|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Delifikir.org
Merhabalar, Bir arkadaşım gün içinde akla gelen deli fikirlerin not edilip, paylaşılabileceği bir ortam hayal ediyordu. Yoğun ısrarları üzerine şöyle bir işe kalkıştık: www.delifikir.org. Sitenin henüz bir tasarımı... Mesaj manhem tarafından 17.01.2007 (14:29) yeniden düzenlendi. Açıklama: İmla... |
|
|
|
|
Gönderen
maestro
on
10.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Delifikir.org
Henüz kısaca inceleyebildim, ancak gayet güzel gözüküyor.
Şu terminoloji konusunda erken bir uyarı yapmak istiyorum, son zamanlarda site ismini kullanıp tüm terminolojiyi bu şekilde kelime oyununa çevirmek sık kullanılır bir durum oldu. Ancak bu uzun kullanımda kullanıcıyı sıkan, kullanılabilirliği ve anlaşılabilirliği azaltan bir hal alabiliyor. Her tarafta "deli"den türetilmiş bölümler/terimlerdense; anlaşılır, kullanılabilir, sitenin amacını gerçekleştiren bir yaklaşımı tercih ederim. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
cgencer
on
11.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
açıkçası delifikir gibi bir ismin, kendine has, çarpıcı, akılda kalıcı ve delifişek gibi bir tasarımı olmasını beklerdim. kaldı ki bu dediklerim, orta çapta bir tasarımcının bile yapabileceği, HTML ve PHP'yi iyi bilen birinin de rahatlıkla template'e çevirip site altyapısına uydurabileceği şeyler.
phpnuke ile başlayan opensource paketleri olduğu gibi alma hastalığı bi projeyle daha iyice pekişmiş oldu... okuduğum fikirler de çok deli değildi açıkçası, olsa olsa alternatif fikirler, ama insanları şoke edecek kadar deli kesinlikle değiller. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
kerem1905
on
11.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
cem abi, manhem ilk postunda sitenin tasarımını ilerleyen günlerde değiştireceğini söylemiş, o yüzdne şimdiden tasarım konusunda yorum yapmak yanlış olur. ( tabi niye şimdiden değerlendirme yapıyoruz sorusu geliyor akla.)
ben manhem'in diğer tasarımlarını da inceledikten sonra delifikir.org'un iyi bir tasarıma kavuşacağına kesin gözüyle bakıyorum. fikir çok güzel, içeriğin de zamanla daha iyiye gideceği, oturacağı görüşündeyim. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
MGoktas
on
11.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Henüz yeni açılmış olması sitenin içeriğinin ve tasarımının olumsuz eleştirilmesini engelliyor aslında.
Daha iyi bir yapı oluşturulduğunda eleştriler daha yerni bulacak sanırım. Fikir güzel bence. Ama içeriğe daha çok dikkat edilmesi gerekir. Yukarıdaki yorumlarda da söylendiği gibi, daha seçici olmak, daha çarpıcı ve farklı fikirleri yayınlamak gerekir. Bir müddet sonra büyük bir bilgi kalabalığı oluşursa arada iyi fikirler (delifikirler daha doğru sanırım) görünmez olabilir ve izleyici için sıkıcı olabilir. Girişiminizden dolayı kutluyorum. Başarılar diliyorum. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
manhem
on
12.02.2007
|
|
Arkadaşlar Merhaba,
Konu yeniden gündeme gelmiş ve oldukça değerli fikirler öne sürülmüş. Tabii ki sitenin şu anki haliyle eleştirilebilmesi biraz zor gibi. Ben başlığı açma amacım da zaten ""Neler yapılabilir? Nerede ne gibi eksikler/hatalar bulunuyor?" gibi öneriler almaktı. Not aldığım bir çok şey bulunuyor. Tabii ki ilk sırada tasarım var. Şu sıralar cerrahi bir operasyon geçirdim, evde yatıyorum. Sanırım en az bir 10 gün daha böyle olacak. O nedenle bir çok şey rafta bekliyor hala ama ilerleyen günlerde bunlara tek tek el atacağım kısmetse. Tek zorluk yaşadığım konu ise Drupal... Kategori belirlemeyi bile en son bolca kurcalayıp pes etmiştim. Yapacağım tasarımı temalaştırmak da önemli bir sorun gibi gözüküyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak isterim. Bu zorunlu tatil sorun gibi gözükse de benim için yarattığı boş zaman birkaç gün içinde artıya dönüşsecek gibi gözüküyor. Drupal hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak isterim. Bu süreçte bana çok yardımı olacak... |
|
Gönderen
manhem
on
12.02.2007
|
|
Drupal kullanmamın nedeni: Bu tür bir site çok kullanıcılı olacağı ve içeriği kullanıcıların geliştireceği için buna uygun bir CMS arayışına girdim. Araştırmalarım sonucu elemelerden sonra Joomla ve Drupal seçenekleri kaldı. Bunun üzerine ikisi hakkında bir çok kaynağı araştırdım, denemeler yaptım. Konu ile ilgili arkadaşlara danıştım. Sonunda Drupal daha cazip geldi. O nedenle Drupal'i seçtim. Daha iyi bir alternatif tavsiyeniz mi olacak?
|
Zoque'a hoşgeldiniz!