Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » Delifikir.org

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->Delifikir.org<!-- google_ad_section_end -->
Delifikir.org
Gönderen manhem
17.01.2007
Değerlendirme
Tasarım
31.4%31.4%31.4%
1.57
Içerik
60%60%60%
3.00
Kullanışlılık
51.4%51.4%51.4%
2.57
Navigasyon
54.2%54.2%54.2%
2.71
Yüklenme Hızı
68.6%68.6%68.6%
3.43
7 users rated 53% average

Merhabalar,

Bir arkadaşım gün içinde akla gelen deli fikirlerin not edilip, paylaşılabileceği bir ortam hayal ediyordu. Yoğun ısrarları üzerine şöyle bir işe kalkıştık: www.delifikir.org.

Sitenin henüz bir tasarımı yok. Sadece Drupal kurduk ve bir yandan öğrenip bir yandan da şekillendirmeye başladık. Arayüzü çeviriyoruz yavaş yavaş. Sonrasında tema olayını öğrenip bir tema geliştireceğim kısmetse. onu da ilerleyen günlerde tartışmaya açarız.

Yalnız takıldığımız, üzerinde düşündüğümüz bir çok eksik olduğunu düşünüyoruz oraya gelene kadar. Örneğin arkadaşa telkin ettiğim üzere siteye has bir terminoloji oluşturmaya çalışıyoruz. Bunda ne kadar başarılı oluruz/oluyoruz bilemiyorum.

Sizden site ile ilgili görüş ve önerilerinizi, yorumlarınızı rica ediyorum. "Neler yapılabilir? Nerede ne gibi eksikler/hatalar bulunuyor? Sitedeki laflar yeterli mi? Şöyle olsa nasıl olur?" gibi bir sürü soru dolaşıyor aklımızda.

site daha henüz birkaç arkadaş ile deneme-test aşamasında. Bu aşamada Zoque üyelerinden çok "deli fikirlerin" çıkacağını ve siteyi geliştiriken bize oldukça yardımcı olacağını düşünüyorum. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
Gönderen David Wenham on 17.01.2007
Re: Delifikir.org

Güzelmiş, hemen üye oldum valla.. Zihninize fikrinize sağlık.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen sahip on 17.01.2007

yahu şu Drupal, PHP, ASP vesaire hiç anlamıyorum.

Ancak, fikir deli! gerçekten deli bir fikir olmuş.
+ herkes bayılır fikir üretmeye
+ fikirlerden harika işler çıkar.
+ iyi bir proje
Gönderen manhem on 17.01.2007

@David Wenham,
çok sağol, umarım keyif alırsın...

@sahip,

Al benden de o kadar... Halen kategorizasyon olayını çözebilmiş değilim
Gönderen sahip on 17.01.2007

deli güzel,
jargon için deli ve türevleri üzerine gitmekte yarar görüyorum.

delidolu
- en çok yorum almış fikir için
en deli - en uçuk fikir için.

dellen
( adana da böyle deriz. ) veya delir - deli fikrini yaz analamında kullanılabilir.

şarhoş
- deli bile korkar- bir yerde kullanabilirsiniz.
bir deli kuyuya bir taş atmış 40 deli çıkaramamış- uçuk bir fikir üzerine yorum yapanlar için

delirtmeyin beni- site sahipleri üyelere uyarı yapmak istediklerinde ...

fikrimin ince delisi- haftanın en iyi ( edebi/ şiirsel )fikri

deli deli kulakları küpeli- bayan deli fikir üyeleri özel bölümü
Gönderen metsatöll on 17.01.2007

Ben maalesef çok sigara içen biriyim ve içtiğimden çok çakmak kibrit ve her türlü yanıcı aleti kaybetmektede ustayım..buna son vermek maksatlı sigara üreticileri ürettikleri her bir sigaranın başına ilk nefesimizle harekete geçecek non-toxic (insan sağlığına zararlı olmayan ki buradaki tezat çok fazla) bir yanıcı malzeme ekleselerde ateş bulma derdinden kurtulsak.... benbuldum

böyle bir site var, programlamasi bir acayip ama icerigi iyi. kategoriler hakkinda fikir vermesi icin incelenebilir diye düsünüyorum.

Projeniz orjinal @sahip'inde dedigi gibi. kolay gelsin
Gönderen manhem on 17.01.2007

@metsatöll, Çok teşekkürler
Kategori belirlemek sorun değil. Drupal'de oluşturmayı çözemedim bir türlü. Ben şöyle istiyorum mesela:
Bir fikir girilirken kategori listesinden birini seçsin kullanıcı. Ayrıca "etiket" kutusunada dilediği etiketi girebilsin...
Ama bir türlü beceremedim o ayrı.
Mesaj manhem tarafından 17.01.2007 (16:30) yeniden düzenlendi.. Açıklama: İmla
Gönderen metsatöll on 17.01.2007

@manhem, kategori konusunda söyledigini yanlis anlamisim.

Ama bu projen de diger calismalarin gibi tutacak bir projeye benziyor. tekrar kolay gelsin
Gönderen teknoemin on 17.01.2007

süper fikirler var yaa kim bunların fikir babası . Hoşuma gitti üye oluyorum.
Gönderen oky on 17.01.2007

güzel fikir, tebrikler.

tek eleştirim favicon'a. bence o surat yerine, logodaki huniyi kullanmak daha iyi olabilir.
Comment

Etiketler

delifikirorg

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:22.