Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » YarismaTakip.org

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->YarismaTakip.org<!-- google_ad_section_end -->
YarismaTakip.org
Gönderen Ceyhun Aksan
16.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
61.8%61.8%61.8%
3.09
Içerik
63.6%63.6%63.6%
3.18
Kullanışlılık
65.4%65.4%65.4%
3.27
Navigasyon
61.8%61.8%61.8%
3.09
Yüklenme Hızı
63.6%63.6%63.6%
3.18
11 users rated 63% average

Genel olarak sıkıntılı bir durumdur özellikle güzel sanatlar ile başlayan ancak freelance çalışmalara kadar uzanan geniş bir alan içerisinde düzenlenen yarışmaları takip etmek. Kişisel olarak kendim için yarışmaları tek bir alandan feedleri derleyerek oluşturan bir yapı hazırlamıştım, sonrasında neden daha genişletmeyeyim diye düşündüm ve yarışmatakip.org`u açtım.

Temel olarak amaç, her türlü yarışmanın bildiriminin eklenmesi üzerine yoğunlaştırdığım sitede bir kaç aparat hazırlayacağım. Tasaırla ilgili yapı şu andaki gibi kalacak, bir kaç ufak renk müdahelesi yapabilirim, bunun dışında logo tasarımı ve farklı bir kaç fikir ile harmanlanacak tasarımsal uygulamalar olacak.

Bunun dışında sosyal durum ile ilgili olarak yarışmalar ile ilgilenen kişilerin yine birbirlerini incelemelerini de sağlayacağım.

Düşüncelerinizi almak isterim.
Gönderen pixage on 16.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
100%100%100%
5
Kullanışlılık
80%80%80%
4
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 80%
Re: YarismaTakip.org

Fikir güzel, artık tüm beyinler web 2.0 yönünde çalışıyor bunu görmek keyif verici..

Sitenin tasarımı ilk bakışta oldukça zarif duruyor, fakat birkaç tane görsel eksik olduğunu düşünüyorum.
  • Öncelikle bir logo şart gibi, ama ondan da önce en azından yazı olarak da olsa bir "site Başlığına" ihtiyaç var diye düşünüyorum.
  • Yazıların solundaki meta bilgilerinin olduğu kutular biraz eğreti duruyor. Kutulara belki iç gölge ve köşelere radius desteği verilirse daha stabil bir görünüm elde edilebilir.
  • Şahsen bir web sitesinde bağlantıların asıl yazı renginden soluk olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bence linklerdeki renk contrastını yükseltmen daha sağlıklı olabilir.
  • Arama kutusu üzerinde biraz daha çalışılabilir.
  • Anasayfanın altındaki "Diğer Yarışma Bildirileri" Arama kutusunun başlığı gibi duruyor.. Şaşırtmaca gibi sanki

Herşeyden öte fikir çok güzel.. Başarılar..
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen Ceyhun Aksan on 16.03.2007

Alıntı:
pixage tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Fikir güzel, artık tüm beyinler web 2.0 yönünde çalışıyor bunu görmek keyif verici..

Sitenin tasarımı ilk bakışta oldukça zarif duruyor, fakat birkaç tane görsel eksik olduğunu düşünüyorum.
  • Öncelikle bir logo şart gibi, ama ondan da önce en azından yazı olarak da olsa bir "site Başlığına" ihtiyaç var diye düşünüyorum.
  • Yazıların solundaki meta bilgilerinin olduğu kutular biraz eğreti duruyor. Kutulara belki iç gölge ve köşelere radius desteği verilirse daha stabil bir görünüm elde edilebilir.
  • Şahsen bir web sitesinde bağlantıların asıl yazı renginden soluk olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bence linklerdeki renk contrastını yükseltmen daha sağlıklı olabilir.
  • Arama kutusu üzerinde biraz daha çalışılabilir.
  • Anasayfanın altındaki "Diğer Yarışma Bildirileri" Arama kutusunun başlığı gibi duruyor.. Şaşırtmaca gibi sanki

Herşeyden öte fikir çok güzel.. Başarılar..
web2.0`ı kendime göre tarif etmem gerekir ise sadece bir kaç kelime söyleyebilirim "oyuncak, eğlence, zaman"
bunları yapınca zaten web2.0 terimleri kendiliğinden çıkıyor "esneklik, sosyallik, bilgi paylaşımı..."

Tasarım konusunda söylediklerini dikkate alacım dediğim gibi yapı bu şekilde kalıp tasarımsal değişiklikler ve oynamalar yapacağım. bir de kategorilerin oturması var tabii ki.

sunipeyk`in de değerlendirmeleri oldukça fikir vericiydi, teşekkürler.
Gönderen ba kubah on 16.03.2007

guzel site olmus.yarisma afisleri de cok guzelmis.
Gönderen metsatöll on 16.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
20%20%20%
1
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 20%

Genel olarak söylenenlerin yani sira, text-align:justify kabataslak bakista hos görünsede, kelime takibini zorlastirirak okumada zorluk cikartabiliyor zaman zaman.
Gönderen Visual on 17.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
20%20%20%
1
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 20%

Explorer 7.0'da

Bu Kategorideki Yarışmaları Takibe Al! Aklımda bulunsun!

bu bölümün alttaki divin icine kaçmış durumda ve sadece üst taraftan tahminen 7-8pixellik yer görüntülenebiliyor.
Gönderen MGoktas on 17.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 64%

Arkadaşlar diğer yönleri eleştirmişler.
Fikri beğendim ben, takip ederim sürekli
Gönderen Ceyhun Aksan on 17.03.2007

Teşekkürler arkadaşlar.

Şu anda sitenin logosu ve temel bazı renkleri üzerine çalışıyorum. Yapı olarak Wordpress üzerine bazı hackler ile aparatlar kurulunca adam gibi bir hale gelecektir.

Tasarım ile ilgili görüşlerinizi ayrı ayrı değerlendirdim teşekkür ederim.
Gönderen Ceyhun Aksan on 19.03.2007

Sitenin tasarımını bitirdim gibi, logo ve tipografik düzenlemeleri tamamladım, renklendirmeyi yaptım. sidebara da şu sıralar Wordpress hacklerle bazı özellikler katmayı düşünüyorum. bunun dışında tarayıcı kontrolleri kaldı.

ilginiz için teşekkür ederim.
Gönderen trislasis on 30.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
100%100%100%
5
Içerik
80%80%80%
4
Kullanışlılık
80%80%80%
4
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 84%

çok beğendim, fikir çok güzel ve gerçekten de önemli bir eksikliğin giderilmesine destek olmuş. ellerine sağlık.
Comment

Etiketler

yarismatakiporg

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:20.