Zoque.Forum
»
Tablosuz ilk tasarimim
|
| Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
Gönderen metsatöll
18.01.2007 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
Darksist
on
18.01.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Tablosuz ilk tasarimim
Standartları tasarımıyla da belli eden bir çalışma olmuş ancak eksikleri yokta değil. Mesela banner kısmında logonun bulunmayışı dikkatimi çeken noktalardan biri; sanki orası biraz daha hareketlendirilmeli ve site biraz blog havasında, sizce ticari bir işletmeler için blogvari tasarımlar biraz basit kaçmıyor mu?
Henüz tablolarla olan bağını yitirmemiş biri olarak ayrıca tebrik ediyorum çalışmanı. Not: Yorumumda işyerinin blog sayfası olmasıyla, asıl tasarımın bloga benzemesi konuları birbiriyle karıştırılmamalıdır. |
|||||||||||||||||||||
|
Mesaj Darksist tarafından 18.01.2007 (22:59) yeniden düzenlendi..
|
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
s5prin
on
18.01.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Erişebilirlik 10/10 :
antrac1.jpg antrac2.jpg Footer'daki xhtml, CSS validator'lar vs. gereksiz olmuş bence. Sıradan internet kullanıcıları (ki ziyaretçi profili böyle olur) ne olduğunu bilmeyecek, farklı yerlere gidebilecek ve kafası karışacaktır. Tebrikler. |
|||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
metsatöll
on
19.01.2007
|
|
Cevaplariniz icin öncelikli olarak tesekkürler,
@webbox, banner diye kullandigim resmin üzerine cesitli varyasyonlar deneyerek logoyu eklemeye calistim ama her defasinda cok kötü bir görüntü verdi, bunu üzerine logoyu footera ekleyerek, banner resmine sitenin en tepesinden menüye kadar gelen kutucuklar ekleyerek ürünleri sergilemeye karar verdim, tabi isin bu kismina henüz gelmedim, Tasarimin bloga benzemesine gelince, dogrudur ama bu sekildeki tasarim hem benim, hemde sayfa sahibinin hosuna gitti. Ama bir firma icin basit bir tasarim midir diye hic düsünmedim acikcasi. Fakat bilinen ilerde bu tasarima birde blog eklenecegidir. @s5prin, söyledigin mantikli. Sitenin hitap edecegi toplulugun xhtml ve CSS linkleri ile kafasini karistirmak oldukca olasi (idi linkleri kaldirdim). |
|
Gönderen
Jnbn
on
04.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Veya alternatif olarak, yeşil üzerine siyah deneyebilirsin, çünkü kontrast olmayan renkler daima okunurluğu azaltacaktır..
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
gencwebdizayn
on
31.05.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
temiz güncelleştirilmeye acık bir calışma olmuş arkadaşım eline sağlık
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
erdinç
on
31.05.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Ben anasayfada yer alan o iki traktör fotoğrafını beğenmedim. Sanki tarımla ilgili başka bir üretim yapan bir firmanın sitesi gibi olmuş. Gübre, tohum veya tarım ürünleri üretimini çağrıştırıyor fotoğraflar. Oysa üretilen şey makine parçaları. Şirketten aldığınız o teknik resimlerden yola çıkarak grafik veya flash animasyon oluşturulabilirdi. Daha teknik bir izlenim olması gerekirdi. site Türk işi olmuş.
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
metsatöll
on
31.05.2007
|
|
|
Alıntı:
|
|
|
Gönderen
erdinç
on
31.05.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Oraya teknik bir grafik veya animasyon hoş olmayacaktı derken haklısınız. Üstteki başak ve alttaki çayır fotoğrafları da alakasız duruyor. Yani sitenin bütün konsepti yanlış olmuş. Kusura bakmayın, yorum istediniz ben de ne düşündüğümü yazıyorum. site bana gübre fabrikasını çağrıştırıyor.
Ayrıca nevigasyon hiç iyi değil. Üstteki başlıklarda üretici markaları var. Onun yerine "tractor parts" veya "Product Line" menüsü olsaydı, onun altında marka seçimi olsaydı daha kullanışlı olurdu. Şu anki haliyle üstteki Massey Ferguson linkini tıklayınca açılan sayfada ne olduğu bile anlaşılmıyor. Ortada bir başlık falan yok. Ne üretiliyorsa alt alta koyup liste yapmışsınız. Bir gruplandırma ve nevigasyon yok. Massey Ferguson'un veya Ford'un birsürü traktör modeli yok mu? Hangisinin parçaları bunlar? Aradığım şeyi bulmak için o küçük resimleri teker teker tıllayıp her birinde ne yazıyor araştırmam lazım. Ben size, "bu fabrika Fordun şu modelini, şu parçasını üretiyor mu?" desem siz de cevam veremezsiniz başkası da veremez. Örneğin bu sayfada ürünleri kategorilere ayırıp menu oluşturmuşlar. Ürünlerin fotoğraflarını koymuşlar. Bu sayfada ise önce marka sonra o markanın modelini seçme imanı var. Böylece aradığın ürün var mı kolayca görebilirsin. Tasarladığınız sitenin konsepti ve nevigasyonu hatalı. |
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!