Zoque.Forum
»
Webde Kurs "Online İnternet Dershanesi"
|
| Tasarım Aşamasındakiler Tasarım aşamasındaki sitelerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
Gönderen armakare
01.03.2007 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
erdinç
on
01.03.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Webde Kurs "Online İnternet Dershanesi"
Selamlar,
Siteyi çok ayrıntılı incelemedim ama bir iki video izledim. Düşünce iyi. Bu alanda ihtiyaç var bana kalırsa. Küçük bir ipucu vereyim. Sizin hazırladığınız MS Word videolarının telaffuzlarında çok yanlışlıklar var ve izleme zevkini etkiliyor. Türkçe, yazıldığı gibi okunmaz. İstanbul Türkçesi diye tabir edilen bir Türkçeye göre telaffuz edilmesi gerekiyor. Örneğin 'yapacağız' kelimesi 'ya-pa-ca-ğız' diye telaffuz edilmez, 'ya-pı-cağz' şeklinde söylenir. 'Bahsedeceğim' ise 'bah-se-de-ce-ğim' değil 'bah-se-di-ceğm' şeklinde söylenir. Donanımhaber sitesinde de bir arkadaş var. İzleyenler bilir. O da aynı telaffuz hatalarını yapıyor. Excel videolarının kaynağı nedir? Bunlar TRT2'de yayınlanan programlara benziyor. Sunucunun konuşması çok düzgün. Videoların altına "Bu video içeriği bir forum sitesindeki paylaşım klasöründen alınmıştır ve sizin izleyebileceğiniz bu hale getirilmiştir." diye not düşmüşsünüz. Zaten sitede toplam 46 video var, onun da 33 tanesi başka yerden alınmış. forum paylaşımlarından çalıntı malzeme toplayıp site mi kurdunuz? Forumlarda neler paylaşılmıyor ki. Oradan aldınız diye görüntüler yasal mı oldu? Bunları görmeye alıştık ama sağdan soldan toplama malzeme ile site kurduktan sonra bir de kendi hazırladığınız birkaç videonun altına şu notu düşmüşsünüz: "Webdekurs.com sitesi altındaki bu video noter tarafından onaylanmıştır. Webdekurs.com harici hiçbir yerde indirilmesi ve/veya yayınlanması kesinlikle yasaklanmıştır. Aksi görüldüğü takdirde gerekli hukuki sürecin başlatılacağı önemle duyurulur." Ben çalınca oluyor ama siz sakın benden çalmayın demek gibi bir şey bu. |
|||||||||||||||||||||
|
Mesaj erdinç tarafından 01.03.2007 (19:59) yeniden düzenlendi..
|
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
cgencer
on
01.03.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
fikir güzel; seneler önce biz benzerini düşünmüş, rafa atmıştık. yapılması ve ciddi ele alınması sevindirici...
detaylı bakamadım, ama kullanılan imajların telif hakları alınmış mı acaba yoksa hakları serbest olan imajlar mı diye merak ettim. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
armakare
on
01.03.2007
|
|
|
Alıntı:
1) "Bu video içeriği bir forum sitesindeki paylaşım klasöründen alınmıştır ve sizin izleyebileceğiniz bu hale getirilmiştir." diye not düşmüşsünüz. . Zaten sitede toplam 46 video var, onun da 33 tanesi başka yerden alınmış. forum paylaşımlarından çalıntı malzeme toplayıp site mi kurdunuz? Forumlarda neler paylaşılmıyor ki. Oradan aldınız diye görüntüler yasal mı oldu? Şimdi çalıntı kelimesi inanın çok üzücü. Biz orda anlatılan videoları paylaşım sitesinden bulduk evet aradık adamları hatta telif hakkınıda almak ıstedık ama bulamadık. o forumdan bize cevap gelmedi bizde bulmuşken paylaştık hatta dikkat ederseniz orada bir sürü ders var istesek bütün anlatımı olan bu şekilde bir çok şeyide ekliyebilirdik ama bunları yapan ankarada bir firma var fıyat açısından anlaşamadık. Bizde şirket olarak 10 dk sı 10 YTL. diye kapmanya başlattık şu an videolar alıyoruz. Ve o gördüğünüz yazı o yüzden yazıldı. Lütfen bitirici değil kazandırıcı olalım ki bu ülkede bu videolara bedavaya ulaşmak isteyen çok insan var. Ayrıca o sitede hıcbır ticari amaç yok. Bunun bizim için en duygusal sevinci. Geçen hafta Doğudaki bir ilköğretim öğretmenizden gelen mail oldu mailde ise : Öğrencilerine bu dersleri internetten gösterdiğini ve bir çok konuda başlangıç olarak ileride faydalı olacağını düşündüğünü beliritti. Bizlerde buna devam kararı aldık. Eğer o videoları zaten kullanmak isteseydik çalıntı olarak orayada o yazıyı yazmazdık. Bence daha çok baltalayıcıı veya bitirici olmaktansa buyrun önerilerinizi yazınız bizde onları yerine getirelim memnuniyetle. Yinede yazılarınız için çok teşekkür ederim |
|
|
Gönderen
armakare
on
01.03.2007
|
|
Evet kullanılan imajlar ücret ödenerek "istockphoto" alınmış imajlardır
|
|
Gönderen
erdinç
on
01.03.2007
|
||||||||||||||||||||||||||
|
Evet, 'geçici ödünç alma' dememiz gerekiyordu. Dil sürçmesi olmuş.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
armakare
on
01.03.2007
|
|
|
Alıntı:
|
|
|
Gönderen
armakare
on
01.03.2007
|
|
|
Alıntı:
Fakat şunu bilmenizi isterim ki ben orda bir çok şey yazdım siz hala aralarından bir kaçını alıp magazinciler gibi derleme yapmışsınız. Eleştirileriniz için tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. Böle eleştiriler olmalı ki bizde başarılarımızı devam ettirirelim. |
|
|
Gönderen
cgencer
on
01.03.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
zaten birçok kişi ödünç alarak bir yerlere glmiyor mu; biri besteyi ödünç alıyor, diğeri kitaptan bir pasaj ya da bir karakter ödünç alıyor, başkası da web'de uluorta dördüğü videoları ödünç alıyor. sonuçta web'e konmuşsa nasılsa ortak paylaşım alanı değil mi?
ödünç alma belki samimi bir ifadedir; tartışmayacağım. ama evime gelen hırsız da samimi değil midir 'abi gözünün yağını yiyeyim, çoluk çocuk aç, sersefil durumdayız' diyerek? ama bazıları da aynı durumdayken ne çalar, ne de ödünç alır. unutulmamalıdır ki ödünç alma eylemi, sahibinden izin alındıktan sonra gerçekleşebilir. sahibi bilmeden ödünç alma, sadece apartmadır, araklamadır, samimiyetiniz ya da iyi niyetiniz ne olursa olsun. amacım hor görerek projenizi yıpratmak değil; bir şeyi yapıyorsanız doğru zeminlerde yapmanız. bu tür projelerde siteyi yapmanız pek de bir değer katmaz; önemli olan istikrarlı bir şekilde o videoları, eğitim malzemelerini kendinizin oluşturup yayınlaması olurdu. istock'dan satın almanız da zaten doğru yolda olduğunuzn göstergesi; ama boğru yoldan hafifce de çıktığınızı hatırlatmak siterim, yanlış yola tam sapmasanız da... yine de daha doğruya ve iyiye giden yolda başarılar... |
|||||||||||||||||||||