Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » kuerila. Hakkındaki Yorumlarınız

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->kuerila. Hakkındaki Yorumlarınız<!-- google_ad_section_end -->
kuerila. Hakkındaki Yorumlarınız
Gönderen querila.
27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
52.4%52.4%52.4%
2.62
Içerik
38.4%38.4%38.4%
1.92
Kullanışlılık
53.8%53.8%53.8%
2.69
Navigasyon
58.4%58.4%58.4%
2.92
Yüklenme Hızı
67.6%67.6%67.6%
3.38
13 users rated 54% average

Geribildirimleri değerlendirerek tekrar baştan yaptık siteyi. Siteyi gezip varsa karşılaştığınız hataları bildirmenizi rica ederim.

kuerila.
Gönderen cgencer on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
80%80%80%
4
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
60%60%60%
3
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 64%
Re: kuerila. Hakkındaki Yorumlarınız

sağlıklı... güzel olmuş tasarımı, biraz monoton dursa da, eskisinden 10 kat daha iyi... mustafa bey temiz iş çıkarmış.
hayırlı olsun.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen oky on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
60%60%60%
3
Yüklenme Hızı
60%60%60%
3
Ortalama 52%

hmm malesef tasarım hakkında yine olumlu düşüncelere sahip değilim.
hani tek tek şurası olmamış burası olmuş diyemiyorum ama, bir bütün olarak, bir siteden çok, tasarım aşamasındaki bir sitenin screenshot ı gibi bir izlenim veriyor.
Gönderen ajemix on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
20%20%20%
1
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 20%

Ben tasarımı çok beğendim eskisine göre çok büyük ilerleme var. Bu tasarım alışveriş yapacaklar için güven verici olur kanaatindeyim. Güzel olmuş
Gönderen tuncau on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 60%

Bunun gibi bir sürü site hem Türkçe hem de yabancı dillerde açıldı. Fikir biraz bayat kalsa da çeşitlilik tüketici için avantaj olacaktır.

Her saat bir ürün verebilecekseniz bu da sizin için bir avantaj olacaktır

Tasarım hoş olmuş, muadillerine de benziyor. Zaten bu tarz içerisinde güven verici ve kırmızı ile de alışveriş için teşvik edici olmuş, doğru seçim

Yolunuz açık olsun, kolay gesin.
Gönderen ba kubah on 27.03.2007

onceki siyaha bogulmustu, bu kez kirmiziya bogulmus..
Gönderen kerem1905 on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
60%60%60%
3
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 48%

Navigasyona mutlak el atılması gerekiyor, tasarım doyurucu değil, kırmızı lüzumsuz bir şekilde çok kullanılmış.Arkaplandaki radialgradiant hem gereksiz hem de amatörce yapılmış.Sitenin mutlak 3. bir yardımcı renge ihtiyacı var, gri-kırmızı uyumku renkler ama salt gri-kırmızı sitede kullancııyı boğuyor.Tipografi biraz sorunlu.
Sitede hiç ikon görmedim, ikonlar siteyi anlamada, düzen tutturmada çok önemli unsurlardır.

Ve en önemlisi sitede düzen yok.

Şu anki tasarım eski tasarıma göre bir adım daha ilerde ama genel anlamda yeterli değil,eksik çok.
Gönderen muhammetsevim on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
20%20%20%
1
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 20%

Alıntı:
kerem1905 tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Navigasyona mutlak el atılması gerekiyor, tasarım doyurucu değil, kırmızı lüzumsuz bir şekilde çok kullanılmış.
Navigasyondaki sorunları söyleyebilirseniz mutlu olurum, sadece el atılması gerekiyor deyince ne bize yardımcı olabiliyorsunuz, ne istediğinizi anlatabiliyorsunuz. Tasarımın doyuruculuğu için yorum yapamam, zira herkesin zevkine uygun bir tasarım çıkarmak çok zor.

Alıntı:
Arkaplandaki radialgradiant hem gereksiz hem de amatörce yapılmış.
Amatörce olmasının sebepleri nelerdir? Doğrusu ben bir sebep göremedim. Gereksizliği konusunda da katılmıyorum, zira kalitenin küçük ayrıntılarda saklı olduğunu biliyoruz. Biliyorum ki siz de bu grafik olmadan siteyi görseydiniz bana katılırdınız.

Alıntı:
Tipografi biraz sorunlu.
Tipografi sorunları nelerdir? Açıklarsanız açıklamasını yapar, veya hata ise size teşekkür eder, düzeltirim.

Alıntı:
Ve en önemlisi sitede düzen yok.
Tam tersine, sitede düzen var diye düşünüyorum. Herşey kendi yerine, belli bir kutunun içerisinde. Sekmelerle kullanıcı deneyimi daha yukarıya çıkarılmış, gezinti kolaylaştırılmış durumda.

Genel olarak söylemek isterim ki, kısa bir gezintiden sonra hataların tam olarak neler olduğunu söylemeden böyle yorumlar yazmanın ne tasarımcıya, ne de size herhangi bir faydası dokunuyor.

Kolay gelsin.
Gönderen kerem1905 on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
60%60%60%
3
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 48%

@muhammetsevim;

Ben siteyi beğendim-beğenmedim gibi bir yorum yapmak yerine gördüğüm temel sorunlara değindim, nokta atışı yapmak zorunda değilim, burada yorumumu yapmam yeterli. Yorumları biraz daha sakin okumanı öneriyorum sana, ilk yaptığım eleştirilerin ayrıntıları aşağıda...

-Eminim ki " tasarımın doyuruculuğu gayet iyi, kullanıcıyı memnun ediyor" deseydim böyle bir tepki vermezdiniz.Beni tatmin etmedi, kimi memnun etti/etmedi o ksımını bilmemem ama beni memnun etmedi, benimde bunu söyleme hakkım var sanırım.

-Navigasyonu " fazla sade" buldum, bu açıklama yeterl mi ?

-Arkaplandaki o kocaman radialgradient mi küçük ayrıntı Amatörce çünkü gradientin ortasına doğru yaklaştıkça açılan kırmızının (tam geçişin olduğu yer) alt tarafı kesik, tam daire oluşturmuyor yani, işte şimdi "zira kalitenin küçük ayrıntılarda saklı olduğunu biliyoruz" sözüne katılabilirim.

-Tipografiye gelelim, font olarak sadece "Trebcuhet MS" kullanılmış, bu bir süre sonra kullancııyı bayıyor, uzun yazılarda Trebuchet in okuma kolaylığının az olduğunu düşünüyorum.

-Düzen konusuna gelelim, senin düzen anlaışın her şeyin bir kutu içine konmasıyla seninle düzen konusunu tartışmaya gerek duymuyorum.
Gönderen muhammetsevim on 27.03.2007
Değerlendirme
Tasarım
20%20%20%
1
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 20%

Alıntı:
@muhammetsevim;

Ben siteyi beğendim-beğenmedim gibi bir yorum yapmak yerine gördüğüm temel sorunlara değindim, nokta atışı yapmak zorunda değilim, burada yorumumu yapmam yeterli. Yorumları biraz daha sakin okumanı öneriyorum sana, ilk yaptığım eleştirilerin ayrıntıları aşağıda...

-Eminim ki " tasarımın doyuruculuğu gayet iyi, kullanıcıyı memnun ediyor" deseydim böyle bir tepki vermezdiniz.Beni tatmin etmedi, kimi memnun etti/etmedi o ksımını bilmemem ama beni memnun etmedi, benimde bunu söyleme hakkım var sanırım.

-Navigasyonu " fazla sade" buldum, bu açıklama yeterl mi ?

-Arkaplandaki o kocaman radialgradient mi küçük ayrıntı Amatörce çünkü gradientin ortasına doğru yaklaştıkça açılan kırmızının (tam geçişin olduğu yer) alt tarafı kesik, tam daire oluşturmuyor yani, işte şimdi "zira kalitenin küçük ayrıntılarda saklı olduğunu biliyoruz" sözüne katılabilirim.

-Tipografiye gelelim, font olarak sadece "Trebcuhet MS" kullanılmış, bu bir süre sonra kullancııyı bayıyor, uzun yazılarda Trebuchet in okuma kolaylığının az olduğunu düşünüyorum.

-Düzen konusuna gelelim, senin düzen anlaışın her şeyin bir kutu içine konmasıyla seninle düzen konusunu tartışmaya gerek duymuyorum.
Sitenin beğenilmesi ve bunun burada belirtilmesi tabii ki mutlu edicidir, fakat konunun açılmasının asıl amacı kullanıcıların siteyi takdir etmesi değil, aksine hataları ortaya çıkarmak ve sistemi daha iyi bir hale getirmektir. Dolayısıyla yorumuna sevindim, fakat sadece hata var demek yetmiyor, hataların nerede olduğunu belirtilmezse bu yararsız bir yorumdan başka bir şey olmuyor.

Dolayısıyla yorumun için teşekkür ederim. Gerekli gördüğüm yerler üzerinde çalışma yapacağım.

Fazla sade bulmak, düzen anlayışı, fontu beğenmemek, bunların tümü zevkten gelen şeylerdir, aykırı bulabilirsin fakat dediğim gibi her zevke uyan bir site çıkarmak neredeyse mümkün değildir.

Kolay gelsin.
Comment

Etiketler

yorumlariniz , hakkindaki , kuerila

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:20.