Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » Hacettepe Robot Topluluğu s6.0

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->Hacettepe Robot Topluluğu s6.0<!-- google_ad_section_end -->
Hacettepe Robot Topluluğu s6.0
Gönderen ZuLuuuuuu
21.02.2007
Değerlendirme
Tasarım
46.6%46.6%46.6%
2.33
Içerik
40%40%40%
2.00
Kullanışlılık
73.4%73.4%73.4%
3.67
Navigasyon
80%80%80%
4.00
Yüklenme Hızı
86.6%86.6%86.6%
4.33
3 users rated 65% average

Hacettepe Robot Topluluğu'nun sitesini yenileme kararı aldık. Aldığımız geribildirimler doğrultusunda ortaya böyle birşey çıktı. Yakında yayına sokmayı düşünüyoruz ama yayına sokmadan bir de burada eleştirilsin istedim. Yeni sürümümüzde eski sürüme nazaran kullanışlılığa daha çok önem vermeye çalıştık.

Siteye:

http://robot.ee.hacettepe.edu.tr

adresinden ulaşabilirsiniz. İçerikte eksiklikler var ama zaten tasarım, kodlama, kullanışlılık gibi şeyler üzerine eleştirileceğini düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
Gönderen erdinç on 21.02.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
80%80%80%
4
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
100%100%100%
5
Ortalama 64%
Re: Hacettepe Robot Topluluğu s6.0

"Yahoo! mail Beta" isimli yazının sitenizle ilgisini çözemedim. Benzer şekilde "iPod bitti, sira sesli kitap'ta" isimli yazı da sitenizin olması gereken içeriği ile alakasız. Genel olarak bütün haber konuları içerik ile alakasız diyebiliriz. Bu durum bana alakasız Türkçe sitelerde "TC Kimlik numaranızı öğrenin" demek kadar itici geliyor. Sitenizin odaklanma bozukluğu var.

İkinci olarak madem bu hacettepe robot topluluğunun sitesi bizlere ne yaptığınız gösterin. Hareket eden, etraftaki topları toplayan, futbol oynayan veya herhangi başka bi işi yapan bir robot yaptınız mı? Bunun 5-10 saniyelik bir fragmanını anasayfayı koymanız lazım bu durumda. Fragman üzerine tıklayınca yaptığınız robotlarla ilgili video görüntüleri ve resimleri içeren bir sayfa görmek iyi olur.

"Yahoo! eposta grubumuza üye olun!" bana çok amatörce geldi. Başkasının sitesinde tartışmak yerine konuları kendi sitenize taşımalı ve site içinde bir bölüm açmalısınız.

Yönetim kurulu toplantınız izleyiciyi ilgilendiren bir konu değil. Bu tür konuları baş köşeye koymak iyi bir fikir değil bence. Onun yerine yaptığınız çalışmalar ön planda olmalı. Yaptığınız çalışmalarla ve yarışmalarda kazandığınız başarılarla ziyaretçileri etkileyebilirisiniz.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen arsende on 21.02.2007
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
100%100%100%
5
Ortalama 68%

Sürüm 5 ' e göre çok iyi renkler de siyah fazla kullanılmış, saat JS olabilir (ekte). Türk Malı robot görmek isterdim bir galeri düşünüyorusunuz?

Kod:
 function clock(){
        days = new Array('OCAK', 'ŞUBAT','MART', 'NİSAN', 'MAYIS', 'HAZİRAN', 'TEMMUZ', 'AĞUSTOS', 'EYLÜL', 'EKİM', 'KASIM', 'ARALIK');
		current = new Date();
		var clock = document.getElementById("clock");
        clock.innerHTML = '&nbsp;'+current.getDate()+' '+days[current.getMonth()]+' '+current.getFullYear()+' '+current.getHours()+':'+current.getMinutes()+':'+current.getSeconds();
//        clock.blur();
        setTimeout("clock()",1000);
 }

<table width="100%"  border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
                  <tr>
                    <td class="CLASS15" id=clock><script language=JavaScript>clock();</script>
                      &nbsp; </td>
                  </tr>
              </table>

div yaparsınız!

Kötü karakterleri temizlemelisiniz;

Alıntı:
default.asp?Islem=Haberler&Sayfa=2' <---( ' )

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'CInt'

/v6.0/default.ASP, line 187
Sayfa olmayınca anasayfa yönlendirilebilir. (default.ASP?Islem=Duyurular2 <---( 2 ) )

Epostanıza Spam düşmesin; Kaynak

Kod:
<script language="JavaScript"><!--
var name = "hunrobotx";
var domain = "yahoo.com";
document.write('<a href=\"mailto:' + name + '@' + domain + '\">');
document.write(name + '@' + domain + '</a>');
// --></script>
Gönderen ZuLuuuuuu on 21.02.2007

Merhaba, eleştirilerinizden dolayı teşekkürler,

@marcel

Genel olarak içerikten pek hoşnut olmamışsınız. Doğrusu bahsettiğiniz konular bizden çok da uzak değil. Yazılımlar, robotların yarısını oluşturur yani yazılım dünyası ile oldukça haşır neşiriz. Ancak robotlar konusunda daha çok haber olması gerektiğine katılıyorum. O haberler bir önceki sürümden kalma ve sanıyorum bir önceki sürümün bir tür iticiliğinden olsa gerek benden başka kimse haber yazmıyordu ben de daha çok yazılımla ilgili olduğumdan o konuda yazıyordum. Sanıyorum yeni sürüm ile birkaç yazar arkadaş daha ekibimize katılacaktır ve böylece haber çeşitliliği artacaktır.

Yaptığımız robotlarımız var, onlar ile ilgili olarak "Projeler" sayfasını geliştireceğiz ve bahsettiğiniz türden içerikler sunacağız ama o sayfa henüz bitmedi, dediğim gibi içerik konusunda eksiklerimiz var şu an sitede ama yayın hayatına başlandığında içerikle ilgili bu tür eksiklerin çoğu giderilmiş olacak.

Yahoo eposta listesini duyuru yapmak için kullanıyoruz. Tartışmalarımızda ise forumu kullanıyoruz. O yüzden zaten bu eposta listemiz çok da aktif değil ancak 1 senedir gördüğümüz kadarıyla birçok üyemiz siteyi takip etmiyor, onlara ancak eposta üzerinden ulaşabiliyoruz. Aslında kendim belki basit bir eposta listesi betiği hazırlayabilirdim zira sitedeki tek hazır sistem Yahoo eposta grubu ama zaman ayıramadım, belki ileride...

Bu site herşeyden önce bizim amatör topluluğumuzun sitesi, bu yüzden topluluk ile ilgili duyuruları da sitenin "Duyurular" köşesinden yayınlıyoruz. Duyuruların çok göze çarpmamasını ama yine de üyelerimizin kolayca görebilmesini hedefledik. O yüzden baş köşe kadar olmasa da kolay ulaşılabilecek bir yere koymaya çalıştık.

Eleştiriniz için teşekkürler.

@arsende

Evet siyah biraz fazla gibi, ileride manşetlerimizde farklı renklere de yer vermeye çalışacağım. Yukarıda da söylediğim gibi bir süre sonra açılacak olan "Projeler" kısmından yaptığımız robotlar ile ilgili galerilere ve diğer bilgilere ulaşabileceksiniz.

Saat önerisi için teşekkürler belki ileride ekleyebilirim onu.
Alıntı:
Kötü karakterleri temizlemelisiniz
Aslında SQL cümleciğine sokulmadığından sanırım bir güvenlik tehlikesi oluşturmuyor ama o tür ufak ayrıntılara da yer verilmeli elbette. Zamanla dediğiniz türden ayrıntıları da kodlara eklemeye çalışacağım, hatırlatmanız için teşekkürler.

Spam betiğini de zaman bulunca ekleyeceğim.

Eleştirileriniz için yeniden teşekkürler.
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 21.02.2007 (20:32) yeniden düzenlendi..
Gönderen arsende on 21.02.2007
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
100%100%100%
5
Ortalama 68%

Alıntı:
ZuLuuuuuu tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba, eleştirilerinizden dolayı teşekkürler,

@arsende

Evet siyah biraz fazla gibi, ileride manşetlerimizde farklı renklere de yer vermeye çalışacağım. Yukarıda da söylediğim gibi bir süre sonra açılacak olan "Projeler" kısmından yaptığımız robotlar ile ilgili galerilere ve diğer bilgilere ulaşabileceksiniz.

Saat önerisi için teşekkürler belki ileride ekleyebilirim onu.

Aslında SQL cümleciğine sokulmadığından sanırım bir güvenlik tehlikesi oluşturmuyor ama o tür ufak ayrıntılara da yer verilmeli elbette. Zamanla dediğiniz türden ayrıntıları da kodlara eklemeye çalışacağım, hatırlatmanız için teşekkürler.

Spam betiğini de zaman bulunca ekleyeceğim.

Eleştirileriniz için yeniden teşekkürler.
SQL ile ilgisi olmadığı için özellikle "Kötü karakter" yazdım Cint ' den oluşur malum sayı değil.. ama alışkanlık gereği bu tip şeyleri her zaman bir şekilde kapatıyorum/kapatmanızı tavsiye ederim..

Haberlere baktım evet SQL Enjeksiyon musait durumda ..

Alıntı:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14'

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error (missing operator) in query expression 'HaberNu = 19'''.

/v6.0/default.ASP, line 391
Evet manşetler renk katabilir beliki de şuan ki siyah imaj renklendirilebilir. Projeler kısmı bekliyorum benimde geçmişte ametör çalışmalarım oldu, neler yapmışsınız merak ediyorum..
Gönderen ZuLuuuuuu on 21.02.2007

Alıntı:
arsende tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Haberlere baktım evet SQL Enjeksiyon musait durumda...
Gerçekten kötü bir hata yapmışım kodlamada düzelttim hemen, teşekkürler
Gönderen XSistem on 21.02.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
60%60%60%
3
Kullanışlılık
80%80%80%
4
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
60%60%60%
3
Ortalama 64%

Tasarım: 2
Herkezin zevki farklı olsada siyah - beyaz 2lisinden websitede pek hoşlanmıyorum belki kişisel bir düşünce ama en azından biraz renkli birşeyler katabilrisiniz diye düşünüyorum. bence biraz donuk görüntülü bir site duruyo. belki resmiyetten dolayı böyle yapıldı... makaleler, haberler ve duyurular kısmında başlıkların h1 tagı ile verilmesi sanki ziyaretçinin gözüne sokmak istercesine duruyor. bunların neticesinde 2 puan verdim.

İçerik: 3
İçerik ilk başta tatmin edici gibi görünsede projelerin boş oluşu ve yapılan hiç bir robotun veya etkinliğin gösterilmemesi kısaca resimsel olarak eksiklikler gördüm.

Kullanışlılık: 4
site kullanılışı basit ve kolay çözülebilicek şekilde yapmışınız.

Navigasyon: 4
navigasyonun kolay görülebilicek yerde ve boyutta oluşu sitenin navigasyonunu hızlandırıyor.

Yükleme Hızı: 3
Anasayfanın boyutunun resimler dahil 68kb olması çok hızlı açılması gerekiyor ama nedense download yapmamama rağmen 1024kbps ADSL ile sitenin 8 saniyede yüklenmesi beni şaşırttı.

Genel Olarak: 3,20
Emek harcanmış ve geliştirilen bir site olması gerçekten çok güzel. yukarıdada belirttiğim gibi tasarımdaki grafiklere biraz daha renk katabilirsen(tabi rengarenk olmasını kastedmiyorum) ve belki bi kaç flash çalışması ile çok daha güzel olucağını düşünüyorum tabi benim açımdan

Saygılarımla
Comment

Etiketler

s60 , toplulugu , robot , hacettepe

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:03.