Gönderen ZuLuuuuuu
21.02.2007 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
erdinç
on
21.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Hacettepe Robot Topluluğu s6.0
"Yahoo! mail Beta" isimli yazının sitenizle ilgisini çözemedim. Benzer şekilde "iPod bitti, sira sesli kitap'ta" isimli yazı da sitenizin olması gereken içeriği ile alakasız. Genel olarak bütün haber konuları içerik ile alakasız diyebiliriz. Bu durum bana alakasız Türkçe sitelerde "TC Kimlik numaranızı öğrenin" demek kadar itici geliyor. Sitenizin odaklanma bozukluğu var.
İkinci olarak madem bu hacettepe robot topluluğunun sitesi bizlere ne yaptığınız gösterin. Hareket eden, etraftaki topları toplayan, futbol oynayan veya herhangi başka bi işi yapan bir robot yaptınız mı? Bunun 5-10 saniyelik bir fragmanını anasayfayı koymanız lazım bu durumda. Fragman üzerine tıklayınca yaptığınız robotlarla ilgili video görüntüleri ve resimleri içeren bir sayfa görmek iyi olur. "Yahoo! eposta grubumuza üye olun!" bana çok amatörce geldi. Başkasının sitesinde tartışmak yerine konuları kendi sitenize taşımalı ve site içinde bir bölüm açmalısınız. Yönetim kurulu toplantınız izleyiciyi ilgilendiren bir konu değil. Bu tür konuları baş köşeye koymak iyi bir fikir değil bence. Onun yerine yaptığınız çalışmalar ön planda olmalı. Yaptığınız çalışmalarla ve yarışmalarda kazandığınız başarılarla ziyaretçileri etkileyebilirisiniz. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
arsende
on
21.02.2007
|
|||||||||||||||||||||||
|
Sürüm 5 ' e göre çok iyi renkler de siyah fazla kullanılmış, saat JS olabilir (ekte). Türk Malı robot görmek isterdim bir galeri düşünüyorusunuz?
Kod:
function clock(){
days = new Array('OCAK', 'ŞUBAT','MART', 'NİSAN', 'MAYIS', 'HAZİRAN', 'TEMMUZ', 'AĞUSTOS', 'EYLÜL', 'EKİM', 'KASIM', 'ARALIK');
current = new Date();
var clock = document.getElementById("clock");
clock.innerHTML = ' '+current.getDate()+' '+days[current.getMonth()]+' '+current.getFullYear()+' '+current.getHours()+':'+current.getMinutes()+':'+current.getSeconds();
// clock.blur();
setTimeout("clock()",1000);
}
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td class="CLASS15" id=clock><script language=JavaScript>clock();</script>
</td>
</tr>
</table>
div yaparsınız!
Kötü karakterleri temizlemelisiniz; Alıntı:
Epostanıza Spam düşmesin; Kaynak |
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
ZuLuuuuuu
on
21.02.2007
|
|
|
Merhaba, eleştirilerinizden dolayı teşekkürler,
@marcel Genel olarak içerikten pek hoşnut olmamışsınız. Doğrusu bahsettiğiniz konular bizden çok da uzak değil. Yazılımlar, robotların yarısını oluşturur yani yazılım dünyası ile oldukça haşır neşiriz. Ancak robotlar konusunda daha çok haber olması gerektiğine katılıyorum. O haberler bir önceki sürümden kalma ve sanıyorum bir önceki sürümün bir tür iticiliğinden olsa gerek benden başka kimse haber yazmıyordu ben de daha çok yazılımla ilgili olduğumdan o konuda yazıyordum. Sanıyorum yeni sürüm ile birkaç yazar arkadaş daha ekibimize katılacaktır ve böylece haber çeşitliliği artacaktır.Yaptığımız robotlarımız var, onlar ile ilgili olarak "Projeler" sayfasını geliştireceğiz ve bahsettiğiniz türden içerikler sunacağız ama o sayfa henüz bitmedi, dediğim gibi içerik konusunda eksiklerimiz var şu an sitede ama yayın hayatına başlandığında içerikle ilgili bu tür eksiklerin çoğu giderilmiş olacak. Yahoo eposta listesini duyuru yapmak için kullanıyoruz. Tartışmalarımızda ise forumu kullanıyoruz. O yüzden zaten bu eposta listemiz çok da aktif değil ancak 1 senedir gördüğümüz kadarıyla birçok üyemiz siteyi takip etmiyor, onlara ancak eposta üzerinden ulaşabiliyoruz. Aslında kendim belki basit bir eposta listesi betiği hazırlayabilirdim zira sitedeki tek hazır sistem Yahoo eposta grubu ama zaman ayıramadım, belki ileride... ![]() Bu site herşeyden önce bizim amatör topluluğumuzun sitesi, bu yüzden topluluk ile ilgili duyuruları da sitenin "Duyurular" köşesinden yayınlıyoruz. Duyuruların çok göze çarpmamasını ama yine de üyelerimizin kolayca görebilmesini hedefledik. O yüzden baş köşe kadar olmasa da kolay ulaşılabilecek bir yere koymaya çalıştık. Eleştiriniz için teşekkürler. @arsende Evet siyah biraz fazla gibi, ileride manşetlerimizde farklı renklere de yer vermeye çalışacağım. Yukarıda da söylediğim gibi bir süre sonra açılacak olan "Projeler" kısmından yaptığımız robotlar ile ilgili galerilere ve diğer bilgilere ulaşabileceksiniz. Saat önerisi için teşekkürler belki ileride ekleyebilirim onu. Alıntı:
Spam betiğini de zaman bulunca ekleyeceğim. Eleştirileriniz için yeniden teşekkürler. |
|
|
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 21.02.2007 (20:32) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
arsende
on
21.02.2007
|
|||||||||||||||||||||||
|
Alıntı:
Haberlere baktım evet SQL Enjeksiyon musait durumda .. Evet manşetler renk katabilir beliki de şuan ki siyah imaj renklendirilebilir. Projeler kısmı bekliyorum benimde geçmişte ametör çalışmalarım oldu, neler yapmışsınız merak ediyorum.. |
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
XSistem
on
21.02.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Tasarım: 2
Herkezin zevki farklı olsada siyah - beyaz 2lisinden websitede pek hoşlanmıyorum belki kişisel bir düşünce ama en azından biraz renkli birşeyler katabilrisiniz diye düşünüyorum. bence biraz donuk görüntülü bir site duruyo. belki resmiyetten dolayı böyle yapıldı... makaleler, haberler ve duyurular kısmında başlıkların h1 tagı ile verilmesi sanki ziyaretçinin gözüne sokmak istercesine duruyor. bunların neticesinde 2 puan verdim. İçerik: 3 İçerik ilk başta tatmin edici gibi görünsede projelerin boş oluşu ve yapılan hiç bir robotun veya etkinliğin gösterilmemesi kısaca resimsel olarak eksiklikler gördüm. Kullanışlılık: 4 site kullanılışı basit ve kolay çözülebilicek şekilde yapmışınız. Navigasyon: 4 navigasyonun kolay görülebilicek yerde ve boyutta oluşu sitenin navigasyonunu hızlandırıyor. Yükleme Hızı: 3 Anasayfanın boyutunun resimler dahil 68kb olması çok hızlı açılması gerekiyor ama nedense download yapmamama rağmen 1024kbps ADSL ile sitenin 8 saniyede yüklenmesi beni şaşırttı. Genel Olarak: 3,20 Emek harcanmış ve geliştirilen bir site olması gerçekten çok güzel. yukarıdada belirttiğim gibi tasarımdaki grafiklere biraz daha renk katabilirsen(tabi rengarenk olmasını kastedmiyorum) ve belki bi kaç flash çalışması ile çok daha güzel olucağını düşünüyorum tabi benim açımdan ![]() Saygılarımla |
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!