir yerden araklanmış bir harita değil, ASP.Net tarafından çizilen bir resim. Gördüğünüz o iller ileride renklenecek.

Ayrıca adayların ve partilerin sayfaları modüler. Anket, fotoğraf galerisi gibi birçok özellik var ancak şu an hepsi kapalı.
O yüzden vakti zamanı gelince çok daha fazla özelliği göreceksiniz.

İyi çalışmalar dilerim
Gönderen UlgenKhan on 15.01.2007

Alıntı:
tnc tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Partilerden yanıt beklediğini söylemişsin, zaten siyasi partilerimizin internet gibi iletişim araçları ile pek içli dışlı oldukları söylenemez
+1...

Bununla birlikte; oy potansiyeli ve siyasî imajı bakımından daha baskın olan partilerin, organizasyon yetenekleri ve kadroları itibarı ile, internet üzerinden tanıtım yapmalarını başkanlık divanlarına ısrarla öneren kimi parti yöneticilerinin var olduğunu da biliyorum. Yani durum umut verici diyebiliriz... Bu bağlamda; partilerin başkanlık divanlarına ve merkez karar yürütme kurullarına raporlar hazırlayan AR - GE birimlerine ya da GENEL MERKEZ GENÇLİK KOLLARI yönetimlerine ulaşarak tanıtımınızı yapabilir, projeniz için umut dolu bir adım atabilirsiniz. Tüm partilerin ilgilenmesini ya da "anlamasını" beklemeyiniz; 3 büyük partiden olumlu yanıt gelse sizin için çok güçlü bir başlangıç olacaktır.

Sitenizin oylama kısmını yerel ve ulusal medyada duyurmaya çalışınız. reklam bütçenizin çok ama çok sınırlı olduğunu var sayarsak; tartışma programlarına SMS ya da e - mail ile ulaşarak, belli başlı köşe yazarlarına ulaşarak ve (varsa) tanıdıklarınız kanalıyla tanıtımlarınızı yapmanızı öneririm.

İyi çalışmalar...
Gönderen yukku on 18.01.2007

fikir bencede çok iyi. ama ufaktan anketide başlatırsanız iyi olur düşüncesindeyim.
Gönderen Maxipower on 19.01.2007

Merhabalar arkadaşlar,
Bu sefer toptan tasarım değişti.
Şimdi fikirlerinizi tekrar almak isterim.
Comment

Etiketler

secimi , turkiyenin , 2007 , secim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:00.