Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi<!-- google_ad_section_end -->
Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi
Gönderen Maxipower
02.01.2007
Değerlendirme
Tasarım
66.6%66.6%66.6%
3.33
Içerik
73.4%73.4%73.4%
3.67
Kullanışlılık
73.4%73.4%73.4%
3.67
Navigasyon
80%80%80%
4.00
Yüklenme Hızı
86.6%86.6%86.6%
4.33
3 users rated 76% average

İlk olarak şunu söylemek istiyorum ki bu kişisel bir site değil; yani yayın amacı benle ilgili bilgiler vermek değil. Ancak bu site freelance bir işte değil. Dolayısı ile ben buraya yazıyorum; eğer kategori yanlış ise yöneticiler gerekli yere taşısınlar lütfen.

www.secim2007.gen.tr adresindeki site 2007 seçimleri için anket ve parti, aday tanıtım hizmeti vermektedir.
site ASP.Net 2.0 ile kodlanmıştır. Tasarım benim olmamakla beraber 4 arkadaşın katkıları ile oluşmuştur.

Buradan hem sizin fikirlerinizi almak hem de bir soru sormak istiyorum.
Eğer siteye IE6 ile bakarsanız Haberlerin tarihlerin bir background olduğunu göreceksiniz ; şayet Firefox ya da IE7 ile bakarsanız bunun olmadığını göreceksiniz.
Bu CSS bug'ı nasıl çözülür?
Gönderen klubismus on 03.01.2007
Re: Seçim 2007, Türkiye'nin Seçimi

her ne kadar site tasarimi hos olmasa da fikir guzel. ise yaricaktir bu secim doneminde...
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen ba kubah on 03.01.2007

herseyden once, tasarimin yerlesimi/duzeni yok.acik konusmak gerekirse basarisiz bir calisma olmus, hic ugrasilmamis gibi.
Gönderen Punisher999 on 03.01.2007

bence de tasarım yetersiz.

Malesef logo güzel olmamış. Önce logodan başlayarak bu tasarım üzerinde biraz daha çalışmanız gerekiyor.
Seçimlerle birlikte bu tip siteler çoğalacaktır ve aralarından sıyrılmak için mutlaka tasarımı düzeltmeniz lazım.
Çünkü altyapıda hemen hepsi aynı işlevleri sunacaktır. Farkı yaratan tasarım olacaktır.
Gönderen UlgenKhan on 03.01.2007

Öncelikle emeğinize sağlık ve başarılar...

Sitede görmüş olduğum bazı aksaklıkları ve eksiklikleri size iletmek isterim :

1- Partiler arasında eksik olanlar var (Genç Parti vs.).
2- Sayfaların aşağısında bulunan linklerde "HABELER" yazıyor.
3- Tasarım olarak kullanışlı olmakla birlikte; biraz daha geliştirilmesi gerekiyor.
4- Sitenizin tanıtımını siyasî partilere şimdiden yapmaya başlamalısınız; zira siyasî partilerde seçim hareketliliği başlamış durumda... Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'ndan edineceğiniz bazı istatistikî ve hukukî bilgileri de sitenize yerleştirmeniz olumlu sonuçlar doğuracaktır (Örneğin geçmiş yıllara ait seçim sonuçları, seçmenlerin yapması gerekenler, adayların yapması gerekenler vs.).
5- Siyasî parti logolarını da tanıtım esnasında isteyiniz; zira bozuk logolar, görüntü kalitesini ciddi anlamda düşürmekte...
Gönderen arsende on 03.01.2007

5 Kişilik takım çalışmasıyla çok daha güzel bir tasarım çıkmalıydı, şu an bence gayet ametör bir çalışma..

Örn: flash menü her sayfada aktifleştirmek gerekiyor, bunun gibi tamamlayıcı detaylara özen gösterilmeli. Bir diğeri ise üye giriş doğrudan giriş butonu işliyor, hemen altına "Yanlış kullanıcı adı / şifre" yazı kabaca orada duruyor. Güvenlik Resmi uygulması varken burası biraz zayıf kalıyor, field kontol eksik. reklam için ayrılan banner alanı boş ve öylece ortada duruyor vs..

* Partilerde eksik.

İyi çalışmalar.
Gönderen emremer on 04.01.2007

Öncelikle bu tarz renkler sevdiğim renkler arasında.
Fikir de çok güzel.
Çoğu kısım aktif olmadığı için işleyiş için birşey demek için erken sanırım
Tasarım açısından pek çok iyi niyetli tavsiyeler yapılmış zaten, birkaç şey de ben yazacak olursam

Menüde "Menü seçim 2007" nin olmasına gerek yok bence. Hatta menünün flash olmasına da gerek yok. (ya da flash olacaksa bile flash'ın sunduğu güzelliklerinden faydanılan bir menü olabilir)

üyelik ve şifre unutma ikonlarına da gerek yok bunun yerine alta yazı olarak yazmak hem daha anlaşılır olacaktır hem de alttaki gri bölge ile hizalanma imkanı sağlayacaktır.

özellikle metinler "küçük arial"'den kurtarılmalı!

Çok partili bir seçimde, logo'daki Evet-Hayır birşey ifade etmiyor ek olarak basit 3d atraksiyonlar uygulanabilir.

--
konu dışı olarak, sağduyu partisinin de fena halde logoya ihtiyacı var
Gönderen arsende on 04.01.2007

Alıntı:
emremer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
konu dışı olarak, sağduyu partisinin de fena halde logoya ihtiyacı var
Parti açmak ne kadar basit demekki? Ben olsam:
Gönderen tesera on 04.01.2007

Bu amblem çok popüler çok fazla yerde gördüm ben bunu çok sempatizanı var..
Gönderen damac on 05.01.2007

Öncelikle emeğinize sağlık ve başarılar...
Fikir çok güzel, bende de böyle bir proje yakında ortaya çıkacak. Projedeki tasarıma gelince genel kanı olan tasarım konusundaki eksiklik ap açık ortada, sanki biraz aceleye gelmiş gibi bir görüntü var. Tasarım ve SEO olarak iyi şeyler yapabilir iseniz proje seçim dönemi iyi bir kaynak olur.
Comment

Etiketler

secimi , turkiyenin , 2007 , secim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:27.